Проблем со инсекти

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
А

Атомската мравка

Гостин
Незнам кај е нај прикладно да се отвори темава сепак ми треба помош околу ова..

Откако се затопли времево и уличната светилка ја сменија во наводна некаква си “штедлива“ што многу повеќе зрачи светлина имаме наезда од разноразни инсекти (бубачки, скакулци итн). Е сега проблемот е што уличната светилка е на некои си 3 метри далечина од терасата на куќата и нормално тука се собираат еден куп инсекти и навечер ниту може да се седи на истата ниту пак да се отвори прозорец да излуфтираш.. доволни се 20тина минути со отворен прозорец за да влезат и дома што нормално нервира. Ме интересира што би било решение на ситуацијава (освен кршење на сијалицава :D што ми е последна варијанта ако не успеат другите).. дали има ефективни апаратчиња кои наводно се уклучуваат во струја / зрачат некакви си бранови и ги бркаат овие инсекти ? или пак можеби решение е фарбање во друга боја на сијалицата ?

Дајте предлози како да ја решам ситуацијава..

Стави си на прозорите од онаа мрежата (комарник мислам се вика) и нема да ти влегуваат инсекти :)

Помислив на тоа сепак аматерската што е не изгледа добро естетски а овие професионалниве со се рамки што се сигурно си држат добра цена и незнам колку ќе се исплаќа на 6 прозорци да се става за 2-3 месеци додека помине овој “критичен“ период. Пишувајте и други идеи ако имате па ќе видам што ќе се одлучам, важно мора да го решам проблемов..

Гадна работа се, ја ако го отворам џамот и ако запалам ламба у собава project x се прави за неколку секунди. Иначе земи некој спреј од продавнициве и пробај некако да прснеш на сијалицата, мада 3 метра не е многу растојание, импровизирај. :D

Стави си на прозорите од онаа мрежата (комарник мислам се вика) и нема да ти влегуваат инсекти :)

Да практично и евтино решение, но јас не направив така.

Туку купив пипс 6 боци, и цела бавча ја поминав со аеросолите и задкуќа и напред, назад, на таван и цел месец не приметив инсект кај мене па дури и комшиите се чудеа како кај мене нема комарци и муи да им сметаат додека надвор пиеме кафе а кај нив има и јас нормално се поладив(али после им кажав за шалата дека не личи да лажам посебно што беа од 1948 до 1965 одина имаат поминато сито и решето и срам ми е да ги лажам па на крај им кажав) малку земав скинат расипан звучник и им реков ова е направа која ја купи 15 000 и вибрира во ваздух нечујно и ги плаши инсектите па така не идат кај мене,, епоа од кај го зема..еми ми го прати тета од ЈуесЕј.:D

Инаку пипсот соджеше 0.05% DDT а јас прскав на секои две недели и ништо чудно да ме поремети, мааалку само, маалку;)

Lobotomy, lobotomy, lobotomy, lobotomy!
DDT did a job on me
Now I am a real sickie
Guess I'll have to break the news
That I got no mind to lose
All the girls are in love with me
I'm a teenage lobotomy

Slugs and snails are after me
DDT keeps me happy
Now I guess I'll have to tell 'em
That I got no cerebellum
Gonna get my PhD
I'm a teenage lobotomy

Lobotomy, lobotomy, lobotomy, lobotomy!
DDT did a job on me
Now I am a real sickie
Guess I'll have to break the news
That I got no mind to lose
All the girls are in love with me
I'm a teenage lobotomy

Пробај со електрични апарати. Да обесиш еден на терасата како сијалица-фењер.
Тие ги бркаат инсектите и нема да припарат таму и да поминат кон прозорците. Ако се многу доближат или влезат во апаратот ги горат.Само земи од поквалитетните.
Спрејови е моментално и во твојов случај тоа значи фрлени пари. Сепак во спалната соба е најдобро мрежа бар на едно крило од прозорецот - за цела ноќ да е отворен.

bug.gif

Он топик, со рамка како од ролетна и малку покултурно спакувана мислам околу 50 евра слушнав дека се.

Помислив на тоа сепак аматерската што е не изгледа добро естетски а овие професионалниве со се рамки што се сигурно си држат добра цена и незнам колку ќе се исплаќа на 6 прозорци да се става за 2-3 месеци додека помине овој “критичен“ период. Пишувајте и други идеи ако имате па ќе видам што ќе се одлучам, важно мора да го решам проблемов..

Вероватно ти не си видел комарник....јас изработувам, одлично изгледаат и се многу ефикасни бидејќи мрежата не ти зема воопшто од светлината.

Пробај со ваква мрежа, не е многу скапа околу 50-100 денари е, ама едноставна е, со мали дупчиња е. Кај мене многу помогна, ни муви, комарци ништо нема, плус и не се забележува дека ја има. Не е фенси ама ќе заврши работа. :)
http://prntscr.com/1amlsv

Здраво Атомска Мравко. :)
И јас со години го имам овој проблем, со инсекти и со мравки. Не помагаат ниту креди, ниту хемикалии. Делуваат само моментално и се штетни по здравјето. Живеам во зграда и кујните ни се преполни со ситни мравки, а на балконската ламба има стотици мушички.
До сега најефективно за мравките ми било Ловоров лист. Ставав ливчиња на местата од каде што испаѓаа мравките и ги снема, ги немаше цело лето. Друг лек, Доместос разреден со вода и прскалка. Лом ги прави. :)
За на балконот, инсектите бегаат од мирисот на босилек, свари високо концентриран чај од босилек и прскај со прскалка по ѕидовите, не само што ке мириса добро, туку и ке ги брка инсектите. Еден другар мој ме убедуваше дека со апликација за телефон со висока фрекфенција ги брка комарците и мушичките, мада јас сумљам во тоа. :)
Пробај се и сешто, нешто ке успее. Ако не ставај мрежа.

Комарник само братче, новиве за на пвц дограма се скапи троа али раат си

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom