Продажба на злато

• Креатор на темата Креатор на темата Adam Sandler
  • Време на започнување Време на започнување
Togas zosto si go kupuval ???Zlatoto e dolgorocna investicija ,ne e produkt za daily trading
Баш ме интересира колкава е загубата во моментот кога ќе се купи оваа долгорочна инвестиција. Пошто сите мафтаат едни цени за купување а за продавање никој не зборува.

Togas zosto si go kupuval ???Zlatoto e dolgorocna investicija ,ne e produkt za daily trading

Никој купец нема да ти даде цена колку што вреди на берза, затоа те прашува. Ќе ти рече за 2 банки ако го даваш ок.

Никој купец нема да ти даде цена колку што вреди на берза, затоа те прашува. Ќе ти рече за 2 банки ако го даваш ок.
Баш така. Али пред да му ги плесне тие двете банки у фаца.

Ќе го убедуе ко Зоран Витанов дека цената само што не скокнала заради тоа што Salt Bae планирал да купи неколку тони злато за неговите стекови кои се трошеле по неговите ресторани ко алва благодарение на кешбекот на лајонес и фудбалските фанови на Баерн, Арсенал, Спартак Трнава, Динамо Тирана, ФК Чукарички, ФК Космос, Миравци, Порто, Ајакс, Шефилд Уендсдеј, ФК Борец и многу други
Screenshot_20251002_233348_Google.jpg

Баш ме интересира колкава е загубата во моментот кога ќе се купи оваа долгорочна инвестиција. Пошто сите мафтаат едни цени за купување а за продавање никој не зборува.
Во Солун, блиску на пристаништето, има народна банка на Грција, пред 20+ години бев. таму имаше курсна листа за сите попознати златни монети, цените беа каде каде подобри одколку кај нас, со мала разлика меѓу продажен и куповен курс..Кај нас има голема разлика и меѓу продажен ик7пов3н курс на обични пари, освен кај ев4ото...
. Е сега не знам како е за накит, па и накитот има жигови колку карати е, а има и изработка. Е с3га кај нас, а и другде, накитот од некој причини оди под цена на златни монети, по тежина земено. Друга работа кај нас, кога коваа кај нас монети со ликовина великани, цената на монетите по грам беше х 1.5 па и 2 од класични златни монети, фр,франк наолеон, авст. Шилинг, турска лира итн...Па имаме можеби уште и комуњарскиЗакон, со кој златните монети се монопол...можеш да изнесеш на пример3000 евра, ама не златни монети, со внесувањето е уште построго...

Пресметале по новите цени, над 4000$/ounce za 18 karatno zlato, 0.750 od 24 karatno...... Баш ме занима, Винер или кој и да е кај е осигурена Златарата дали ќе признае цена 141+ $ за грам 24 каратно злато, за 18каратно *0.750....значи зборуваме за сурово злато, не обработка во накит
Автоматски споено мислење:

6550 Мкд грам злато
Нели е 4000$ унца (28.35 грама), значи 141$ грам злато ?

купи си прстен златен у една златара и продај го, кажи колку си зел од прва рака.
Не е работава да купиш и тргуваш физички со златото.Затоа ти викам не разбираш а пишуваш, кој спомна златари.
Имаш инвестициско злато за купување продавање.

Не е работава да купиш и тргуваш физички со златото.Затоа ти викам не разбираш а пишуваш, кој спомна златари.
Имаш инвестициско злато за купување продавање.
Можеш да го објаснош тоа инвестициско злато кое не е физичко тргување и која е разликата меѓу него и лајонес на пример?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom