Проблем со инсекти

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Фала на сите за одговорите, ќе пробам дел од работите деновиве па ќе пишам дали има ефект.. ако не ќе мора изгледа да ставаме комарник оти претерано многу ги има не одат до ламбата туку на ѕидот изгледа ги привлекува светлата боја :)

Еве приказ за 1 минута колку скачки утепав..

Picture 012.jpg

Земи камен рокни тоа сијалицата и седи си раат.

Ќе ја сменат тоа е проблемот, така да прво подобро да ја офарбам да не биде толку јака..

Ништо нема да ти помогне од скачкиве освен мрежа. Овие изроди идат од секаде, глупи се, летаат насекаде и паѓаат кај ке им текне. :)
Офарбај ја ламбата црвена, да не рефлектира светлина и ако ти се даваат пари купи такво со УВ светлина што има по дуќаните што се горат мувите на него.
fly_killers_SE44.jpg

Помислив на тоа сепак аматерската што е не изгледа добро естетски а овие професионалниве со се рамки што се сигурно си држат добра цена и незнам колку ќе се исплаќа на 6 прозорци да се става за 2-3 месеци додека помине овој “критичен“ период. Пишувајте и други идеи ако имате па ќе видам што ќе се одлучам, важно мора да го решам проблемов..
Абе батали естетика, со волку скачки на тераса не гледај естетика.

Ништо нема да ти помогне од скачкиве освен мрежа. Овие изроди идат од секаде, глупи се, летаат насекаде и паѓаат кај ке им текне. :)
Офарбај ја ламбата црвена, да не рефлектира светлина и ако ти се даваат пари купи такво со УВ светлина што има по дуќаните што се горат мувите на него.
fly_killers_SE44.jpg

ova e efikasno i funkcionira se sobira do insekt ..

Кај живееш бе човек ?

Он топик, со рамка како од ролетна и малку покултурно спакувана мислам околу 50 евра слушнав дека се.

Да бе, МИЛИОН ЕВРА... 35 евра се сосема добри комарници за џам!
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 02:00 ---
Еве приказ за 1 минута колку скачки утепав..

Аууу, ти цел ТЕРАРИУМ си убил :eek:

За почеток стави мрежа барем на еден дел да можеш да луфтираш и испробај го тоа со босилекот нема штета. Те жалам.

Скакулци се оние? Нема спас деновиве.... Леле луѓе јас во животов немав отруено живинче ама вчера пријател од маж ми донесе кај нас два огромни по 10цм планински скакулци. Ги ставиле позади куќа ќе ги чуваат. Им реков неколку пати носите ги веднаш кај Војо Иванов ќе знае тој што со нив, неее ќе те нервираме тебе и ќе ги чуваме овде. Како 15 годишни деца „овој ги донесе“ „овој ми рече“ и ми се смеат.
И после ми се споија жичките да речиме незнам што им изнареков на двајцата, и им ги отрув скакулците. Нив двајца не ги отрув заштитени животињи се со закон. Сега се скарани меѓу себе и со мене. За два лигави огромни скакулци.

Имаш апаратчиња специјални што се произведуваат ултразвук , не ја знам точната фрекфренција ама такви имам приметено на плоштад на мостовите со споменици има,само заебано е што ги замараат ушите не е погодно за гости ќе ги избрка :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom