Протест на ССМ

Ај ај ај каков глуп северџан, не излегувам дека не ме интересира, не ме допира воопшто колкава е минималната плата ич кур не ми чуе, а сеир ќе терам баш заради неболењето кур на мнозинството од народот за името, за државата, за нацијата и за историјата, а го боли кога е за плати и џебот, е баш е радосно кога гледам како кукате сега себични гниди кои не ги интересира ништо друго освен пари и да шетате по одмори кај ѓупците, кај нашите душмани и да му оставате пари дури тие ви ги сквернават колите.
Да не ти се сони дека сум вработен во администрација, да не си Нострадамус случајно ебати пичката продаена. Немало шо да јади народот, секој ден по кафани и ресторани по грции и бугарии, а пожелно е да нема народот што да јади бидејќи така си заслужил. Нели името немаше да ви го рани децата, кој кур кукате и плачите сега, ете го сменавте мислев мед и млеко течи во северната, се е без пари, плата колку сакате, квалитет на живот и така натаму и така натаму. Зошто плачите сега, за тоа излеговте и гласавте за северна, за стандард, за живот, за пари, за тоа не сторивте коси црти, северомакедонци без историја и идентитет ,за напредок, другите пак кур ве болеше си дремевте по кафичи. Тоа е разликата курво скапана, ти протестираш за плата кога лично те боли за џебо, тие кои протестираа за името протестираа за виша цел, за нацијата, за државата, за Македонија, концепт кој вие курвите не можите да го разберите. Само кога лично ве боли и за материјални работи скокате, шо мислевте, нека жежи сега баш така треба.
Дел од уставобранителите излегоа на условен отпуст, ќе излезат и другите и ќе се повтори судењето за да се докажи дека не се терористи и ќе ја водат државата ако можи држава да се наречи и се надевам ќе ви ебат се по список на вас "народот". Амнестија значи дека прифаќаат дека се осудени за делото, а не се тие како вас без чест и достоинство кои си ги продаваат ќерките за грчки остров, тие си ја жртвуваа слободата и животот за Македонија и не бараа амнестии за да си ја одбранат честа. Ајде да видиме колку сте вие спремни да жртвувате за вашите "идеали" - повисока плата, бујрум влезете во Собрание, во Влада, удрете му ќотек на оние кои не ви даваат повисока плата, па ќе речам сте ја заслужиле и нека ви даат.
Ич кур не ме боли која партија е на власт, и така нема поента после 2018 19, ова е квази држава бинационална двојазична која долго нема да постои. Единствено битно е народот кој кур го болеше за името и за јаизкот и за се да пати и северџаните да умираат и цркаат.
Да име на држава е патриотизам, не "квалитет на живот" и "иднина", еве го нема името, коси црти се напрајвте, и нас покрај вас, кај ви е иднината, кај ви е квалитетот на живот, мислев една година по референдумот ќе сте влезени во еу, вие во 2026-та протестирате за минимална плата, какви глупаци, досега требаше мед и млеко да ви течи, 7 години сте северни без идентитет, продаени души на потсмев на цел свет, дали си ги наранивте децата? Дали си ги напрајвте без пари забите во Париз? Дали се вработивте во гугл и фејсбук? Кој кур кукате дека мали ви се платите не е јасно. Не беше името единствениот проблем, единствената пречка за напредок? Зошто не напреднавте, ете го сменавте името, ја дадовте историјата, ги подаривте јазикот и хероите на душманите, кој кур протести незадоволства сега.
Па нормално ќе си гледам сеир, вие како седевте по кафичи и ресторани заедноо со вашите шиптаpски браќа и се потсмевавте и сеир си гледавте кога ние будалите небањатите протестиравме за работи кои нас не болеа, сега ние ќе си тераме сеир кога протестирате за работи кои вас ве болат.
sigurno nema da sedam i da ti objasnuvam shto e usloven otpust i deka se dobiva posle odreden del odsluzena kazna poradi dobro odnesuvanje i drugi faktori i deka amnestija ne e isto sto i usloven otpust.

fakt e deka pretsedatelkata, inace istata koja sto protestirase protiv DPMNE i covek na Soros i Branko Crvenkovski, kako i del od negoviot kabinet, ne go ispolni vetenoto, a toa bese amnestija za ustavobranitelite, sega ti pravi mentalni gimnastiki i slusaj gi tie u shtab kako ustavobranitelite ne sakale amnestija i nekoi od niv nazalost preminaa bez da vidat sloboda, a baraa po socijalni mrezi javno i se nadevaa na istata, dodeka se amnestiraa narkodileri i ubici od drugiot etnikum.

ti idi kako dpmneovec velicaj ja istata sto u vreme na tranzicija si stvori kapital dodeka pola narod ostana bez rabota i bez egzistencija, zaboraviv deka shtabovite vi se polni lugje so oportunisticki zelbi i so kratko pamtenje, a i ja glasavte zatoa sto "ubavo zboruvala" i bila profesor, znaeme deka sakate da slusajte bajki.

od druga strana, da ne zaboravime deka DPMNE direktno uchestvuvashe vo promenata na imeto, namesto izleguvanje na referendum i glasanje protiv, ve motiviraa da sedite doma i da bojkotirate referendum i da pravite ajvar u kluchen period za drzhabata, da dadete kredibilitet za da odi postapkata preku sobranie, kade pak kluchniot faktor go odigraa pratenici na DPMNE koi glasaa za promena na imeto, nesto sto nemase da se sluci da ne bea pratenicite od DPMNE.

eve, kako partija uchestvuvavte, dozvolivte imeto da se smeno, baravte masovna podrska da dojdete na vlast i da go vratite imeto, dobivte, sepak ne go menuvate imeto, rekovte deka nema da go pocituvate, pak se potpisha vashiot premier na dokumenti na severna Makedonija, ushte vi veli deka bila zavrshena rabota.

sega daj da ne mrdneme so prst, da ne protestirame za nishto zatoa shto vashata partija e na vlast, daj ke opravduvame lazhenje vo izboren period i direktno uchestvo vo promenata na imeto i nevrakjanje na istoto.

ad hominem i vregjanje nema da go iskoreni faktot shto imate napraveno i toa deka izbegavas da argumentiras i mi gi izbegavas argumentite za koi sto znaes u sebe deka sum u pravo, mozes do utre toa da go pravis.

ti kazhav, sedi si doma golem patriotu, zatoa shto ushte malku seir ke terash koga tvoive za kratko vreme ke gi vmetnat i bugarite u ustavot, samo ushte malce vreme da ja dobugariziraat drzhavava preku pravejki ja nelikvidna, neodrzhliva i terajki go narodot da vadat bugarski pashoshi poradi nikakva ekonomska situacija u drzhavava, a pritoa pola partija vi e so bugarski pashoshi, so pretsedatel na istata koj bil aplikant za istiot i ministeri so biznisi u Bugarija koi pari dobiva od bugarskite sluzbi i pratenici vrbuvani u Blagoevgrad u studentskite denovi i jasno izrazeni bugarofilski idei.

od druga strana ne ni znaesh ni dali sum uchestvuval na protestite za promena na imeto, ama bitno se aktivira chim ti se spomna partijata.

ebati kvazi patriotchinjata, smesni ste, sedete doma da ne ve gledam, pijte si kafencinja po shtabovite i pravdajte gi postapkite na lugje so saati od desetici iljadi evra i koi ve izigraa i gi donesovte na vlast za da ve mochaat.

појма немаш од економија како и повеќето тука. Не сфаќате дека дури и да земате повеќе и да поддржавате ова дека вашите пари исто нема да вредат колку што вределе. Сега ако со 24,000 не можеш ништо да направиш, тогаш истото ќе биде и со 36,000. Цените ќе отидат нагоре за сите.

Цените ќе отидат нагоре, сакал ти или не, затоа што Македонија е увозно зависна земја и дури и платите да стагнираат, цените на увезените добра ќе одат нагоре секогаш.

Цените ќе отидат нагоре, сакал ти или не, затоа што Македонија е увозно зависна земја и дури и платите да стагнираат, цените на увезените добра ќе одат нагоре секогаш.

