Професионални лажговци

Се има случено во амфитеатар, 400 души внатре, сите чекаме да почне предавање, сите на свои места, и ете ти доаѓа еден и застанува на табла и објаснува како детето му било болно, операции едно-друго. Абе човекот си извади кутија за кондури и помина по клупите нагоре-надолу и си собра сигурно едно 500-800 денари. И апла се гледа дека не му се за операција на детето, додека собира пари насмеан од уво до уво, таков среќен. Сигурно си вика во себе: ќе си купам 3-4 литра ракија после.:confused:

Делумно бев. Поентата ми беше да не навлегувам у политички муабети, туку само да си кажам дека според мене карактеристиката "добар лажго" за политичар е сосема позитивна и одлична карактеристика, такви треба да бидат сите добри политичари. А ако навлегуваме во тоа како се користат тие лаги, тоа веќе е политички муабет за кој се бришат мислења :)

Со тоа се согласувам во секој случај, добар политичар е секако добар лажго и затоа и го реков тоа со совеста, не реков ни дали треба да лажат ниту дали не треба, само гласно размислував за крајот на еден обичен ден на еден врвен политичар и начинот на кој тој размислува на пример за штетата што ја предизвикал.

ОН ТОПИК: Настрана политичарите, најпрофесионални лажговци се преварантите кои ти наоѓаат работа во странство или имаше случај на жена што им собирала пари на тазе пејачи за да снимат спот :D.

Сепак според мене, дипломата за врвен лажго би му ја додедила на Виктор Лустиг, кој меѓудругото успеал дури два пати да ја продаде Ајфеловата кула :D Секоја чест, нема што.

Се има случено во амфитеатар, 400 души внатре, сите чекаме да почне предавање, сите на свои места, и ете ти доаѓа еден и застанува на табла и објаснува како детето му било болно, операции едно-друго. Абе човекот си извади кутија за кондури и помина по клупите нагоре-надолу и си собра сигурно едно 500-800 денари. И апла се гледа дека не му се за операција на детето, додека собира пари насмеан од уво до уво, таков среќен. Сигурно си вика во себе: ќе си купам 3-4 литра ракија после.:confused:
А будали студенти, они во просек со по 1000 денари неделно поминуваат

Стварно, каква совест треба да имаш за да бидеш богат политичар :confused: Треба сите да бидат посиромаси од народот и неспособни обичен човек да излажат. Така ќе напредиме 100%.

Од античко време у политика се влагало за МОЌ. Од античко време, досега, секаде и секогаш. Таков е животот, факт кој не може да се смени и треба да се прифати. И сосема разумно е. Ако сакаш моќ и пари ќе си влезеш у политика. Тоа е тоа, реална вистина која не е за осудување. Е сега ако веќе збориме за тоа како ја употребуваат моќта, тоа е друга работа. Али политичар кој успешно лаже е добар политичар. Прашањето е само кого.

Али да, жал ми е за нив :(
Според мое мислење, во политика треба се влегува, не поради љубов кон моќ и пари, туку поради љубов кон народот, татковината и тн
Политичарите на кои јас им се восхитувам, не влегле во политиката поради моќ и пари, туку поради патриотизам
Еве пример:
Генералот Де Гол, пред почетокот на Војната бил полковник. На самиот почеток на Војната е привремено унапреден во генерал. Војната била и поминала, тој го спасил угледот на Франција, Германија капитулирала пред,СССР, САД, Англија и Франција. Потоа бил претседател и премиер, бил светски политичар. ЕУ е започната со договорот за јаглен и челик кој тој го потпишал
Кога во 1968 се повлекол, побарал да му дадат пензија на полковник
И добил пензија на полковник и така умрел
А се согласувам - нашиве политичари, освен неколку исклучоци, се политичари за моќ и пари. Посебно за пари, пари, пари...
http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_de_Gaulle

Според мое мислење, во политика треба се влегува, не поради љубов кон моќ и пари, туку поради љубов кон народот, татковината и тн
Политичарите на кои јас им се восхитувам, не влегле во политиката поради моќ и пари, туку поради патриотизам
Еве пример:
Генералот Де Гол, пред почетокот на Војната бил полковник. На самиот почеток на Војната е привремено унапреден во генерал. Војната била и поминала, тој го спасил угледот на Франција, Германија капитулирала пред,СССР, САД, Англија и Франција. Потоа бил претседател и премиер, бил светски политичар. ЕУ е започната со договорот за јаглен и челик кој тој го потпишал
Кога во 1968 се повлекол, побарал да му дадат пензија на полковник
И добил пензија на полковник и така умрел
А се согласувам - нашиве политичари, освен неколку исклучоци, се политичари за моќ и пари. Посебно за пари, пари, пари...
http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_de_Gaulle
Да се сконцентрираме на лажењето. Јас многу повеќе би сакал да имам паметен лажго за водач, отколку искрен а наивен. Пошто паметниот лажго знае дека за да остане на власт треба да го држи народот среќен, а воедно да ги манипулира соперниците у надворешната политика, додека наивниот и искрениот ќе им верува на сите и баш тие ќе му го извалкаат името и све ќе иде јабана.

Тој што лаже, тој и краде - вели наша поговорка
Да се сконцентрираме на лажењето. Јас многу повеќе би сакал да имам паметен лажго за водач, отколку искрен а наивен. Пошто паметниот лажго знае дека за да остане на власт треба да го држи народот среќен, а воедно да ги манипулира соперниците у надворешната политика, додека наивниот и искрениот ќе им верува на сите и баш тие ќе му го извалкаат името и све ќе иде јабана.
Fallacia alia aliam trudit - една лага повлекува други лаги

Има и во Дебар маало еден што „колата му останала во дефект поради немање бензин и му требаат пари за да не ја оставал така“. Три-четири години веќе нема собрани пари за бензин :(

Аиииии ни на крај памет за овие :D 3-4 пати имам давано по 100 денари "за бензин". Аааа од сега .!. , пари на никој. Ако имаш нешо за јадење, дај го на некој што заслужува. Овие преварантите парите во аптека да ги трошат !

Делумно бев. Поентата ми беше да не навлегувам у политички муабети, туку само да си кажам дека според мене карактеристиката "добар лажго" за политичар е сосема позитивна и одлична карактеристика, такви треба да бидат сите добри политичари. А ако навлегуваме во тоа како се користат тие лаги, тоа веќе е политички муабет за кој се бришат мислења :)
А Рики е паметно дете и не сака да му бришат мислења и да добива казнени. ;)

Сопственичка на туристичка агенција од Скопје продавала лажни хотелски аранжмани за зимување во Банско, Бугарија при што оштетила пет лица за околу 1.800 евра, соопшти Министерството за внатрешни работи.

http://kajgana.com/turistichka-agencija-od-skopje-prodavala-lazhni-aranzhmani-za-bansko

Ах, болна тема ми е ова уште, иако се случи пред многу години :mad:
Беше во периодот кога во Бугарија крадеа многу. И ние идеме натаму да се прошетаме и викаме добро еве знаеме дека крадат и ќе пазиме. Цел ден си поминува супер, шопинг ова она, ама не ги потрошивме сите пари, ај нешто за дјути фришоп ќе оставиме. И мислам се паркиравме за да идеме накај фришопот и еден тип ете ти го, вика, абе да ми смениш пари нешто ау (а муабет беше дека така краделе иначе). И татко ми вика имам бе, дај само преброј ги твоите пред мене (демек многу паметен потег). Типот фино лепо си пребројува, се` изгледа како што треба, татко ми му ги дава нашите пари, он ни даца туце пари, татко ми ги отвара, една десетка и се` друго хартија, а типот ко да испари. А што е уште полошо, сите ние таму (татко ми, мајка ми, јас и брат ми). Ни срам ни перде, пред деца да краде. А најлошото е што јас мала и ниска, видов дека типот имаше две туциња на пари, измеѓу списание едно одвоени. Везе немам кога и како ги смени, ама знам дека да бев попаметна, ќе кажев нешто :tapp: Сигурно едно 200 евра ни украде :mad:
Тој глувонемиот го имам видено сто пати, не го рецкам, неможам да го смислам. Можеби на некои луѓе стварно им требаат тие пари, ама заради сите овие лажговци, никогаш нема да дадам на никого. Башка што, сигурна сум дека можат да најдат некоја работа како чистачи на пример, ама полесно е да просиш него да работиш. А сигурно и повеќе пари заработуваат просејки.

Познавам еден профи лажго кој со години фарбаше и моташе луѓе по Скопје имаше разни бизниси од агенции до фирми со увоз-извоз..Заглави многу луѓе. А да го видите ќе паднете на неговата култура слаткоречивост, дури и наивност. Таков убав згоден дотеран паметен налик добар човек кој ете сака да им помогне на луѓево..Насмеан позитивен со милион слатки зборови и понашаење на нивоу..И остави многу луѓе искрцани на летни дестинации без смештај ни ништо ..И така со години...
Од него поголем лажго немам видено со години шармираше луѓе...И направи јак кеш
А врв му е што прелажа 3 жени за брак и им направи деца...И ги остави кидна преку граница без траг и глас..Се прашувам кога ќе ја прелаже и 4тата на скоро 50 год;)

Имам читано книга и за овие џепчиите, како знаат демек несакајќи да ти направат нешто и да ти здиплат не само новчаник туку и телефони лаптопи итн... Имале и таква фора да дојдат да ти прават муабет и да те средат за 2 минути и да исчезнат...

Последно уредено:
ЖЕНИ ШТО ЗАРАБОТИЈА МИЛИОНИ СО ЛАЖНИ ТИТУЛИ
Станови, вработувања и привлечни зделки биле најголемиот дел од јадиците на кои се фатиле стотина лековерни Македонци, пред да сфатат дека се измамени од четирите најголеми измамнички на деценијата во Македонија.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=3181482268&id=12&prilog=0&setIzdanie=23128

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom