Producers? Anyone?

• Креатор на темата Креатор на темата Marijuana
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 март 2008
Мислења
105
Поени од реакции
3
Има ли некој овде што продуцира музика, електронска, техно, минимал, IDM, експериментална?
Што софтвер користите? VST инструменти? Midi контролери? Лап топ или десктоп? Звучна картица? Сајзери?
Па ако има закачете некое демо парче да слушнеме.

Јас! Продуцирам trance, progressive trance/house, balearic...
Летово ке го имам првото издание. EP се вика Macedonia. :)
Плус уште сега е лиценцирано за компилација со летни траки... И тоа.. Планирам годинава да издадам уште 1-2 траки за некои етикети од стилот на Армин ван Бурен, ван Дајк и сл.

Бравос бравос.. респекат
А под кој лабел издаваш?

Јас баш сега спремам да пратам демо траки на www.diplomatik.net и на Excel Recordings (македоснки лабел)

Па ова ми е под Ora Recordings на Gabriel Batz (http://www.myspace.com/orarecordings).. Релативно нов лабел. Создаден е минатата година, но има успешни артисти потпишано и колаборира со лабелот на Тиесто, и тој на Club Life редовно пушта траки од Ora. Ora е иначе дел од големата компанија Elektrofone од Канада (http://www.elektrofonerecords.com/inc/elektrofonerecordsinc.htm).
Моментално работам на неколку траки и планирам да ги испратам на лабели летово.

Ти штом ке праќаш на Ексел значи минимал правиш, така?

Да.. тој чистиот минимал, IDM и експериментал. Стилот на Saso Recyd, Every Kid On Speed, Sound Difussion... Richie Hawtin, Kaliber, Bushwacka...

superman,gledam deka i house pravis,daj nesto promo togas da ispromovirame niz prilepov malku po clubovive;)

superman,gledam deka i house pravis,daj nesto promo togas da ispromovirame niz prilepov malku po clubovive;)
Па немам целосни траки хаус дека не ми е примарен стил.. Имам 2-3 траки во изработка ама ќе ги праќам на лабели и затоа не ги давам. :)
Aко ги потпише некој лабел здравје и живот ќе ги слушнеш.

Jas , ali mace u porazlicen muzicki pravec , rock ... Zvucna imam M-audio 192 , od VST : Ezdrumer , Plugini : guitar rig 2 .3 waves i uste eden kup sto mi sluzat za mastering i da rabotam preki Cubase SX

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom