Продавам, купувам, менувам...

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Kupuvam Monitor HP E-232. Kade mozam da najdam taka monitor ?

„Симнато„ од Нет„: фото од оригиналниот Schneider CPC 464, со зелен монитор (имаше и комплет со монитор во боја), со касетофон како надворешна меморија, произведуван 1984-90-та како германска варијанта од оригиналниот/британскиот Amstrad CPC 464.

Attachments

• SCHENIDER_CPC_464.jpg
    SCHENIDER_CPC_464.jpg
    73,5 KB · Прегледи: 7
„Симнато„ од Нет„: фото од оригиналниот Schneider CPC 464, со зелен монитор (имаше и комплет со монитор во боја), со касетофон како надворешна меморија, произведуван 1984-90-та како германска варијанта од оригиналниот/британскиот Amstrad CPC 464.
Abe ova od tvojot e ili od nekogo na internet?
Mi treba slika od toa shto ti nudis

Abe ova od tvojot e ili od nekogo na internet?
Mi treba slika od toa shto ti nudis

Не нудам туку напротив, барам таков модел за купување од моја страна. Мојот е неисправен со години, ама меракот ми е останат по тој компјутер па барам прилика за набавка, да го имам пак...

П.С.
Изгледа дека мојот првичен допис си го разбрал како понуда за продажба од моја страна...

Taka i zvuchi :D

Dobro kolku bi platl za vakov komplett kako na slikava?

Меракот не се мери со пари...барем според мене.

Плус, не е тешко да се најде по која цена се продаваат како половни/користени. Цените се пристојни и прифатливи.

Мој проблем е како да го набавам, помал проблем е како да го платам...

Нарачки преку „и-бај„ отпаѓаат како можност, оти би се работело за купување „на ќоро„, оти сепак се работи за технолошка праисторија во којзнае каква електро-механичка состојба, а не сите сопственици на CPC 464 се педантни и склони кон чување на своите компјутери.

Педантни се британските сопсвеници на оригиналите „Амстрад„ компјутери, ама тие модели се произведувани по британски електро-норми, не по европски.

Меракот не се мери со пари...барем според мене.

Плус, не е тешко да се најде по која цена се продаваат како половни/користени. Цените се пристојни и прифатливи.

Мој проблем е како да го набавам, помал проблем е како да го платам...

Нарачки преку „и-бај„ отпаѓаат како можност, оти би се работело за купување „на ќоро„, оти сепак се работи за технолошка праисторија во којзнае каква електро-механичка состојба, а не сите сопственици на CPC 464 се педантни и склони кон чување на своите компјутери.

Педантни се британските сопсвеници на оригиналите „Амстрад„ компјутери, ама тие модели се произведувани по британски електро-норми, не по европски.
Abe ostaj filozofii.
Kazhi kolku bi platil za donesen vo Skopje.
Solidna sostojba!

Abe ostaj filozofii.
Kazhi kolku bi platil za donesen vo Skopje.
Solidna sostojba!

Еве оставам философии...

Посочи ми што пари бараш. Може и на ПП да ми пишеш...и нормално, што подразбираш под „солидна состојба„. Ако ти е при рака компот, стај и пар фотки од него.

Благодарам...

Тешко во МК да најдеш, попрво би нашол Атари или Спектрум зошто масовно ги имаше во тоа време. Амстрад беа скапи и немаше толку поддршка за игри во тоа време.

Тешко во МК да најдеш, попрво би нашол Атари или Спектрум зошто масовно ги имаше во тоа време. Амстрад беа скапи и немаше толку поддршка за игри во тоа време.

Точно, „Спектрум„ и „Комодор C64„ беа популарни ради цената и софтверската поддршка, а „СРС 464„ беше битно поскап од нив, но со тек од време тогашните софтверски фирми му напишаа куп игри па стана рамноправен со другите популарни куќни компјутери.

Од она кое можев да го видам своевремено, „СРС 464„ имаше свои корисници дури и овде, во Македонија. Прашање е дали некој чува нешто од тој хардвер или веќе е фрлен...

Кај британците интересот кон „Амстрад„ куќните компјутери никад не престана па и денес имаш корисници, се‘ уште се издаваат и игри, а напишан е и оперативен систем по примерот од „MS Windows„.

Точно, „Спектрум„ и „Комодор C64„ беа популарни ради цената и софтверската поддршка, а „СРС 464„ беше битно поскап од нив, но со тек од време тогашните софтверски фирми му напишаа куп игри па стана рамноправен со другите популарни куќни компјутери.

Од она кое можев да го видам своевремено, „СРС 464„ имаше свои корисници дури и овде, во Македонија. Прашање е дали некој чува нешто од тој хардвер или веќе е фрлен...

Кај британците интересот кон „Амстрад„ куќните компјутери никад не престана па и денес имаш корисници, се‘ уште се издаваат и игри, а напишан е и оперативен систем по примерот од „MS Windows„.
Така е, еве јас имам Атари 130ХЕ некаде во подрум во кутија, знам дека е таму а не ми ни паѓа на памет да го земам и да го приклучам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom