Променета австриската химна – мора да се споменат жените

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Е ако де убаво, најголемиот дел од војните ради жена се воделе, жената може многу лесно да го заслепи мажот со својата убавина, па уште ако му каже и уште некој провокативен збор, мажот готово да не гледа и ништо не размислува.
Според тоа ова магично суштество заслужува да биде опеано во секоја песна, па макар и тоа да е химна во која ке се каже два три збора за љубовта спрема жената или во некој сличен контекст.
Слаба точка ни се жените признајте, не се правете гејови со сила.

Врска ти нема аргументот. Војните се воделе заради територии, жената била само изговор за да се нападне. Тројанската војна не била водена заради жена, туку жената послужила како изговор да се добие тоа што се сака.
Во ред е жената да биде опеана, жените секогаш им биле инспирација на поетите и тоа е прекрасно, но нема потреба државна химна да се менува заради некоја “наводна рамноправност“. Супер е тоа жените да се моќни и силни, не го негирам тоа, но има граници, не мора без потреба секаде да се бутаат и форсираат.

Следно што е? Во химните мора да ги има сите видови на луѓе?

"Австрија, Австрија земја на
Австриците, Австријките
Србите, Србинките,
Албанците, Албанките
Германците, Германките,
хомосексуалците, хомосексуалките
умноболните, здравите,
русокосите, бринетите"....

Врска ти нема аргументот. Војните се воделе заради територии, жената била само изговор за да се нападне. Тројанската војна не била водена заради жена, туку жената послужила како изговор да се добие тоа што се сака.
Во ред е жената да биде опеана, жените секогаш им биле инспирација на поетите и тоа е прекрасно, но нема потреба државна химна да се менува заради некоја “наводна рамноправност“. Супер е тоа жените да се моќни и силни, не го негирам тоа, но има граници, не мора без потреба секаде да се бутаат и форсираат.
Ај па ти па сега, одма мора да ми ја зезнеш шалата.
Оваа тема малку ја гледам на шала бидејки и химната кога ке видиш е само една песна, која што треба да обележи некое подрачје во кое живее/л некој народ. Не мора во химната да се опише историјата на земјата. Може што народот сака тоа да се опее, Македонија ако ние сакаме да ја смениме нашата химна и новата химна да ни биде оваа песна:
Зошто да има правила за тоа што е химна а што е некаква друга песна?
Нас како народ ако ни се допаѓа било кој песна можеме да си ја прогласиме за химна. Мора ли во химната некаква тешка историја да се опева, кога може нешто што буди убави чувства да се опее?
Или на САД ова да им биде химната:
Ја сум против тоа да има ограничување на стил на химна.

Ај па ти па сега, одма мора да ми ја зезнеш шалата.
Оваа тема малку ја гледам на шала бидејки и химната кога ке видиш е само една песна, која што треба да обележи некое подрачје во кое живее/л некој народ. Не мора во химната да се опише историјата на земјата. Може што народот сака тоа да се опее, Македонија ако ние сакаме да ја смениме нашата химна и новата химна да ни биде оваа песна:
Зошто да има правила за тоа што е химна а што е некаква друга песна?
Нас како народ ако ни се допаѓа било кој песна можеме да си ја прогласиме за химна. Мора ли во химната некаква тешка историја да се опева, кога може нешто што буди убави чувства да се опее?

Види го сега, мешаш баби и жаби. Не, химната не е само една песна, пошто македонски кошаркари на пример не можат да застанат и да се држат за срце додека I'm sexy and I know it оди во позадина. Друго, песната што ја постираше е српска.
Значи ако во самата химна се пее за жена, тоа си е ок, ако е така напишана, мене муабетот ми е дека нема потреба да се менува текстот на песната која се пушта на сите важни настани за една држава, само за да биде “политички коректна“.
Химната, заедно со знамето на една држава се вид на симболи по кои една држава се препознава. На Англија химната е : God save the Queen . Mуабетот е ај сега и неа да ја променат и да биде “God save the King and Queen“. Немала Англија само кралици. Ама тоа би било глупост, затоа што таа химна е таква каква што е напишана и е дел од традиција.

Мажи, жени, нема врска сето тоа...

Ова е вистинската Австриска химна...

http://www.youtube.com/watch?v=VeBYqL8nuSw

Битно е да се знаат два збора, ФРАУ КОМ! :love:
--- надополнето: Dec 9, 2011 3:39 PM ---
Види го сега, мешаш баби и жаби. Не, химната не е само една песна, пошто македонски кошаркари на пример не можат да застанат и да се држат за срце додека I'm sexy and I know it оди во позадина. Друго, песната што ја постираше е српска.
Значи ако во самата химна се пее за жена, тоа си е ок, ако е така напишана, мене муабетот ми е дека нема потреба да се менува текстот на песната која се пушта на сите важни настани за една држава, само за да биде “политички коректна“.
Химната, заедно со знамето на една држава се вид на симболи по кои една држава се препознава. На Англија химната е : God save the Queen . Mуабетот е ај сега и неа да ја променат и да биде “God save the King and Queen“. Немала Англија само кралици. Ама тоа би било глупост, затоа што таа химна е таква каква што е напишана и е дел од традиција.

На Англија химната(покрај ред остали ствари ) се менува во зависност кој е владарот.

Битно е да се знаат два збора, ФРАУ КОМ! :love:
--- надополнето: Dec 9, 2011 3:39 PM ---

На Англија химната(покрај ред остали ствари ) се менува во зависност кој е владарот.

Јасно ми е, поентата ми беше дека сега за да бидат политички коректни треба обавезно да ја прават константна и обавезно и кралот и кралиците да се споменуваат, па да се мењаат и ставаат премиерот, премиерката ако ја има итн.
Никој не вели дека треба тешка историја да има во химните, ама не треба да се прават или обликуваат за да бидат политички коректни, тоа ми беше муабетот.

Хахахахахахахахахахаха...па така кажи, готово значи не ти реплицирам повеќе, ти си била бетер од мене.
Ај каков денс би паднал ако се пее таа песна како химна. Замисли ги кошаркарине денсаат така наредени у ред, и ја пеат "нашата химна"... Ајм секси енд ај ноу ит, туп си глуп си туп си глуп си..... хахахахаха и коментаторот:
-Почитувани гледачи тоа беше химната на македонија, ајм секси енд ај ноу ит, а сега да се навратиме на составите на тимовите........
Месиџ ресивд. Со постов ми покажа дека можеме на иста фреквенција да збориме, и сега те разбирам што сакаше авторот да каже (со мало задоцнување).
Ти се извинувам што ти контрирав.. ти бакнувам рака.

Епа кога ќе ги пуштиш жените од кујна, вакво нешто мора кога тогаш да се случи...

Overused? No?

ок

и во Македонската нема жени......

химна така се менувало -.- боже божее какви глупости дискриминирани биле па ќе ја сменат Химната ејјјј ,крајно глупаво нешто и непотребно

Епа кога ќе ги пуштиш жените од кујна, вакво нешто мора кога тогаш да се случи...

Overused? No?

ок

I protested against the overuse of kitchen jokes,then I took an arrow in the knee.

Феминизмот е очигледно погрешно сфатен на форумов. Врска немате!
Не сакам феминистки!
Не гледам поента во злоупотребувањето на правото за еднаквост, со цел да се поддржи држава или да се направи профит од тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom