зимате неем некои проблеми со спиењето .. ама летото .. ного проблеми .. легнувам у 3 немозам да заспам од ного жешко и станувам и чекам да се раздене и да си легнам нели накај 5-6 е поладно
Почнете да се занимавате со некоја физичка активност, подобро ќе спиете верувајте ми.
И јас мислев дека не можам да спијам, ама кога почнав со 2 тренинга на ден, уште во 9 ми се затвораат очите. Си легнувам накај 10-11, а наутро сум будна во 6 и 30. Ни топло ни ништо нема да чувствувате. Сега повеќето од нас се на распуст и на одмор, немаат некој поголем замор, вишок на енергија и сонот доаѓа послабо.
Пред да почнам со работа бев буден до кај 3-4 сабајле. Од кога почнав да работам кога ќе си дојдам дома сум преуморен и максимум до кај 12 часот можам да издржам и потоа спијам како мече.
Дали ви се случува секоја вечер различно да си легнувате?
На пр. во 00:00h, една вечер, следната, 4 саата подоцна, следната воопшто не легнувате, т.е не ви се спие...
И таков circulus постојано?
А за цело време сте екстремно уморни и ненаспани?
Секое лето ми се случува ова. Дали дека немам обврски и не сум толку изморена, дали поради топлото време не знам, само знам дека ми пречи тоа што ми е пореметен биоритамот. Вчера си легнав во 22 часот, станав во 3 изутрина, па легнав попладнето околу 14 часот, не заспав ама ич и се` уште не можам да заспијам.
Мислам дека ова е единствената причина поради која едвај чекам да почнеме со школо, да ми се навикне организамот на едно исто време на легнување
Порано гајле немав со спиење, легнувам и топ не ме буде. Добро де чат пат се прошетуваах у соно ама ниш страшно. Тва до 13 год. После шо се случи со мене поима немам, се тркалам 4 саата да заспам :nesvest: и па не можам. Ќе станам ќе киснам на ком, веќе очите ми течат и ае гасам сичко, и па не бива. Ми се има случувано 3 дена око да не склопам. Не е до спортувањето, зш уште од мал редовно тренирам т.е секој ден сум изложен на физичка активност.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.