Увозните добра не поскапуваат толку ко домашните поради плата пошто работната рака поскапува насекаде локално ако се спроведе ова.

Кога ќе ги качиш платите цените на сите домашни производи ќе ти се качат. Еден хамбургер дојде до 250 денари. Тогаш ќе ти стане 350. Четврт бурек ќе ти стане 200 денари, цена на квадрат 4000 евра, итн.

Увозните добра не поскапуваат толку ко домашните поради плата пошто работната рака поскапува насекаде локално ако се спроведе ова.

Кога ќе ги качиш платите цените на сите домашни производи ќе ти се качат. Еден хамбургер дојде до 250 денари. Тогаш ќе ти стане 350. Четврт бурек ќе ти стане 200 денари, цена на квадрат 4000 евра, итн.
Се согласувам и не. Увозните добра ќе поскапат затоа што толку се скапи кај што ги прават, но нема да дојдат луксузни добра, затоа што ние вода у очи немаме а не па луксузни добра да купуваме од запад, на пр. Ролекс. Ролекс и да се продава у мк, ќе се продава на иста цена и во Швицарска (лупам). Не гледај ти ако дојде храна од странство, тука ние сме заебани зашто ни е по дефолт скапа храната, истата е ефтина во Германија, па мислиш ете види не рипа. Ете имаше пример за да можат да намалат цена на Нестле, тоа што го пласирале на балкан било со помалку лешници, иначе нема да им се продава ако го пласираа истиот производ што е и во Германија.
А за локално си апсолутно во право, рипнат ли платите, нормално е да рипнат цените, освен на квадратот, таму е извон економска логика, рипаат додека има побарувачка, нема врска плата/млата. Е сеа колку ќе рипнат, збориме за основни работи, треба државата ко у Германија да регулира, да има и за тате и за бате, т.е. и маркетот да печели и да работи но не да го дере народот на работи што мора да се купат, нека пука маргини на лукс стоки.
Ама па ако си мераклија ко мене на шетање извон државата, ќе имаш повисока куповна моќ дур шеташ. Тоа е нуспродуктен бенефит ама сепак го има.

Се согласувам и не. Увозните добра ќе поскапат затоа што толку се скапи кај што ги прават, но нема да дојдат луксузни добра, затоа што ние вода у очи немаме а не па луксузни добра да купуваме од запад, на пр. Ролекс. Ролекс и да се продава у мк, ќе се продава на иста цена и во Швицарска (лупам). Не гледај ти ако дојде храна од странство, тука ние сме заебани зашто ни е по дефолт скапа храната, истата е ефтина во Германија, па мислиш ете види не рипа. Ете имаше пример за да можат да намалат цена на Нестле, тоа што го пласирале на балкан било со помалку лешници, иначе нема да им се продава ако го пласираа истиот производ што е и во Германија.
А за локално си апсолутно во право, рипнат ли платите, нормално е да рипнат цените, освен на квадратот, таму е извон економска логика, рипаат додека има побарувачка, нема врска плата/млата. Е сеа колку ќе рипнат, збориме за основни работи, треба државата ко у Германија да регулира, да има и за тате и за бате, т.е. и маркетот да печели и да работи но не да го дере народот на работи што мора да се купат, нека пука маргини на лукс стоки.
Ама па ако си мераклија ко мене на шетање извон државата, ќе имаш повисока куповна моќ дур шеташ. Тоа е нуспродуктен бенефит ама сепак го има.

Све иде нагоре, кога чистачот ќе има 600, тие погоре ќе сакаат 900, па и 1000. Настрана што муабетот им е на овие државата да им ги плаќала платите за да не се затвореле фирмите. Муабет за ретардирани е целава работа. Директ од штабот на сдс.

