Продавам - Купувам

• Креатор на темата Креатор на темата [acko]®
  • Време на започнување Време на започнување
Месец ипол барам, се се поголеми 4 месеци + . А женски има со лопата. Ми треба машко... во букмарк тулбарот само огласи и страни за миленици имам .. верувај заангажиран сум ептен.

Не разбирам што ти менува возраста на кучето? Мислам, да се години во прашање- ќе разберам, ама месеци? Со повозрасно куче имаш поголема сигурност. Прво, го добиваш веќе вакцинирано, прочистено, со стекнати хигиенски навики, со почит према авторитет (што подолго со мајка му, тоа полесно ти е тебе да се поставиш како алфа), веќе можеш да видиш карактер кај кучето, дал ќе биде активно, пасивно, радознало, доминантно ( и да не ти редам сега карактеристики), со што многу полесно ќе можеш да го пронајдеш кучето што тебе ќе ти одговара на карактер и животни навики, а не само на изглед. Ја лично, никогаш во животов не сум сакала кутриња, баш поради горенаведениве причини, а + и штетата што ти ја прават по дома со уништување на мебел, папучи... веруј, најдобро ти е да земеш повозрасно кутре, нема барем говна да чистиш на секој пола саат и да реновираш по дома секоја втора недела. Кај повозрасно куче можеш да видиш све што сакаш и све што не сакаш кај тоа куче. Воедно, колку подолго е со мајката, толку се поголеми шансите за подобро да се развие и да добиеш прекрасен примерок. Има причина зашто одгледувачниците (барем оние професионалците) не ги даваат кутрињата пред третиот месец.

Али сепак, тоа е мое гледиште (воедно и на познавачите).

Те разбирам, но чуството да го имаш од мало е сосема друго. Значи сакам да се поврзам со него не да го имам колку да го прошетам низ населба ... Си имам некои замисли и принципи, и сакам да го гледам како расте. Несакам да го земам поголемко. Сакам дома да ми растура и да се нервирам. Едноставно сакам да ги поминам некои работи колку и да се лоши .. Ако имаш некој што продава да ме известиш.. во меѓувреме секој ден по 10 пати проверувам секаде...

Малку оф топк- Ужасен фотошоп, сте можеле помош од некого да побарате....
--- надополнето: 30 август 2013 во 19:19 ---

Ви благодарам но сликата е направена онака како што е "Фотошоп" за да можат да се видат титулите на родителите а не да Ви се допадне Вам. А за да ги задоволиме и Вашите апетити за совршенство еве неколку фотки без Фотошоп :)538503 (2).jpg480319.jpg
Ако и ови фотки не се доволни еве нешто повеќе од нивната колекција на слики
42935.jpg60531.jpg377908.jpg382641.jpg425132.jpg538503 (1).jpg
А еве ја и мамичка 562318.jpg527237.jpgЕве и најново од кученцата кои се 10 дена стари
1011501.jpg

@kissed&lucy Не ја гледам потребата од иронија во постов, единствено забелешка за професионализам;)затоа и пишав дека се извинувам за оф топик, значи оф топик!

Само што искочи на пазар3 оглас, сеа пред 5 минути. Хаски нови, спремни за вдомување од 5.09 , се јавувам ... Само женски има .. -_- .. Тоа сакам да ти кажам дека неможам да најдам веќе месец ипол, не дека не се трудам...

Само што искочи на пазар3 оглас, сеа пред 5 минути. Хаски нови, спремни за вдомување од 5.09 , се јавувам ... Само женски има .. -_- .. Тоа сакам да ти кажам дека неможам да најдам веќе месец ипол, не дека не се трудам...
Кога купуваш кутре, и си веќе спремен да дадеш пари, не чекаш да се роди па да одиш да избираш. Прво, бираш родител, чекаш најава на легло, наравно ако ти се свиѓа одгледувачот и пред се ротителите (форсирај да ги видиш и двајцата), физички, генетски.... па после најава си резервираш кутре и завршена работа. Контактирај одгледувачница за расата што ја бараш, одбери родители, распрашај се кога планираат легло и закажи си уште сега кутре. Просто како грав.

Кога купуваш кутре, и си веќе спремен да дадеш пари, не чекаш да се роди па да одиш да избираш. Прво, бираш родител, чекаш најава на легло, наравно ако ти се свиѓа одгледувачот и пред се ротителите (форсирај да ги видиш и двајцата), физички, генетски.... па после најава си резервираш кутре и завршена работа. Контактирај одгледувачница за расата што ја бараш, одбери родители, распрашај се кога планираат легло и закажи си уште сега кутре. Просто како грав.

Ајде посочи ми некое .. не се разбирам многу. Ќе те мрзи ? : )

Се подаруваат три мали мачиња, скрос исти, контакт ПП

u0mpsif7sqstoy3edo7t.jpg

Bullmastiff кученца на продажба !!!

Не ја пропуштајте шансата да чувате куче кое е вистински пријател на семејството, кое обожава деца но и кое претставува одличен чувар на домот.

Татко: Teofil - 2 CAC MK,1 CACIB и 1R.CACIB, оценет со 5 ( целосно педигре тука )

Мајка: Mella - оценета со највисоката оценка 5 (целосно педигре тука )

Кученцата се окучени на 01.05.2013 година и слобoдни се 2 женки и 1 мажјак. Кученцата ги добивате со педигре, здравстевна книшка, прочистени и вакцинирани.

Цена: САМО 150 евра !

Повеќе информации околу кучињата и родителите на bellabullmastiff.webs.com
Контакт: 071/230-540 и albertopetrov@gmail.com

2Vuk0eB.jpg

8rhZ4b3.jpg

RVvcmMx.jpg

BArKnDO.jpg

1187136_10200418973452400_912892734_n.jpg

557491_10200418982212619_1950833063_n.jpg

1186240_10200418988532777_1480284122_n.jpg

Ја најдов малечка и прегладнета, го поминавме периодот на пиење млекце од шприц, сега знаеме сами да јадеме и затоа бараме итно постојано домче.

Сака со сите да се игра и гали, да преде и цица кога во раце се држи. Најдобро другарче е со други кучиња и мачиња,
Ќе ја добиете избањата и со дебело стомаче :)

Слободно контактирајте ме во порака доколку сте заинтересирани за вдомување.

Се подарува мажјак ротвајлер. Контакт Силвија 070700782

Bullmastiff кученца на продажба !!!

Не ја пропуштајте шансата да чувате куче кое е вистински пријател на семејството, кое обожава деца но и кое претставува одличен чувар на домот.

Татко: Teofil - 2 CAC MK,1 CACIB и 1R.CACIB, оценет со 5 ( целосно педигре тука )

Мајка: Mella - оценета со највисоката оценка 5 (целосно педигре тука )

Кученцата се окучени на 01.05.2013 година и слобoдни се 2 женки и 1 мажјак. Кученцата ги добивате со педигре, здравстевна книшка, прочистени и вакцинирани.

Цена: САМО 150 евра !

Повеќе информации околу кучињата и родителите на bellabullmastiff.webs.com
Контакт: 071/230-540 и albertopetrov@gmail.com

2Vuk0eB.jpg

8rhZ4b3.jpg

RVvcmMx.jpg

BArKnDO.jpg

Update - Уште две женки останати.

PitBull кученца на продажба!!
Знаете дека питовите во мкд се многу ретки со педигре.. Тие што се разбирате од питови нема потреба да ви објаснувамм.. Чувам ПитБули цели 9 години ... Оваа ми е последно легло што го чекав цели 4.5 години... До крајо на септември ја напуштам др
жавава и се откажувам целосно од чување на пит були.
На 13.08.2013 го добив последното легло кое што женката умре на пораѓај и ми е многу криво .. ми остави 4 кученца кои 2 не успејв да ги спасам .. и ми останаја уште 2 и тоа машко и женско. Од 1 до 18 ден хранети се со Хумана храна .. од 18 до до 23 ден хранети се со млеко (тетрапак) и гриз.. од денеска почнав да му давам млеко и лебче.. после 30 ден се почнува со храна кучешка и многу витамини... понеделник треба да се прочистат само од внатрешни паразити. Затоа еве ви линк... За цена ќе се договориме.. Посурфајте побарајте на нет.. да видите какво легло имам - Доколку ви е нешто сумливо слободно можеме да направиме днк за крфта на малите....еве линк за контакт http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=919405

Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom