Продавам - Купувам

• Креатор на темата Креатор на темата [acko]®
  • Време на започнување Време на започнување
Како може висината и кај мажјакот и женката да варира т.е. од 40 до 45 цм???

И питбул како раса сеуште не е признаета така да тоа со педигрето тешко.

И да, уште нешто. Не се прави днк-а на крвта, туку е анализа на днк. И нема никаква врска со докажување на потомство ниту може истото да се изведе.

Не варира висината.. туку јас ги просечните мерење на кучината .. Точно сам нема шанси да измериш затоа се пишува така... Исто и килажата ..
И да во право си не се прави днк на крфта дуку анализа на днк... А потомството може да се докаже со анализа на крфта на мајка му и татко му (од мајка му - Мајка е и татко е) и од татко му (Мајка му и татко му) али тоа е голема процедура.. и кошта сума на пари...

Позз :)

Висинита се мери до милиметар ако знаеш што правиш, исто и килажата ама небитно.

Со днк анализа не може да се докаже ништо освен дека родителите на кучето се тие. Не можеш да ги дознаеш предците бидејќи ти треба и примерок од нив внесен во некоја база(која не постои) за да можеш да споредиш. Погрешно те информирале.

Има ли некој заинтересиран да му подарам куче немора ниту пари ни ништо ?? Кучето не е ни фалично ни ништо се е океј со него да не мислите затоа беспари едноставно да ми направи услога и да ја вдоми зошто најверојатно ќе заврши во вардариште или надвор на улица :facepalm: :mad:
Ако има заинтересиран некој нека ми пише во приватна порака на кајгана итно е !

Иначе кучето е година ипол старо и изгледа потполно идентично како на сликава десно(кафеавото)

dog1.jpg

Едит: Да напоменам заборавив. Кучето е женско и е кастрирано !

PitBull кученца на продажба!!
Знаете дека питовите во мкд се многу ретки со педигре.. Тие што се разбирате од питови нема потреба да ви објаснувамм.. Чувам ПитБули цели 9 години ... Оваа ми е последно легло што го чекав цели 4.5 години... До крајо на септември ја напуштам др
жавава и се откажувам целосно од чување на пит були.
На 13.08.2013 го добив последното легло кое што женката умре на пораѓај и ми е многу криво .. ми остави 4 кученца кои 2 не успејв да ги спасам .. и ми останаја уште 2 и тоа машко и женско. Од 1 до 18 ден хранети се со Хумана храна .. од 18 до до 23 ден хранети се со млеко (тетрапак) и гриз.. од денеска почнав да му давам млеко и лебче.. после 30 ден се почнува со храна кучешка и многу витамини... понеделник треба да се прочистат само од внатрешни паразити. Затоа еве ви линк... За цена ќе се договориме.. Посурфајте побарајте на нет.. да видите какво легло имам - Доколку ви е нешто сумливо слободно можеме да направиме днк за крфта на малите....еве линк за контакт http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=919405

Поздрав
Какво ти е тоа педигре на пит, кога пит како пит, не постои како официјална раса? Мислиш на Амстаф?

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Какво ти е тоа педигре на пит, кога пит како пит, не постои како официјална раса? Мислиш на Амстаф?

Како што кажав на посто... "Знаете дека питовите во мкд се многу ретки со педигре...Тие што се разбирате од питови нема потреба да ви објаснува" Мислам дека јасно кажав ... И секако дека мислев на Амстаф!
Читај со разбирање :)

Висинита се мери до милиметар ако знаеш што правиш, исто и килажата ама небитно.

Со днк анализа не може да се докаже ништо освен дека родителите на кучето се тие. Не можеш да ги дознаеш предците бидејќи ти треба и примерок од нив внесен во некоја база(која не постои) за да можеш да споредиш. Погрешно те информирале.

Добро друже ај да не филозофираме многу.. А иначе можен е начин да ги дознаеш предците ! ... иначе јас само дадов понуда... Ако не ти одговара немора контра да одиш !!!

Како што кажав на посто... "Знаете дека питовите во мкд се многу ретки со педигре...Тие што се разбирате од питови нема потреба да ви објаснува" Мислам дека јасно кажав ... И секако дека мислев на Амстаф!
:facepalm:

Zosto okolisas, Pitovi so pedigre drn drn drn ... koga mozes vednas da si kazes Amerikanski Stafordski Terier (ili nakuso: AST, AmStaff).

Pitbulot kako rasa e priznat (od strana na FCI) pod imeto Amerikanski Stafordski Terier, i e smesten vo FCI 3 grupata - toest spaga vo grupata na Terieri.

Znaci Pitbul so pedigre (od FCI) postoi edinstveno pod imeto Amerikanski Stafordski Terier.

I gresno si informiran, vo Makedonija voopsto ne se retki Amerikanskite Stafordski Terieri (ili kako sto ti miluvas da gi narekuvas Pitbuli so pedigre) ... vsusnost vo Makedonija imame nekolku kvalitetni odgleduvacnici, koi sto imaat fantasticni sampionski primeroci.

Кога ќе кажеш Пит Бул во Мк. се подразбира Пит Бул (без педигре, лошо граден, не му се знае ген, предци... да не набројувам). Кога ќе кажеш Амерички Стафорд териер, се мисли на Амстаф. Кога збориш за педигре, дај линк од педигрето. И БТВ, не се ретки, само изгледа не си идел често на изложби за расава;)

:facepalm:

Zosto okolisas, Pitovi so pedigre drn drn drn ... koga mozes vednas da si kazes Amerikanski Stafordski Teries (ili nakuso: AST, AmStaff).

Pitbulot kako rasa e priznat (od strana na FCI) pod imeto Amerikanski Stafordski Terier, i e smesten vo FCI 3 grupata - toest spaga vo grupata na Terieri.

Znaci Pitbul so pedigre (od FCI) postoi edinstveno pod imeto Amerikanski Stafordski Terier.

I gresno si informiran, vo Makedonija voopsto ne se retki Amerikanskite Stafordski Terieri (ili kako sto ti miluvas da gi narekuvas Pitbuli so pedigre) ... vsusnost vo Makedonija imame nekolku kvalitetni odgleduvacnici, koi sto imaat fantasticni sampionski primeroci.

o0000000000000 pa nie vo mkd sni imale kvalitetni odgleduvaci... BRAVOS ne sum znael i sekako gresno sum informiran :)) Zaludno so starion sni potrosile 9 godini vo cuvajne na pitovi .. nie nisto ne sni zanele :)))))))))))) :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
--- надополнето: 7 септември 2013 во 04:30 ---
Кога ќе кажеш Пит Бул во Мк. се подразбира Пит Бул (без педигре, лошо граден, не му се знае ген, предци... да не набројувам). Кога ќе кажеш Амерички Стафорд териер, се мисли на Амстаф. Кога збориш за педигре, дај линк од педигрето. И БТВ, не се ретки, само изгледа не си идел често на изложби за расава;)

Искрајно да ти кажам . begginer сум со питови... и оваа е последнио пост што ќе го оставам. и искрајно јас дојдов овде да оставам оглас. а не да се расправам за питови.

Поздрав...

Аман бе луѓе од ништо прајте нешто....
Напишете го огласот,информации за леглото,цена и фала пријатно....
Не треба да се претпостави дека секој заинтересиран купувач кој ве чита ќе сфати низ редови...дали бил пит бул со педигре е исто со АСТ...:facepalm:

Женка ротвајлерка, младо куче на подарок. Само за вистински лјубители. Број за инфо 070785429
--- надополнето: 7 септември 2013 во 10:50 ---
Искрајно да ти кажам . begginer сум со питови... и оваа е последнио пост што ќе го оставам. и искрајно јас дојдов овде да оставам оглас. а не да се расправам за питови.

Поздрав...

Па добро, дај информации за леглото. Дај линк од педигрето. Ако поставиш целосни информации, ќе те шернам и на други страни. Вака без информации, што да пишам?

Attachments

• 1173846_617833148268012_1569505792_n.jpg
    1173846_617833148268012_1569505792_n.jpg
    80,8 KB · Прегледи: 29
Има ли некој заинтересиран да му подарам куче немора ниту пари ни ништо ?? Кучето не е ни фалично ни ништо се е океј со него да не мислите затоа беспари едноставно да ми направи услога и да ја вдоми зошто најверојатно ќе заврши во вардариште или надвор на улица :facepalm: :mad:
Ако има заинтересиран некој нека ми пише во приватна порака на кајгана итно е !

Иначе кучето е година ипол старо и изгледа потполно идентично како на сликава десно(кафеавото)

dog1.jpg

Едит: Да напоменам заборавив. Кучето е женско и е кастрирано !
https://www.facebook.com/photo.php?...13260944916.1073742053.166688476720732&type=1

Itno e !!!

МЕНЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА КОЛКУ Е ЦЕНАТА НА МАЛО И ГОЛЕМО КУЧЕ ОД СОРТАТА ПИТ БУЛ62299_1393448374209681_110696701_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom