Просење

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
А бе кољо прашалката да не бил сите у мрак ќе киснеме...струјата дефинимадафакитивно

Не давам пари, али ако дојде некој да побара корка леб ДА, ако имам дома ќе му дадам...Пошто живеам во населба каде што населениево е 70 македонци 30 цигани имаат навика да ѕвонат на врата и да досаѓаат...пред некое време дојде едно мало детенце уште пред да прозбори ми падна жал, облечено во прљави панталончиња, едно блузиче никакво, распарталено од глава до пети што се вика облекана виси само на него ни да го покрие ни ништо, бараше парче леб да му дадам за да јаде пошто контињерите биле празни сабајле го земале ѓубрето и не се снашол како да го помине денот, само што не ми потекоа солзи, отидов набрзина направив сендвич, незнам ни јас што се не ставив внатре го завиткав и му го дадов, детево не чекаше да ја затворам вратата, зема одма да го јаде сендвичов во еден момент помислив дека ке се удави од што беше гладно. Седна на скалите од влезот, јас за тоа време отидов вода да напунам во шишенце. Се најаде малово му ја дадов водата и си отиде...
За ваква работа не правам проблем, али да дојде на врата и пари да бара па уште и во рака земала дете со неполни 4 месеци, а по неа се влечат уште 5 комада, стварно ужасно, греота за детенцет...али тоа е тоа

ма не давам на никого!!!
али најмногу се смеам кога тие од битола циганчињата ќе ми дојдат и ќе ми речат: личнааа...дај 5 денари да те сака швалерот! :pos2::pos2:

Јас па си помислив темава е за просење во мажачко/женачка смисла:pos2: маж шо проси жена :kajg: инаку давам пари понекогаш кога ми просат.

кога ќе видам дека на некој навистина му требаат давам, но ретко се случува пошто повеќето одат инаму каде што не треба..не е праведно така да ја користат добрината на луѓето!..:nenene:

порано им давав на сите ... но кога сфатив дека некои од нив го сфатиле како бизнис просењето.. не давам на сите.. само на тие што знам дека навистина имаат потреба за тие пари

Стварно не ги сфаќам еј.
Ем немет пари, ем чукај ко ненормален и прај си секоја година по едно дете и влечи ги после по тебе. И после чуди се ко ќе немаш шо да јајш, ебати простите.
Ќе проселе демек појќе, појќе деца појќе пари ќе земет. Ам тие со вошки се ранет? Јадење за нив камо? Ооо, аир да не мојш да видиш од нив.

Иту не земет да јадет, татка им пијаница, мајка им неспособна и ајмо проси детето за да се начукат стариот, а тој нек си уживат, нек си чекат на готово. Море ој фрли се. :uvo:
Синкир не может да поработет тро, земи кревај гајби, чисти подој нешо рибај, пенџери. Не морат в банка на шалтер.
Се изнервирав сеа.

Абе у денешно време незнаеш на кој да му дадеш на кој не.Лани ова време дојде еден човек гол така само по маица и шорцови и ми вика дај некој денар и му даов 20денара,толку имав ми падна жал.И после 20минути излагам на прозор го гледам истиов влага у една грмушка шушка нешто и излага облечен ко брет пит.Затоа сега на никој не давам и само им лупам врата.

Стварно не ги сфаќам еј.
Ем немет пари, ем чукај ко ненормален и прај си секоја година по едно дете и влечи ги после по тебе. И после чуди се ко ќе немаш шо да јајш, ебати простите.
Ќе проселе демек појќе, појќе деца појќе пари ќе земет. Ам тие со вошки се ранет? Јадење за нив камо? Ооо, аир да не мојш да видиш од нив.

Иту не земет да јадет, татка им пијаница, мајка им неспособна и ајмо проси детето за да се начукат стариот, а тој нек си уживат, нек си чекат на готово. Море ој фрли се. :uvo:
Синкир не может да поработет тро, земи кревај гајби, чисти подој нешо рибај, пенџери. Не морат в банка на шалтер.
Се изнервирав сеа.

Тоа со децата ни јас не го сфаќам ама најверојатно тие се плод на секс без заштита ? или така се воспитани што ти ја знам ....

А за просењето за татковците да им пијат .... Ти што би правела како 11 годишно девојче ако јадеш ќутек секој ден дома ако не донесеш пари за татко ти да се начука ? (зашто го мрзи да работи или не е способен) ?

Глупости зборите .... Мислите на нив им се проси ?

Стално давам кога имам .... Жал ми е за луѓето и ЗНАМ дека во животов се дешаваат ствари кои од милионер може да те направат просјак дур речеш Драгичка ...

ма не давам на никого!!!
али најмногу се смеам кога тие од битола циганчињата ќе ми дојдат и ќе ми речат: личнааа...дај 5 денари да те сака швалерот! :pos2::pos2:

фини биле вашите, овие кај нас доаѓаат и викаат: дај 10 денари или ќе те р'кнем!
иначе ни ја не давам никому, можат да си заработаат.

А за просењето за татковците да им пијат .... Ти што би правела како 11 годишно девојче ако јадеш ќутек секој ден дома ако не донесеш пари за татко ти да се начука ? (зашто го мрзи да работи или не е способен) ?

Глупости зборите .... Мислите на нив им се проси ?

Стално давам кога имам .... Жал ми е за луѓето и ЗНАМ дека во животов се дешаваат ствари кои од милионер може да те направат просјак дур речеш Драгичка ...
Абе ако немет пари за презервативи, имат други начини. Ќе си глеат госпожата плодни деној, на крај краева господинот нема да ... внатре. Ти теквит?
За второво, јас ги кривам родителите, не децата. Ти теквит?
Стварно имат други начини, отколку седење на земја в чаршија со штотуку роденото дете в раце, и боса и со искината облека. Дур мрзнит детето, мојш да му го остајш на мажа ти, и да ојш да заметиш негде за пари, не да си се накупариш и да чекаш вакви ко тебе.

Ти не си свесен какви заврзлами прает море. Ево читни погоре случкиве. Ај сеа ќе даваме пари на кого ќе стигниме, и тие нек си ги трошет во флиперница, или нека локат татко им.
Мф. :uvo:

Абе ако немет пари за презервативи, имат други начини. Ќе си глеат госпожата плодни деној, на крај краева господинот нема да ... внатре. Ти теквит?
За второво, јас ги кривам родителите, не децата. Ти теквит?
Стварно имат други начини, отколку седење на земја в чаршија со штотуку роденото дете в раце, и боса и со искината облека. Дур мрзнит детето, мојш да му го остајш на мажа ти, и да ојш да заметиш негде за пари, не да си се накупариш и да чекаш вакви ко тебе.

Ти не си свесен какви заврзлами прает море. Ево читни погоре случкиве. Ај сеа ќе даваме пари на кого ќе стигниме, и тие нек си ги трошет во флиперница, или нека локат татко им.
Мф. :uvo:

Женска ,

Не се сите толку образовани како тебе ... ја рака давам дека не им значи ништо тоа плодни/неплодни денови...

Има други начини ... ама не во МАКЕДОНИЈА

Види малце колку % невработеност има .... МАГИСТРИ седат без работа ... а не па луѓе без образование .....Кај со тој памет ?

А што има подли има ... Еве на кеј има цела багра (мајка и 5 деца) и ти праат кругче и еден ти брца во џеб 100% ....

Има и смешни ситуации ;)

Еднаш ми вика еден - Дај кока колата жити женската :))
Мн. јасно дека не му ја дадов , на мајка ми не и давам кока кола ! Ама не е на место муабетов (

Види малце колку % невработеност има .... МАГИСТРИ седат без работа ... а не па луѓе без образование .....Кај со тој памет ?

А што има подли има ... Еве на кеј има цела багра (мајка и 5 деца) и ти праат кругче и еден ти брца во џеб 100% ....
Дечко, магистри седет без работа зш превисоко целет. Сакет некоја битна функција со помош на која ќе си пливет во пари, ќе имет углед и моќ, не се задоволвет со ништо подолу. Зато...

11rysgk.jpg

И ок, аку не знает за плодни деној, тоаш мојт мангата слободно да свршит надвор, избегвев да речам, ама шо морат, морат. Толку ваљда знает.

Pari davam ako vidam invalid da prosi, bidejki ne moze da zaraboti samiot ama da dadam para na ciganka so mi idi so cigara vo edna raka - nema sansi. Zosto koa idat da pitaat po kukjite ne vikat imate li neso za rabota da razbotime i da ni platite tuku dajte nekoa para. Bas pred nekoe vreme renoviravme neso vo kukjata i cel dvor bese so cigli i keramidi, ide ciganka bara pari i rekovme celo gjubre da go stavi vo prikolka ke i platime potoa, toa bese 2-3 saata rabota, i gospogjata vika ama ne da rabotam taka da mi dadite pari, e taka pari kaj majka ti.

Женска ,

Не се сите толку образовани како тебе ... ја рака давам дека не им значи ништо тоа плодни/неплодни денови...

Има други начини ... ама не во МАКЕДОНИЈА

Има и смешни ситуации ;)

Еднаш ми вика еден - Дај кока колата жити женската :))
Мн. јасно дека не му ја дадов , на мајка ми не и давам кока кола ! Ама не е на место муабетов (
Токму како што кажа ПулГрл. Магистрите одма си ги сакаат под газот удобните фотељи. Епа нема така.
И можам да си дадам за право да речам дека не давам на оние кои просат. На крај, парите кои јас би ги дал ги заработувале моите со труд, и некако не ми оди туку така да ги дадам на некој чив живот е зае*ан затоа што не знае да си го држи алатот во гаќи.
А за децата, греота се. Но тука не треба да се гледа хуманоста и дарежливоста на луѓето, туку способноста за згрижување и овозможување образование на тие деца од страна на институциите кои се занимаваат со бранење на основите човекови права.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom