Проблеми со спиење

• Креатор на темата Креатор на темата Lucio
  • Време на започнување Време на започнување
Заспивам без проблеми и отпорен сум на секакви звуци :)
кога сум заспан тешко да ме разбуди телефон или нешто од надвор .... :)

еве 3 саат усте не ми се спие ке легнам нема да заспиам усте пола саат :toe:

Луѓе јас проблем со спиење,легнувам одма заспивам, и топ не може да ме разбуди додека не одспијам 20 саата.

зимате неем некои проблеми со спиењето .. ама летото .. ного проблеми .. легнувам у 3 немозам да заспам од ного жешко и станувам и чекам да се раздене и да си легнам нели накај 5-6 е поладно :vozbud::vozbud:

Почнете да се занимавате со некоја физичка активност, подобро ќе спиете верувајте ми:).
И јас мислев дека не можам да спијам, ама кога почнав со 2 тренинга на ден, уште во 9 ми се затвораат очите. Си легнувам накај 10-11, а наутро сум будна во 6 и 30. Ни топло ни ништо нема да чувствувате. Сега повеќето од нас се на распуст и на одмор, немаат некој поголем замор, вишок на енергија и сонот доаѓа послабо.

Пред да почнам со работа бев буден до кај 3-4 сабајле. Од кога почнав да работам кога ќе си дојдам дома сум преуморен и максимум до кај 12 часот можам да издржам и потоа спијам како мече.

проблеми со спиење најчесто се јавуваат поради немање на физичка активност во текот на денот

iam problemi....ako sum legnal pred dva,stanuvam u 4 sabajle da mo4am....neznam zs

неможам да заспијам ич...кај мене не е до летото...јас и онака сум тежок за заспивање....а откако ќе заспијам неможам да станам..

Не сум имала но имам забележано дека пред некој важен ден почна да ми се случува и тоа чудо (за жал)

Јас три сати се тркалам в кревет пред да заспијам :toe:
Скоро секој ден, еве веќе две недели ме разденва, ама шо да се прај

Пореметен Биоритам :(

Дали ви се случува секоја вечер различно да си легнувате?
На пр. во 00:00h, една вечер, следната, 4 саата подоцна, следната воопшто не легнувате, т.е не ви се спие...
И таков circulus постојано? :(
А за цело време сте екстремно уморни и ненаспани?

Секое лето ми се случува ова. Дали дека немам обврски и не сум толку изморена, дали поради топлото време не знам, само знам дека ми пречи тоа што ми е пореметен биоритамот. Вчера си легнав во 22 часот, станав во 3 изутрина, па легнав попладнето околу 14 часот, не заспав ама ич и се` уште не можам да заспијам.
Мислам дека ова е единствената причина поради која едвај чекам да почнеме со школо, да ми се навикне организамот на едно исто време на легнување:(

Порано гајле немав со спиење, легнувам и топ не ме буде. Добро де чат пат се прошетуваах у соно ама ниш страшно. Тва до 13 год. После шо се случи со мене поима немам, се тркалам 4 саата да заспам :nesvest: и па не можам. Ќе станам ќе киснам на ком, веќе очите ми течат и ае гасам сичко, и па не бива. Ми се има случувано 3 дена око да не склопам. Не е до спортувањето, зш уште од мал редовно тренирам т.е секој ден сум изложен на физичка активност.:toe::toe::toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom