Какви 5-6000 евра бре за денари зборам. Печати 2000 некаде ќе те фати регистрирање на фирма толку негде и + книговодител ако ти треба. Влогот е твоја лична ствар моеш и со 100 евра а моеш и со 10.000.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Какви 5-6000 евра бре за денари зборам. Печати 2000 некаде ќе те фати регистрирање на фирма толку негде и + книговодител ако ти треба. Влогот е твоја лична ствар моеш и со 100 евра а моеш и со 10.000.
Може и физичко лице прилив ќе има на трансакциска ќе си пријави во ујп како дополнителен приход и ќе си плаќа давачките на државатаЌе си идеш на uhost.mk да речеме ќе си одбереш хостинг план според потребите, домен ќе си одбереш. После му ја мислиш дали ќе си WordPress или Joomla гарант ти треба за портал и затоа овие ти ги кажувам. Ќе си симнеш едно од тие идеш на themeforest.net бараш темплејт и после или го плаќаш или го бараш ако го има фри. Вака најчесто се функционира.
Иначе ако сакаш да заработуваш од порталот да ќе ти треба фирма да регистрираш околу 5-6000 е за ДООЕЛ ако имаш и пари да инвестираш си наоѓаш дизајнер/девелопер ти средува и фураш.
Ретко која фирма ќе се нафати да уплаќа на физичко лице поготово ако плаќа фактури.Може и физичко лице прилив ќе има на трансакциска ќе си пријави во ујп како дополнителен приход и ќе си плаќа давачките на државата
За да се плати износот се прави налог и се уплаќа во банка.И за физичко лице начинот е тој,само физичкото лице треба да си плати 10% персонален данок на приходот.Ретко која фирма ќе се нафати да уплаќа на физичко лице поготово ако плаќа фактури.
За да се плати износот се прави налог и се уплаќа во банка.И за физичко лице начинот е тој,само физичкото лице треба да си плати 10% персонален данок на приходот.
Си одбрал квалитетно погрешно место за да прашаш.Ако веќе сакаш да отвориш веб сајт мора да идиш на некој хостинг сервис и да се распрашаш со одделот за јавност што ти треба и како.А најбитно ти е пари,желба не мора ако имаш пари да си платиш некој што ќе пишува за тебе.
Клик тука, и се ќе ти биде јасно.Фирма се регистрира ако планираш да заработуваш од сајтот,на пример како рекламите на кајгана што ги гледаш.А за тоа да стигниш треба доста време да помини,освен ако имаш среќа да имаш доволно кликови како Мотика со објавување 2-3 видеа еднаш неделно.
Од искуство ти кажувам фирма не префрла пари на физичко лице, ретки се случаевите. Или пак ако си фриленсер па да ти префрли, не за џабе сите се ДООЕЛ.За да се плати износот се прави налог и се уплаќа во банка.И за физичко лице начинот е тој,само физичкото лице треба да си плати 10% персонален данок на приходот.
Иста е само што немора фирма да имаш само хостинг и доменА за вебсајт на непрофитна организација? Без да се заработува од вебот на истата? Процедурата иста е или?
Ако одам во фирма и се распрашам, фала богу сите ќе ми кажат дека се најдобри за работата и дека најмногу поволности имаат. А од кога ќе платам да излезе на виделина што објективно од тоа се реализира. А јас не сакам да ризикувам. Затоа и ја отворив темава, со цел да споделат искуство луѓе кои веќе имаат вебсајт или брзо ќе си подигнат свој, за да споделат со нас другиве каква е процедурата: што се регистрира, не се регистрира итн.)))
Благодарам за информациите, ама сепак мислам дека на вистинското место сум
Ако одам во фирма и се распрашам, фала богу сите ќе ми кажат дека се најдобри за работата и дека најмногу поволности имаат. А од кога ќе платам да излезе на виделина што објективно од тоа се реализира. А јас не сакам да ризикувам. Затоа и ја отворив темава, со цел да споделат искуство луѓе кои веќе имаат вебсајт или брзо ќе си подигнат свој, за да споделат со нас другиве каква е процедурата: што се регистрира, не се регистрира итн.)))