Не реков дека ќотек е потребно за секоја лоша постапка кое детето ќе ја направи, 95% од работите се решаваат со монолог и добри упатства од родителот кон детето.
Но, да запалиш куќа не е мал отстапка од страна на дете, јас да се вратам 20 години уназад сега јас ќе си врснев чотек на самио себеси а не татко ми.
Ти да си ги галиш и мазиш децата колку што сакаш.
Утре другиден кога ќе немаат свое јас и се ќе им биде сервирано на тацна од страна на мама и тато, кога ќе навлезат во реалниот свет, нема баш да им годи. Ако сакаат нешто моите деца, ќе мора да работат и да докажат колку многу сакаат тоа нешто. Ќе бидат поддржани од моја страна апсолутно 100%, но нема да им биде пружено комфорт во кој ќе залутаат. Безразлика дека јас сум успешен, тоа нема да биде фактор за нивниот комфорт, јас ќе ги научам на истата снаодливост, итрина и компететивност која јас ја имав и ја развијав, која во иднина ним ќе им донеси резултати во скоро кое било поле да навлезат, но кога ќе паднат, дур сум жив, ќе имаат каде да се потпрат.
Баш тие разгалени пичлаци ден денес ги гледам како шмркаат и на крајот од денот свињите ги јадат навечер, ние како што ги викаме "кремчиња", разгалени од самите родителите и пружено се му е. Прајм години царица, кога ќе созрее магарица. Со исклучоци.