Пронајди ја песната

• Креатор на темата Креатор на темата Darklady
  • Време на започнување Време на започнување
Како ме проби? По што позна? :)
Па што има врска насловот "Sleeping satelite" со полна месечина на сликата? Кај се спомнува или гледа полна месечина на тој спот? Кај е песната од late 80's? На тоа мислам...

Па што има врска насловот "Sleeping satelite" со полна месечина на сликата? Кај се спомнува или гледа полна месечина на тој спот? Кај е песната од late 80's? На тоа мислам...

Се спомиња во текстот moonlit sky и moonlit nights, плус месечината е сателит на земјата (а и делува ко таква на сликата). Иначе да, и ја видов што е откако изгуглав.

Не може да има точни или грешни одговори. Секако, треба да има, барем, логичка сврзаност меѓу илустрацијата и насловот на песната и секако вториот услов да биде од 80-ти.

Пример на Тrooper може да оди и оваа

Ај да пробам да погодам она што никој не се обидел. Девојката со тапанот би било ова претпоставувам?

Никој не се обидел ни да погоди она до Ромео и Јулија од која песна е. Јас не ни можам да одгатнам што претставува тоа. Загадена вода нешто? :LOL: . Помислив на Atomic од Blondie, ама не ќе да е тоа.

Ај да пробам да погодам она што никој не се обидел. Девојката со тапанот би било ова претпоставувам?

Никој не се обидел ни да погоди она до Ромео и Јулија од која песна е. Јас не ни можам да одгатнам што претставува тоа. Загадена вода нешто? :LOL: . Помислив на Atomic од Blondie, ама не ќе да е тоа.
Мислам ја трефна @Scirea , Dire Straits во превод би дошло нешто као „ужасни протоци“, на шо реално асоцира радиоактивниот знак. Ваљда го ставиле до Ромео и Јулија со цел да посочат кон специфична песна.

Мислам ја трефна @Scirea , Dire Straits во превод би дошло нешто као „ужасни протоци“, на шо реално асоцира радиоактивниот знак. Ваљда го ставиле до Ромео и Јулија со цел да посочат кон специфична песна.
Мислев дека само песни се на сликата, не и бендовите. Вака како што викаш ти, има смисла да.

Никој не се обидел ни да погоди она до Ромео и Јулија од која песна е. Јас не ни можам да одгатнам што претставува тоа. Загадена вода нешто?
Мене ме потсети на ова

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom