Проблем со Sony Vaio!

• Креатор на темата Креатор на темата bravegirl
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 август 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo na site!poso gledam deka tuka na forumov ima luge koi stvarno gi biva vo ovie raboti bi sakala da prasam dali nekoj moze da mi pomogne.znaci imam sony vaio veke 1 nedela si go poracav os best buy(vo amerika sum)i veke nekolku dena neso krcka ili shushti u pozadina i koga go zatvaram laptopov se sozdava od zvucnicite nekakov grd zvuk ko 4kripenje,,,dali nekoj ima pojma so se desava so laptopov?
odnapred balgodarna

Врати им го назад.

И гледај каде одтвораш теми use your eyes sis.

Најискрен совет: Да им го вратиш. Можеби ти дале некоја кинеска направија(SQNY) или некој од 20-та рака. Дури и ако се среди овој проблем, не значи дека после нема да се појават други:wink:

Si se poamerikancila ti nacisto...

Skrsi go!:)

Сервис или врати го и барај нов.

Најискрен совет: Да им го вратиш. Можеби ти дале некоја кинеска направија(SQNY) или некој од 20-та рака. Дури и ако се среди овој проблем, не значи дека после нема да се појават други:wink:

Како прво,SQMY е кинеската верзија,и пред се се однесува на батерии.
Лап-топи такви,нема.

Второ,Best-Buy е еден од најголемите retail продавачи во Америка,така да нема простор за сумња дека е чкарт.

Трето,не може да се направи чкарт лап-топ,бидејќи нема чкарт Пентиум или АМД,нема чкарт Нвидиа,па да може да комбинираат.

Четврто,нова е на форумот и не знае како одат работите.Преку глава веќе од паметњаковци кои им солат памет на нови членови наместо да им помогнат.

Темава ќе се премести во Проблеми и Совети за хардвер,и самите знаете дека вашите мислења ќе се избришат,така да не знам зашто се замарате.

А за проблемот,ако е купен пред недела дена,си има гаранција,дај им го на сервис.
Не би ти препорачал сама да пробуваш или не дај боже отвараш,бидејќи ќе ја изгубиш гаранцијата,а со тоа најверојатно и лап-топот.
Грешки се случуваат дури и на големи компании како Сони :)

Барем Америка е лесно... Сигурно можеби се расипал лаптопот при испорачката или можда ето си немала среќа и ти се погодил некој така „малер„ лаптоп. Едноставно контактирај ги best buy и кажи им за проблемот , а ако во близина има претставништво на Sony обрати се таму... Како било.. Ќе ти го поправат или ќе го заменат со нов... (Сум читал за луѓе кои добиле нови лаптопи поконкретно од ASUS одкако пријавиле некоја грешка или им се расипал лаптопот. Им се погодила расипана серија или така нешто. ). Нема шанси Sony или пак Best Buy да ти направат проблем ако сеуште ти важи гаранцијата....:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom