Проблем со учењето

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola96
  • Време на започнување Време на започнување

Што да правам?

• Да се префрлам во друго училиште

Гласови: 9 27,3%
  • Да продолжам во ова

Гласови: 24 72,7%

• Вкупно гласачи
    33
Член од
4 јануари 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Денеска ни ги даваа оценките за полугодие.Иначе 2ра година сум.Имам 8 слаби,не дека не учам него сум немирен на часовите..можам да учам.Класниот ми кажа доколку не се префрлам во друго училиште 90% ќе ја пофторувам годината.Кажете ми што да правам..??
Барам помош.
Фала однапред.

Да почнеш да учиш и да си помирен на часови,така 100% нема да ја повторуваш годината .

Префрли се во друго, доколко мислиш дека нема да поминеш.

A што има врска префрлувањето од едно во друго училиште не ми е јасно мене воопшто?
Наместо да мислиш дали да се префрлиш,загреј го столчето и поправи ги оценките во второто полугодие.
Ако не можеш да научиш направи си план кој предмет како да го научиш.
Подвлечувај ги секогаш најважните работи.Не мораш да бубаш секогаш од А - Ш.Тргни ги работите кои те десконцентрираат.И секогаш на часовите биди внимателен.
Макар седнал и во првата клупа.Батали ги другарите во последната клупа.Ним им е арно,тие можеби ке поминат ти си во прашање сега и ништо друго.Запомни го тоа.
Подели го времето кога да одмараш и кога да учиш.
Ништо друго не треба да те интересира тој период.

Pofali se ebate. Bashka pishall problem so uchenje, deteeeeeeeeee, tebe ti treba kjotek:D. Neka ti gi popravi kllasniot, koj kurac, sredno e..

Дека е невозможно да поминеш тоа е лага. Детево во продолжение отценкиве му се од 1ва средно и беше со два на полагање на крај и помина година. Е сега до тебе е и до твојот капацитет да ги сватиш работите. Детево на момент свати, се среди работата со прва ама со втора се повтори истото па и не ја ни до заврши годината престана да оди на училиште, па сега она што го слушам е дека и на лош пат заминал кај и да е или ќе го “го скини некој“ или ќе заврши по затвори. Гледај да не бидиш и ти смао една статистика на пропаднат човек, имаш време свестисе не си 5 годишно дете...

img00010zq.jpg

е зошто си немирен на часовите? изиграваш мангуп пред девојчињата? мислиш на проф. им е гајле ако правиш галама и се глупираш? пак ти на крај ќе го/ја молиш за скапана 2ка, а него/неа ку*от/дундата го/ја боли ако ти не ги слушаш на часовите. ќе ја предаде лекцијата за 10 мин, ќе си земе плата, а ти плус уште една година ќе се гледаш со него :confused:
ако сакаш ти да бидеш матурант, а сите твои другари веќе да се на факс продолжи со ова темпо.
ете и самиот викаш дека можеш да научиш. па кај нас за една двојка бараа да кажеш само насловите на лекциите што сме ги учеле или кој го напишал учебникот :unsure:
смири се малку. после ова ќе ти изгледа глупаво, што си правел, ќе ја маваш главата од ѕид.
од другото полугодие биди помирен и барем по секој предмет по една лекција знај.

Денеска ни ги даваа оценките за полугодие.Иначе 2ра година сум.Имам 8 слаби,не дека не учам него сум немирен на часовите..можам да учам.Класниот ми кажа доколку не се префрлам во друго училиште 90% ќе ја пофторувам годината.Кажете ми што да правам..??
Барам помош.
Фала однапред.
Друже во средно училиште си дај не заебавај треба ептен глуп(без навреда) да си да не можеш барем тројка да извадиш.
Сум поминал одличен со минимално учење во т.н најдобро училиште во Скопје.

За да добиеш 1 има само еден начин не посетуваш часови или посетуваш ама не слушаш ништо на час, домашна никогаш во живот не си напишал и книга не си пипнал.

Мој совет е земи премести се на 1-2 клупа пошто критичен ти е случајов, пишувај домашни, побарај помош од соученици,родители.

Дома загреј го столчето 1 сат играј , 1 сат учи напрај некоја рамнотежа помеѓу училиште и забава.

П.С Ако средно ти е толкав проблем да не можеш барем 3-ки да извадиш воопшто не почнувај факултет.

Треба да си глуп да имаш единица. За една мочана двојка ако неможеш да имаш, треба да си идиот. Се на се, треба да си глупак.
Од каде да знаеш каква му е ситуациjата? Ако професор те фати на око џабе ти е се без разлика дали си у наjлесното или наjтешкото средно.

Од каде да знаеш каква му е ситуациjата? Ако професор те фати на око џабе ти е се без разлика дали си у наjлесното или наjтешкото средно.
Абе брат, колку и да ти фатил око. Ако научиш, сакал нејкел мора да ти пише 2ка.
А, шо него 14 професори му фатиле око??

Па шо барал да се фаќа на око со професорот. Или како што рече членот погоре, да се направи мангуп. А бе мангуплукот умре во 80 со тито заедно. После тоа само мангупите со пари владеат а верувај ако некој е мангуп со пари професорот ќе разбере кој е и што е и нема да го фаќа на око. Скрши џам побегни мангупи има на секој ќош ама после квичат дека професортие биле криви, е па криви се што неможат да ја сменат глупава држава што донесува законеи дека сите треба да одат на училиште. А бе се знае ако не те бива не те бива, нема потреба да со сила те тераат да одиш на училиште и ги малтретираш сите што сакаат да учат.

Не се префрлувај само фати малце книга да видат дека учиш дека се трудиш и ќе ти стават 2. Гледај стигни до 2 кеца. Ја во 3 година имав 9 кеца од 12 предмета поучив малце ми ставија скоро сите 2 некој и 3. Само од старите професори што водеа инат и ме оставија на полаѓање август. Не се секирај во 4 или на факс ќе почнеш да учиш ќе видиш. Само гледај да извадиш добри оценки на матура. Ја до 4 ептен малце книга фаќав и поминував а сега на факс не знам што ми стана па се разучив. Другарите од средно што се со мене на факс се крстат. Класниот тоа ти го вика за да ја сватиш озбилно работата и да фатиш да учиш. Иначе кое средно си?

Закани им се ако не ти пишат двојки, од инат ќе извадиш високи оценки на екстерните и ќе ги казнат. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom