Промена на расположение? Дали?

Не ни забележувам доколку сменам нешто од она што сум навикнала да правам. Пример, ако сум навикнала да си правам кафе кога ќе станам и на раат да си го испијам, а некогаш немам време за тоа бидејќи морам да излезам да завршам некоја работа, се концентрирам на тоа што треба да го направам и немам време да мислам дали ми се сменало расположението.

Ако променам нешто од оние ситни рутински работи, и тоа како ми влијае на расположение, макар на кратко.
На пример, кога станувам сакам минимум еден саат да се излежам пред тв со благо, сокче, пола кутија цигари (макијато немам дома, затоа без кафе се будам) ... ако немам време за тоа, бесна излегувам од дома. Зависи што треба да правам откако ќе излезам, за дали побрзо ќе ми помине нервозата или ќе ме држи скоро цел ден.
А за поголеми работи ... бидејќи немам рутински поголеми работи, не ми влијаат, барем не негативно.

обично се трудам да бидам расположена но за расположението многу ми влијае околината со која сум опкружена....на пример многу често ми се случувало да дојдам хепи у школо кога ете ти ја таа шо седи со мене како и обично е со намуртена фаца и ми оди од инает и така ќе ме изнервира.....затоа пак во следните 5 минути одма му се јавувам на дечко ми и ете ме пак насмеана од шестка до шестка.....:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:тоа ти е ги има секакви.................................

I najmala promena vo sekojdnevnata rutina mi go podobruva raspolozenieto,se razbira ako promenata e po moja inicijativa i se pokaze podobra od prethodnata navika,ako ne e..togas pak se vrakam na staro.Ponekogas koga mi e neso epten monotono cuvstvuvam golema zelba za promena,pa duri i ako malce go smenam patot po koj sekojdnevno pominuvam se cuvstvuvam podobro.Znaci sakam da menuvam,ama samo positni sekojdnevni naviki,a pokrupni i poseriozni raboti ne bi smenila samo za da mi se podobri rspolozenieto.:smir:

ne mi se veruva da vlijae. sekogas si imam nekoja rutina i koga ce e narusam ne osekam promena vo raspoloženie, hm možebi e toa taka bidejki mnooooogu brzo menvam raspoloženie pa nemam primeteno, ama sepak ne veruvam.

мене баш кога ќе пробам нешто поинакво,ТОГАШ се чувствувам жив..
сменет,дека дејствувам и правам промени

А расположението ми е многу променливо,и тоа го мразам кај мене,
во еден миг сум среќен позитивен .. а веќе наредниот сум како намќор..
ќутам и зјапам .. Незнам зошто се должи таквата промена.. ?????

Утринскиот ритуал не го менувам доколку не морам.Ако не се напијам кафе сабајле не правам муабет со никој скоро цел ден.Така функционирам.И барам тишина наутро затоа што тогаш се може да влијае на моето расположение.Другите ритуали се за ситници кои неможат да ми го променат расположението.

Хмм..па незнам мислам дека не влијае ама баш е интересна идеава за промена на навиките на еден ден..баш за да видам како ќе реагирам на тоа :)

Моето расположение претрпува фрапантни промену во тек на ПМС.Уффф страшно е. Цимерките знаат дека не треба да ми се противречи у тие моменти оти пи*ки мајчини ќе стане :) И после си се враќам у нормала :pipi:

Менувам расположење лесно , знам да направам добро расположение,а знае и нешто мало да ме кутне од високо расположение :toe:

менувам и тоа многу често расположение.
да е капаче од шише да не можам да го затворам одма и готово е веќе почнувам да се нервирам и се ми оди наопаку.

"И сега,не знам точно каде прочитав,дека поради една таква промена може да дојде до промена на расположнието."

Баш се обидувам да правам промени за да не ми биде монотоно.И не тоа не се одразува на моето расположение , а можеби и го подобрува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom