Проблеми со ADSL

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
На почеток се одеше како што треба, се дешаваше да ме исклучува, ама во последно време почна ептен... понекогаш се дешава по 6-8 саати да не ме исклчи, а понекогаш 2-3 пати во 5 минути ... и тоа не ме исклучува од конекцијата туку од мрежата .... пишуе Local Area Connection Unpluged и одма пак се конектира ... reason????
Дали е дека го делам со уште 2ца ??? Јас мислам дека не е до тоа, пошто и други делат АДСЛ па немаат вакви проблеми ...
Мислам да не е до Switch-от пошто не ми иде директно у компјутер од рутерот него иде во switch па во компјутер кај мене ... нешто да не не исконфигурирано како што треба, нешто каблите да не ме зезаат ??? Или сепак овие од МТ.НЕТ ме кинат ?????

Почеток на дијагностицирање: другите двајца имаат проблеми или само ти?

Мада и не ја искључувај можноста од МТ Нет да заебаваат...едно време секој ден беа кај мене на кафе све нешто да поправаат. Те гром ги удрило, те параметрите ги помешале, те ова, те она...или ептен кафе им се пиело на сиромашките или стварно не ги бива.

Па и кај другите се дешава истото ... али мислам дека најдов решение ... ќе пробам па ќе напишам на форумов :wink:

Може да постојат повеќе причини за ваквите аномалии па еве ќе ги набројам првите кои ќе ме треснат у мозок:

1) АДСЛ модемот е во дефект, најчесто настанат поради прегревање, лош хардвер и слично - тука решението е да се обратиш до МТ и да се надеваш на нивната добра волја ..

2) Ако АДСЛ модемот е во бриџ мод и сите вие правите посебни ППОЕ конекции (шти е можно само кај неколку суб ревизии на Длинк), тогаш престанете со тоа зошто МТНЕТ не дозволува повеќе од 1 АКТИВНА конекција и најдете друг начин да делите АДСЛ.

3) Некаде во инсталацијата (мислам на кабли, сплитери и сл.) има лош контакт кој ствара шумови - во овој случај пак од МТ ќе зависиш, но како олеснување е тоа што овој проблем лесно се гледа со помош на фактот што често адсл диодата ке се гаси сосема или ќе трепка - по непишано правило кај сите адлс уреди коа е во ред ова таа само свети ...

4) нешсто сотверски кај оператинвиот - ова лесно ќе го приметиш од фактот што само ти ќе го имаш проблемот за разлика од другите кои слободно ќе си користат АДСЛ ...

5) друго ...

Направи подетални анализи и кажи што испадна ...

ООоо Cuvar најс ту мит ју аген 8)

Абе можно е да е второто, ама баш праев со еден колега од факс, кој работи во МТ.НЕТ и не ми спомна такво нешто ... Ми рече само DHCP адресите сами да си ги подесиме, да не бидат аутоматски доделени ...

ТАПА НЕВИДЕНА!
ADSL-ОВ ВО ПОСЛЕДНИВЕ 10 ДЕНА МИ Е ТАПА!

Незнам што е финтава, пред 2 недели "корнеше" се живо.. сега се мачам да постирам на форумов... испадна бетер од dial-up работава.
Нит сум надминал лимит (а и да сум надминал, ќе можев барем еден форум да отворев ко што треба ебаго), нит пак има некој лимит, нит делам со некого...

Да не "гушат" намерно конекција дур не платиш овие @-виве (читај мајмуниве)?

Acid напиша:
ТАПА НЕВИДЕНА!

Незнам што е финтава, пред 2 недели "корнеше" се живо.. сега се мачам да постирам на форумов... испадна бетер од dial-up работава...

Ејјј и ја го имам истиот проблем ... баш вчера и завчера се изнервирав максимално ... ај на сајтов споро што идеше, ама и на други сајтови ептен полека ми идеше ... на моменти ќе забрза, па ќе успори .... :twisted: :twisted: :twisted:
Не верувам дека е до надминатиот лимит ... Ако има лимит, тој се ресетира на секој 1ви во месецот, а како што памтам добро - рекоа дека до крајот на годинава изгледа нема да има лимит ... ја за неполн месец симнав поише од 35 GB :P 8) :P до сеа требаше да ме исклучат ако е за тоа :wink:

Него добро е сеа ... не ме исклучува често - се си е најнормално ... пу пу пу да не го урочам :P

Acid напиша:
ТАПА НЕВИДЕНА!

А затоа те гледам тебе, мистичен...Постирате по двапати исто мислење, иста тема, бришете... :lol:
Не е до вашиот лимит, туку до нивниот :D

Па затоа, ќе укочи, мислиш не е пратено, па стискаш пак "ИСПРАТИ" и после глеаш дека си исфлодирал :lol:
Него озбилно, зашто е ваква тапа последниве денови мајку му, ме напиздија сериозно, проток колку за chat, а и да е до нивниот лимит-помина први...те иде ко што треба, те ке се успори ненормално. За даунлоуд нема проблем, минимум паѓа до 40 кб/сек, ама за отварање страни и за уплоад...сафра :cry:

Мистичен напиша:
За даунлоуд нема проблем, минимум паѓа до 40 кб/сек, ама за отварање страни и за уплоад...сафра :cry:

И ја тоа приметив ... мислев да не влече многу eMule-то па пуштив од сајт клипче да се симинја и ми се симињаше исто брзо како и обично, али ова upload-ов sux :twisted: :twisted: :twisted:

а бе и кај мене нешо adsl е за никаде.. шубав си беше првите месеци ама сега е ... :(
шо е најстрашно не го делам со никој цел си е за мене :lol: и пак е споро .. и за никаде!

abe ti ne beshe od USA ?! :lol: :lol: :lol:

јас се извињавам за мистејкот :(

abe ti ne beshe od USA ?! :lol: :lol: :lol:

ти не ме дупи :lol: заборајв на шо сум логирана .. ко сакав да го избришам постот имав пораче :lol: и во него пишеше ај да смениме улогите.. 8)

Само кабел дечки!! :lol:

Закон е!
Имам 4мб/2мб конекција и не сум имал проблеми со конекција не памтам од кога.

Фрлајте тоа АДСЛ :wink:

od kaj si humanoid ?

i jas imam 4mb ali average vo nevada las vegas e max do 2mb i za dzabe plakam za tie extra 2megs

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom