Проблеми со ADSL

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Хм... чудно денес, комшијата ми се жалеше зашто неможел да се конектира на интернет (АДСЛ) и му викам чекај да видам да не нема конекција на модемот (АДСЛ диодата да не трепка), но светеше АДСЛ диодата и јас се дисконектирав од интернет и пробав пак да се конектирам и не сакаше да ме конектира ми се појави порака Redial, а пробав да се конектирам со на едно другарче user-от и password-от за АДСЛ и со неговиот усер се конектира и пробав после со мојот усер за АДСЛ не сакаше и баш сега сум конектиран со усерот на другарчево и се чудам зашто со мојот усер не сака... СЛИЧНИ ПРОБЛЕМИ? Чаре?

чаре

Чаре да пробаш на 0800 12345 (бесплатна под дршка на мт нет) и да видиш што ке ти кажат сигурно не е ништо до тебе штом си се конектирал со друг корисник без проблеми

Еве се опраи усер-от мој и другата комшивка ми дојде на врата да ме прашува што може да биде работава со АДСЛ, појма неам што стана со усер-от.
Ако знае што може да биде фркава.

од денеска мт.нетовци не појебаа :)

ограничија доделување на IP адреси на конекција, односно по една адреса за конекција

чарето се знае........рутер :?

:)

Би ти препорачал рутер за да ги избегнеш сите зафрканции што ке ги имаш со софтвери од типот Wingate,Winroute....Виндовс едноставно не е за рутирање,ако имаш малку повеќе разбирање најди некоја крш машина
инсталирај си линукс и подеси си ја како рутерче.А најубаво решение е да запалиш точакот и тркнеш до анхоч у трговски па си земеш рутерче Linksys со вграден 4 портен свич и access point koшта негде 5100ден мислам

WRT54G во Анхоч е 4833(со ДДВ)
освен рутер со него ке си добиеш и 4 портен свич и најбитното.....АП
кое понатаму ке можеш да го искористиш за WIFI поврзување :)

Како е денес АДСЛ-от на Т-Хоме? Вреди ли да се мигрира од Телекабел?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom