- Член од
- 18 април 2007
- Мислења
- 18
- Поени од реакции
- 2
Na eden glupav forum od mene bese pobarano da izbrisam post so tema vo koja pisam za znaenjeto/neznaenjeto , bi sakal da razgledate i da pisite
blagodaram od napred
Едит од админ:
ете го постот, подолу среден.
Ај да видиме каков јазик ќе најдеш со нашите филозофи...
neznam oti nemozaev da go editiram gorniot post, pa eve uste ednas pisam
modratorite mozat da sredat se nadevam
ima edna kratka teorija za odnosot megu znaenjeto i neznaenjeto.... Odosno ovie dve sostojbi se pravoproporcionalni - kako rasti ednoto taka rasti drugoto... Kolku pojke znajs tolku pojke neznajs, kako ? Slednata slika ima dva kruga polni so znaenje i edna ramnina polna so neznaenje
kako sto krugot so znaenje se polni i rasti , zaedno rasti i obikolkata na krugot odnosno granicata so neznaenjeto, kako sto rasti dolzinata na granicata taka se poveke rasti brojot na dopirnite tocki od neznaenjeto - prenosno so poveke znaenja stanuvate se posvesni kolku raboti ne znaete . i tuka e i objasnuvanjeto zosto neukite i glupite luge mislat deka se tolku pametni - bidejki nivnoto znaenje e mnogu malo a i neznajeto aedno, i tie duri ne se svesni za neznaenjeto
se nadevam deka ke me razberite
i sega znam deka nisto ne znam
blagodaram od napred
Едит од админ:
ете го постот, подолу среден.
Ај да видиме каков јазик ќе најдеш со нашите филозофи...
neznam oti nemozaev da go editiram gorniot post, pa eve uste ednas pisam
modratorite mozat da sredat se nadevam
ima edna kratka teorija za odnosot megu znaenjeto i neznaenjeto.... Odosno ovie dve sostojbi se pravoproporcionalni - kako rasti ednoto taka rasti drugoto... Kolku pojke znajs tolku pojke neznajs, kako ? Slednata slika ima dva kruga polni so znaenje i edna ramnina polna so neznaenje

kako sto krugot so znaenje se polni i rasti , zaedno rasti i obikolkata na krugot odnosno granicata so neznaenjeto, kako sto rasti dolzinata na granicata taka se poveke rasti brojot na dopirnite tocki od neznaenjeto - prenosno so poveke znaenja stanuvate se posvesni kolku raboti ne znaete . i tuka e i objasnuvanjeto zosto neukite i glupite luge mislat deka se tolku pametni - bidejki nivnoto znaenje e mnogu malo a i neznajeto aedno, i tie duri ne se svesni za neznaenjeto
se nadevam deka ke me razberite

i sega znam deka nisto ne znam