Проблем со слот за графичка.

• Креатор на темата Креатор на темата POWERR
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 јули 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Значи вака.
Земав графичка 1GB [соодветна за мојо компјутер]
И доваѓам дома отварам куќиштето и нема дека да ја ставам? у тоа за компјутеро конфигурацијата пишува „Графича вградена на матична“
немам СЛОТ за графичка имам 2 други така помали се не се за графичка.

Тај од кај шо купив графичката дојде и вика немаш слот за графичка мора нова матична бла бла там ако не се факало морало и нов хард диск и искара ми 9000 денара.

Ако има некое решение пишете. ама не да купам нова матична плоча -.-

Значи вака.
Земав графичка 1GB [соодветна за мојо компјутер]
И доваѓам дома отварам куќиштето и нема дека да ја ставам? у тоа за компјутеро конфигурацијата пишува „Графича вградена на матична“
немам СЛОТ за графичка имам 2 други така помали се не се за графичка.

Тај од кај шо купив графичката дојде и вика немаш слот за графичка мора нова матична бла бла там ако не се факало морало и нов хард диск и искара ми 9000 денара.

Ако има некое решение пишете. ама не да купам нова матична плоча -.-
Ако нема слот, нема друго решение освен нова матична :confused: Требало да се консултираш на форумов барем ке ти кажеа пред да се заебеш.

Па човек пред да купи графичка прво ќе провери дали матичната подржува PCI-Е или AGP ...ама ок, не си крив..воопшто немаш слот хаха. Инаку ако конфигурацијата е нова или има гаранција таму каде што си го купил прашајѓи дали може да ја дадеш матичната и плус доплата за да земаш друга матична.

Ај сликај па пушти ја сликата на форумов да видиме што кинеска матична плоча е

нене графичата уште веднаш ја вратив..
--- надополнето: Jun 20, 2011 7:37 PM ---
нешто едни ми кажуваа имало PCI слот го додадеш на овие слотовите и ја додаваш графичката.?

нене графичата уште веднаш ја вратив..
Епа тогаш ништо :D Собери пари и купи некоја матична со интегирана графичка И PC-E слот , па кога ќе имаш пари ќе си купиш графичка...
А уствари дај кажи каква конфигурација имаш. Можеби воопшто не ни вреди да купиш матична :)

нова матична

Друже тебе ти треба нов компјутер ако сакаш да ставиш графичка, нема да си пројдеш само со нова матична.

Зошто да му треба нов компјутер?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom