Проблем со компјутер

• Креатор на темата Креатор на темата chelsea1234
  • Време на започнување Време на започнување
Сега го склопив, да видовте вие кога го отворив колко прашина имаше..... Не можев да поверувам. Со провосмукалката го исчистив колко можев и сега гледам 5 минути работи од кога го вклучив. Сега и ке му ја проверам темперетурата со HWiNFO.

Нареден чекор паста на процесор ама тоа никако сам...

Однеси го на сервис за паста, не е шала тоа.

Да ми објасни некој да го сменам влезот за интернет кабел на компјутер?

Да ми објасни некој да го сменам влезот за интернет кабел на компјутер?

20+ години сум со компјутери и врска немам што сакаш да кажеш.

Ваљда мисли на RJ45 приклучокот на мрежната карта :)

Ако ти е прегорена мрежната, стави друга на PCI слот (околу 250 денари) или купи си надворешно USB WLAN стикче за 350 денари и бежично се конектирај.

Ima nekoj resenie za ova "The current input timing is not supported by the monitor display. Please change your input timing to 1920x1080@60hz or any other monitor listed timing as per the monitor specifications." Gledam cesto se javuva problemov kaj Dell monitorite .... se raboti za UZ2715H Ultrasharp Dell monitor , obicno se slucuva koga kje uklucam nekoja igra , se gasi ekranot i ova go pisuva ... Ja namestiv rezolucijata na 1920x1080 i 60 hz ama pak isto ...

Ima nekoj resenie za ova "The current input timing is not supported by the monitor display. Please change your input timing to 1920x1080@60hz or any other monitor listed timing as per the monitor specifications." Gledam cesto se javuva problemov kaj Dell monitorite .... se raboti za UZ2715H Ultrasharp Dell monitor , obicno se slucuva koga kje uklucam nekoja igra , se gasi ekranot i ova go pisuva ... Ja namestiv rezolucijata na 1920x1080 i 60 hz ama pak isto ...

Доколку може да дадеш повеќе информации (која графичка карта користиш и преку кој порт ти е конекцијата со мониторот). Моја претпоставка е дека имаш приклучено DVI-VGA и ти се јавува некој конфликт, доколку си во можност префрли се на HDMI или DP приклучок. Доколку претходново не е случај пиши малку поопширно ќе се изнајде некоја солуција.

Имам проблем кога ке го поврзам хард дискот компјутерот свири лошо е поврзан или

Имам проблем кога ке го поврзам хард дискот компјутерот свири лошо е поврзан или
Ako e diskot ide-atapi verojatno ne e nastaven gamperot pravilno, master ili slave. Ova e samo vo slucaj ako imas dve edinici na ist kabel. Ako e optickiot ured (cd,dvd,pekac) nastaven na master, treba da e diskot nastaven na slave i obratno.

Готово средив фала

Доколку може да дадеш повеќе информации (која графичка карта користиш и преку кој порт ти е конекцијата со мониторот). Моја претпоставка е дека имаш приклучено DVI-VGA и ти се јавува некој конфликт, доколку си во можност префрли се на HDMI или DP приклучок. Доколку претходново не е случај пиши малку поопширно ќе се изнајде некоја солуција.
Go resiv problemot. Razgovarav so vraboten vo Dell , mi preporaca da probam so DVI-HDMI i sega funkcionira super. Kako i da e , fala za preporakata :) .

Може некој да ми помогне да најдам тастура за asus k50i зошто брат ми истурил малку пиво врз неа, пола работи пола не, и како се движат цените на нет и кај нас у Скопје?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom