Проблематични лоши деца.

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
...наши закони, наша држава- Македонија, сите ние сме тие кои треба да ја исправиме!
Оваа поракава е како да е препишана од некој комунистички манифест. Како ние да ја исправиме?Да го земиме законот во свои раце,како? Ево на пример дрвократци ги испосекоа шумите. Никој од надлежните не знае за тоа? Муртинецот се вози со јахти по светов кој треба да го донеси пред лицето на правдата? Народот?

Кој што сака нека кажи, ние не бевме вакви деца.
Вие веројатно не сте биле. Меѓутоа и те како имаше вакви деца, всушност сум присуствувал на вакви настани во основно кој не беа снимени и верувам има уште еден куп вакви кој не се снимени во моментов. Децата во основно знаат да се доста заебани, поготово ако имаат родител од нивен калибар.

Nie bevme generacija so doma ako me nauceja deka se stepav, ke me ruseja od kjotek. Nemase ni da prasat zosto, kako.
Ko ke se vrakjaja od roditelski se krstev. Ne pomogna mnogu, mozi i zato ne sum kojznae kolku pobozen. Jbg me ostaj na cedilo sevisniot.
Skraja da e djandari da mi tropneja na vrata, sam ke trgnev so niv, polesno ke pominev. A mavaja djandarite togas, ne ko sega. Ne me prasvaj od kaj znam :)

Дома сме се криеле за многу поситни закачки (пример, сум се рчнал јас со некој) отколку ова што сега се дешава.
И јас и тој ќе се договориме да скриеме, па после најдобри другари хаха
Сме гаселе дома телефоните и јас и тој, за да не се јави наставничката.

Уште полошо беше ако се понашаш на наставник. Копај си го гробот веднаш.

Сега нема ни стравопочит, ни почитување, ни ништо.
И спрема родители и спрема наставници.
Ако нема спрема нив - како да очекуваме да има било што кон врсници...

Вие веројатно не сте биле. Меѓутоа и те како имаше вакви деца, всушност сум присуствувал на вакви настани во основно кој не беа снимени и верувам има уште еден куп вакви кој не се снимени во моментов. Децата во основно знаат да се доста заебани, поготово ако имаат родител од нивен калибар.
Во Сиви дом (затвор за малолетници) лежеа еден куп вакви, а ова траеше до 2010-11та. После ова имаше реформи таму каде што не беше потребно и се отиде по вода. На ниво на САД скоро 65% од пукањата во школи е баш од вакво насилство (2012 е ова за понови не знам), а со новиот закон во некои држави таму вакво 1:30 малтретирање на соученик се смета за садизам и се суди како да лицето има 21 година.
Автоматски споено мислење:

Сега нема ни стравопочит, ни почитување, ни ништо.
И спрема родители и спрема наставници.
Ако нема спрема нив - како да очекуваме да има било што кон врсници...
Многу ме интересира кој е крив за ова според тебе?

Последно уредено:
Во Сиви дом (затвор за малолетници) лежеа еден куп вакви, а ова траеше до 2010-11та. После ова имаше реформи таму каде што не беше потребно и се отиде по вода. На ниво на САД скоро 65% од пукањата во школи е баш од вакво насилство (2012 е ова за понови не знам), а со новиот закон во некои држави таму вакво 1:30 малтретирање на соученик се смета за садизам и се суди како да лицето има 21 година.
Автоматски споено мислење:

Многу ме интересира кој е крив за ова според тебе?
Во ниедно сценарио овие деца не би лежеле во сиви дом пред 2011. Всушност ја бев основно рани 2000ти, и ко што глеам ништо се нема сменето.

Во ниедно сценарио овие деца не би лежеле во сиви дом пред 2011. Всушност ја бев основно рани 2000ти, и ко што глеам ништо се нема сменето.
Зависи каде. Не мора да е сиви дом, доволно беше инспектори да ти дојдат дома.
Во Србија тој малиот пред да ја тестира прецизноста на Shadow 2 бил многу малтретиран. Затоа сега мора високи казни за родителите и нивните деца - сторители на делото за да нема вакви ситуации.

...добар е предлогот да се направи регистар на малолетни деликвенти кои направиле кривични дела каде ќе бидат спомнати и нивните родители со соодветни казни зашто не ги воспитале сопствените деца и одговараат за нивните престапи.

Back
На врв Bottom