- Член од
- 29 март 2025
- Мислења
- 358
- Поени од реакции
- 707
sigurno nema da sedam i da ti objasnuvam shto e usloven otpust i deka se dobiva posle odreden del odsluzena kazna poradi dobro odnesuvanje i drugi faktori i deka amnestija ne e isto sto i usloven otpust.Ај ај ај каков глуп северџан, не излегувам дека не ме интересира, не ме допира воопшто колкава е минималната плата ич кур не ми чуе, а сеир ќе терам баш заради неболењето кур на мнозинството од народот за името, за државата, за нацијата и за историјата, а го боли кога е за плати и џебот, е баш е радосно кога гледам како кукате сега себични гниди кои не ги интересира ништо друго освен пари и да шетате по одмори кај ѓупците, кај нашите душмани и да му оставате пари дури тие ви ги сквернават колите.
Да не ти се сони дека сум вработен во администрација, да не си Нострадамус случајно ебати пичката продаена. Немало шо да јади народот, секој ден по кафани и ресторани по грции и бугарии, а пожелно е да нема народот што да јади бидејќи така си заслужил. Нели името немаше да ви го рани децата, кој кур кукате и плачите сега, ете го сменавте мислев мед и млеко течи во северната, се е без пари, плата колку сакате, квалитет на живот и така натаму и така натаму. Зошто плачите сега, за тоа излеговте и гласавте за северна, за стандард, за живот, за пари, за тоа не сторивте коси црти, северомакедонци без историја и идентитет ,за напредок, другите пак кур ве болеше си дремевте по кафичи. Тоа е разликата курво скапана, ти протестираш за плата кога лично те боли за џебо, тие кои протестираа за името протестираа за виша цел, за нацијата, за државата, за Македонија, концепт кој вие курвите не можите да го разберите. Само кога лично ве боли и за материјални работи скокате, шо мислевте, нека жежи сега баш така треба.
Дел од уставобранителите излегоа на условен отпуст, ќе излезат и другите и ќе се повтори судењето за да се докажи дека не се терористи и ќе ја водат државата ако можи држава да се наречи и се надевам ќе ви ебат се по список на вас "народот". Амнестија значи дека прифаќаат дека се осудени за делото, а не се тие како вас без чест и достоинство кои си ги продаваат ќерките за грчки остров, тие си ја жртвуваа слободата и животот за Македонија и не бараа амнестии за да си ја одбранат честа. Ајде да видиме колку сте вие спремни да жртвувате за вашите "идеали" - повисока плата, бујрум влезете во Собрание, во Влада, удрете му ќотек на оние кои не ви даваат повисока плата, па ќе речам сте ја заслужиле и нека ви даат.
Ич кур не ме боли која партија е на власт, и така нема поента после 2018 19, ова е квази држава бинационална двојазична која долго нема да постои. Единствено битно е народот кој кур го болеше за името и за јаизкот и за се да пати и северџаните да умираат и цркаат.
Да име на држава е патриотизам, не "квалитет на живот" и "иднина", еве го нема името, коси црти се напрајвте, и нас покрај вас, кај ви е иднината, кај ви е квалитетот на живот, мислев една година по референдумот ќе сте влезени во еу, вие во 2026-та протестирате за минимална плата, какви глупаци, досега требаше мед и млеко да ви течи, 7 години сте северни без идентитет, продаени души на потсмев на цел свет, дали си ги наранивте децата? Дали си ги напрајвте без пари забите во Париз? Дали се вработивте во гугл и фејсбук? Кој кур кукате дека мали ви се платите не е јасно. Не беше името единствениот проблем, единствената пречка за напредок? Зошто не напреднавте, ете го сменавте името, ја дадовте историјата, ги подаривте јазикот и хероите на душманите, кој кур протести незадоволства сега.
Па нормално ќе си гледам сеир, вие како седевте по кафичи и ресторани заедноо со вашите шиптаpски браќа и се потсмевавте и сеир си гледавте кога ние будалите небањатите протестиравме за работи кои нас не болеа, сега ние ќе си тераме сеир кога протестирате за работи кои вас ве болат.
fakt e deka pretsedatelkata, inace istata koja sto protestirase protiv DPMNE i covek na Soros i Branko Crvenkovski, kako i del od negoviot kabinet, ne go ispolni vetenoto, a toa bese amnestija za ustavobranitelite, sega ti pravi mentalni gimnastiki i slusaj gi tie u shtab kako ustavobranitelite ne sakale amnestija i nekoi od niv nazalost preminaa bez da vidat sloboda, a baraa po socijalni mrezi javno i se nadevaa na istata, dodeka se amnestiraa narkodileri i ubici od drugiot etnikum.
ti idi kako dpmneovec velicaj ja istata sto u vreme na tranzicija si stvori kapital dodeka pola narod ostana bez rabota i bez egzistencija, zaboraviv deka shtabovite vi se polni lugje so oportunisticki zelbi i so kratko pamtenje, a i ja glasavte zatoa sto "ubavo zboruvala" i bila profesor, znaeme deka sakate da slusajte bajki.
od druga strana, da ne zaboravime deka DPMNE direktno uchestvuvashe vo promenata na imeto, namesto izleguvanje na referendum i glasanje protiv, ve motiviraa da sedite doma i da bojkotirate referendum i da pravite ajvar u kluchen period za drzhabata, da dadete kredibilitet za da odi postapkata preku sobranie, kade pak kluchniot faktor go odigraa pratenici na DPMNE koi glasaa za promena na imeto, nesto sto nemase da se sluci da ne bea pratenicite od DPMNE.
eve, kako partija uchestvuvavte, dozvolivte imeto da se smeno, baravte masovna podrska da dojdete na vlast i da go vratite imeto, dobivte, sepak ne go menuvate imeto, rekovte deka nema da go pocituvate, pak se potpisha vashiot premier na dokumenti na severna Makedonija, ushte vi veli deka bila zavrshena rabota.
sega daj da ne mrdneme so prst, da ne protestirame za nishto zatoa shto vashata partija e na vlast, daj ke opravduvame lazhenje vo izboren period i direktno uchestvo vo promenata na imeto i nevrakjanje na istoto.
ad hominem i vregjanje nema da go iskoreni faktot shto imate napraveno i toa deka izbegavas da argumentiras i mi gi izbegavas argumentite za koi sto znaes u sebe deka sum u pravo, mozes do utre toa da go pravis.
ti kazhav, sedi si doma golem patriotu, zatoa shto ushte malku seir ke terash koga tvoive za kratko vreme ke gi vmetnat i bugarite u ustavot, samo ushte malce vreme da ja dobugariziraat drzhavava preku pravejki ja nelikvidna, neodrzhliva i terajki go narodot da vadat bugarski pashoshi poradi nikakva ekonomska situacija u drzhavava, a pritoa pola partija vi e so bugarski pashoshi, so pretsedatel na istata koj bil aplikant za istiot i ministeri so biznisi u Bugarija koi pari dobiva od bugarskite sluzbi i pratenici vrbuvani u Blagoevgrad u studentskite denovi i jasno izrazeni bugarofilski idei.
od druga strana ne ni znaesh ni dali sum uchestvuval na protestite za promena na imeto, ama bitno se aktivira chim ti se spomna partijata.
ebati kvazi patriotchinjata, smesni ste, sedete doma da ne ve gledam, pijte si kafencinja po shtabovite i pravdajte gi postapkite na lugje so saati od desetici iljadi evra i koi ve izigraa i gi donesovte na vlast za da ve mochaat.
A tie so se ismejuvale tesko da se bez leb