Све иде нагоре, кога чистачот ќе има 600, тие погоре ќе сакаат 900, па и 1000. Настрана што муабетот им е на овие државата да им ги плаќала платите за да не се затвореле фирмите. Муабет за ретардирани е целава работа. Директ од штабот на сдс.
Политика нит пратам нит ме интересира, тоа и онака е исти ку**ц друго паковање. Ама тоа е и логиката во која што сме се насочиле, кон демократски капитализам, а така функционираат сите такви земји, со дигање, на се.
Да, на крај разликата од дигнатата плата до дигнатите трошкови е минорна, но ко што кажуваше еден другар дур се снаоѓаше у америка, работам у Мкдоналдс на минималец, живеам со цимер, но на крај со останатото можам облека да си купам. Кај нас со минималец во иста ситуација ко него со останатото можат ручки од тупани да си купат, ако уопште имаат останато.

Кога мала група бедници протестиравме секојдневно против промена на името, мнозинството гледаа сеир и се потсмеваа на небањатите и назадените, сега кога лично ги заболе за џебот и ниските плати и високите цени ќе оделе на протест. Да си одите, сега ние сеир ќе гледаме и ќе посакаме да не ви ја зголемат платата и да ви ги зголемат цените, себични северњнаци друго и не заслужуваат.
Во државава не живеат само северџани.Живее и народ шо бил против промена на името и излегувал на протест.Од партијата на власт било која и да е се очекува да го подобри животот на народот а не да го влоши.Немој стално аргументот да биде името,затоа шо за промена на името гласаа и 8 души од ДПМНЕ. Така да немој да ја префрлаш вината врз народот.

Во државава не живеат само северџани.Живее и народ шо бил против промена на името и излегувал на протест.Од партијата на власт било која и да е се очекува да го подобри животот на народот а не да го влоши.Немој стално аргументот да биде името,затоа шо за промена на името гласаа и 8 души од ДПМНЕ. Така да немој да ја префрлаш вината врз народот.
Има работи што никогаш нема да му ги простам на дел од народот, не ради што не излегле или не излегувале за многу работи, туку ради исмејувањето и сеирот што го терале, тој дел од народот не го пере тоа што дел од ВМРО под уцена гласале за промена на името, па макар и цело ВМРО гласало.

Има работи што никогаш нема да му ги простам на дел од народот, не ради што не излегле или не излегувале за многу работи, туку ради исмејувањето и сеирот што го терале, тој дел од народот не го пере тоа што дел од ВМРО под уцена гласале за промена на името, па макар и цело ВМРО гласало.
Ako gleas taka, site glasale pod ucena. Od koga e toa opravduvanje? Sto gi ucenuvale, kje gi utepaa? Ili kje gi izgubea parite sto gi iskradoa.

Ako gleas taka, site glasale pod ucena. Od koga e toa opravduvanje? Sto gi ucenuvale, kje gi utepaa? Ili kje gi izgubea parite sto gi iskradoa.
Еве се согласувам дека сите гласале под уцена иако е далеку од вистината, па пак ќе повторам, народот кој се исмејуваше и тераше сеир тоа не го пере и на нив никогаш нема да им простам.

Еве се согласувам дека сите гласале под уцена иако е далеку од вистината, па пак ќе повторам, народот кој се исмејуваше и тераше сеир тоа не го пере и на нив никогаш нема да им простам.
Tie sto se ismejuvale, muva ne gi lazi i za tebe i za imeto.

Tuku, zasto mislis deka bas tie glasale pod ucena, a ne ostanatite? Tehnicki, i pratenicite na SDSM bile uceneti na nekoj nacin. Ako ne glasale, kje letale od partija i verojatno i oni kje dobiele nekoe kriminalno delo.

I ne e strasno toa so glasaa tie 8, tuku deka i da ne bea oni imase drugi u rezerva.

Tie sto se ismejuvale, muva ne gi lazi i za tebe i za imeto.

Tuku, zasto mislis deka bas tie glasale pod ucena, a ne ostanatite? Tehnicki, i pratenicite na SDSM bile uceneti na nekoj nacin. Ako ne glasale, kje letale od partija i verojatno i oni kje dobiele nekoe kriminalno delo.

I ne e strasno toa so glasaa tie 8, tuku deka verojatno i da ne bea oni imase drugi u rezerva.
мењаш тема, не ми беше целта да правдам некого, така да штом тие што тие што се исмејувале мува не ги лазе ни за мене ни за името и мене мува не ме лазе дали денес или утре ќе немаат леб да јадат.

мењаш тема, не ми беше целта да правдам некого, така да штом тие што тие што се исмејувале мува не ги лазе ни за мене ни за името и мене мува не ме лазе дали денес или утре ќе немаат леб да јадат.
Ne znam so ti bese celta, ama toa go naprai :D A tie so se ismejuvale tesko da se bez leb
Автоматски споено мислење:

Ne znam so ti bese celta, ama toa go naprai :D A tie so se ismejuvale tesko da se bez leb

sigurno nema da sedam i da ti objasnuvam shto e usloven otpust i deka se dobiva posle odreden del odsluzena kazna poradi dobro odnesuvanje i drugi faktori i deka amnestija ne e isto sto i usloven otpust.

fakt e deka pretsedatelkata, inace istata koja sto protestirase protiv DPMNE i covek na Soros i Branko Crvenkovski, kako i del od negoviot kabinet, ne go ispolni vetenoto, a toa bese amnestija za ustavobranitelite, sega ti pravi mentalni gimnastiki i slusaj gi tie u shtab kako ustavobranitelite ne sakale amnestija i nekoi od niv nazalost preminaa bez da vidat sloboda, a baraa po socijalni mrezi javno i se nadevaa na istata, dodeka se amnestiraa narkodileri i ubici od drugiot etnikum.

ti idi kako dpmneovec velicaj ja istata sto u vreme na tranzicija si stvori kapital dodeka pola narod ostana bez rabota i bez egzistencija, zaboraviv deka shtabovite vi se polni lugje so oportunisticki zelbi i so kratko pamtenje, a i ja glasavte zatoa sto "ubavo zboruvala" i bila profesor, znaeme deka sakate da slusajte bajki.

od druga strana, da ne zaboravime deka DPMNE direktno uchestvuvashe vo promenata na imeto, namesto izleguvanje na referendum i glasanje protiv, ve motiviraa da sedite doma i da bojkotirate referendum i da pravite ajvar u kluchen period za drzhabata, da dadete kredibilitet za da odi postapkata preku sobranie, kade pak kluchniot faktor go odigraa pratenici na DPMNE koi glasaa za promena na imeto, nesto sto nemase da se sluci da ne bea pratenicite od DPMNE.

eve, kako partija uchestvuvavte, dozvolivte imeto da se smeno, baravte masovna podrska da dojdete na vlast i da go vratite imeto, dobivte, sepak ne go menuvate imeto, rekovte deka nema da go pocituvate, pak se potpisha vashiot premier na dokumenti na severna Makedonija, ushte vi veli deka bila zavrshena rabota.

sega daj da ne mrdneme so prst, da ne protestirame za nishto zatoa shto vashata partija e na vlast, daj ke opravduvame lazhenje vo izboren period i direktno uchestvo vo promenata na imeto i nevrakjanje na istoto.

ad hominem i vregjanje nema da go iskoreni faktot shto imate napraveno i toa deka izbegavas da argumentiras i mi gi izbegavas argumentite za koi sto znaes u sebe deka sum u pravo, mozes do utre toa da go pravis.

ti kazhav, sedi si doma golem patriotu, zatoa shto ushte malku seir ke terash koga tvoive za kratko vreme ke gi vmetnat i bugarite u ustavot, samo ushte malce vreme da ja dobugariziraat drzhavava preku pravejki ja nelikvidna, neodrzhliva i terajki go narodot da vadat bugarski pashoshi poradi nikakva ekonomska situacija u drzhavava, a pritoa pola partija vi e so bugarski pashoshi, so pretsedatel na istata koj bil aplikant za istiot i ministeri so biznisi u Bugarija koi pari dobiva od bugarskite sluzbi i pratenici vrbuvani u Blagoevgrad u studentskite denovi i jasno izrazeni bugarofilski idei.

od druga strana ne ni znaesh ni dali sum uchestvuval na protestite za promena na imeto, ama bitno se aktivira chim ti se spomna partijata.

ebati kvazi patriotchinjata, smesni ste, sedete doma da ne ve gledam, pijte si kafencinja po shtabovite i pravdajte gi postapkite na lugje so saati od desetici iljadi evra i koi ve izigraa i gi donesovte na vlast za da ve mochaat.
Нема потреба мизерник и бедник кој протестира за минимална плата да ми објаснува за условен отпуст, амнестија, помилување, аболиција, правни институти кои се учат во прва година факултет.
Народот си ја гласаше претседателката, народот нека си ја трпи.
Не да не мрдаме со прст дека некоја нечија партија е на власт, да не мрдаме со прст дека најбитното замина по вода заради седење дома на таквите како вас и кои гледавте фудбал и ракомет по кафичи и кур не ве болеше, џабе е сега се, ни воздух ќе имате, ни плата ќе имате тоа и си го заслуживте заради вашата себичност. Само кога лично ќе ве доболи протестирате, за друго кур ве боли. Ете пред 2 и пол години се протестираше протув татарски предлог, колку излегоа на улица, не повеќе од 10 000 во пикот, другите кај беа, пак по плажи во грција, по кафичи, по одмори, сега ќе пишат бугари во устав на фејсбук ќе плачат, на голем дел и не им е ни гајле и сакаат да се фашистите во устав. Сега кукате за минимална плата, а кога се протестираше за Устав, за име ве немаше, заради ова битно е да патите дека само за вас лично ве боли, друго не ви е гајле.
Само предавниците и изродите северџански излегоа на референдум и тие не се баш малце пола држава, резултатот сепак е неуспешен референдум заради неисполнет цензус, ама тоа не го спречи заев да го смени изгласа преспански во собрание и кога се гласаше народот гледаше светско првенство ракомет имаше, побитно му беше тоа отколку нелегалното менување на името, кој кур сега после свадба тапани дробите за името, кога требаше вие гледавте ракомет, дел аплаудиравте и поддржувавте, дел сеир теравте на небањатите кои протестираат на снег во јануари пред собрание. Тие 8 ги чека судбината и на останатите 72 кои гласаа, северџани и изроди кои ќе умираат во најголеми маки.
Да да ако кажиш дпмене, твојата партија, бла бла бла демек така е, ако си против северна автоматски си од партија да ви ја ебам северџанската пропаганда гнасна, го поистоветувате името со партија гниди курвински да ви ебам се по список. Сме учествувале вели свињата, ние една рака бедници бевме на протест, вие кај бевте дури се менваше името, кој учествувал кажи курво една крастава. Најцрниот ден во македонската историја го седевте во кафичи гледајќи ракомет и сега ние кои протестиравме сме биле криви, сме учествувале во промена на името, а тие кои седеле во кафичи кои гледале телевизија биле засекирани за името. Ама сега по 6 години, тогаш гајле му беше, сега ги здоболи.

Да, сега ќе си седиме дома, ќе си пиеме кафе и ќе тераме сеир за вас глупаците кои истото го правевте кога ние протестиравме. Разликата е тогаш се протестираше за името, сега се протестира за пари. Дупо ви е на толку отворен само за пари, за друго ништо не ви е гајле и за на одмор да си ојте во грција затоа ќе си тераме сеир, вас ве боли џебот и одморот во грција, ниту бугари, ниту устав, ниту држава не ве боли така да не ми изигравај загрижен граѓанин. Убо ви праат, малце ви е дупење, заради таквите како вас тие имаат часовници од 10 илјади евра, оти сте глуп народ, себичен, лаком, и такви исти си гласате, само тие ве дупат вас и нека ве дупат, уште полошо да ви е. Ви се враќа сега заради вашата глупост и лакомост и себичност, кафе си пиевте, си теравте мајтап со небањатите кои протестираа за таква работа како име кое немаше да ви ги рани децата, сега кукате дека малце ви била платата, а мислев дека наранети сте откако се смени името. Само за кркање и дрскање ви е гајле мамичето мамино да ви го изнаебам.

Меѓу тие што се исмејуваа имаше и голем дел обични смртници, јас повеќе на нив мислев, луѓе кој лично ги познавам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom