Проблем со црвенило на лице

• Креатор на темата Креатор на темата SoulflY
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Значи проблемот почна од пред 1година кога ми се појави црвенило на образите,најпрво на деснада страна па левата.десната е поширена многу повеке од левата.идам на кожен лекар ми дава терапија со антибиотици и креми 1дневна 1 нокна...проблемот е што не исчезнува црвенилото а образлозението е дека тоа се лојни жлезди или слично...има/л некој искуство со тоа или решение

Не се надевај тука да добиеш упатсво што да правиш, слушај си го ти лекарот што ти кажал.Сепак се работи за кожата на лицето ;)

Значи проблемот почна од пред 1година кога ми се појави црвенило на образите,најпрво на деснада страна па левата.десната е поширена многу повеке од левата.идам на кожен лекар ми дава терапија со антибиотици и креми 1дневна 1 нокна...проблемот е што не исчезнува црвенилото а образлозението е дека тоа се лојни жлезди или слично...има/л некој искуство со тоа или решение
Прави како што ќе ти речат лекарите, само немој да си се излажал/а да одиш по надрилекари и билкари.
Да не е нешто вака?

Lupus++Definition%252C+Diagnosing+and+Treatments+sign.jpg

Да не имаш испитано крвна слика?
Можеби не е само кожна промена.

Па не е баш толку многу црвено и проширено и плус тоа немам на носот само не образите ...иначе имам земано крв и бриз и нема нисто необично а негативен е резултатот за габични инфекции и слично

Па не е баш толку многу црвено и проширено и плус тоа немам на носот само не образите ...иначе имам земано крв и бриз и нема нисто необично а негативен е резултатот за габични инфекции и слично
Па можам само да погодувам што може да е.
Ако мислиш дека лекарот не погодил права дијагноза, оди в библиотека, земи Дерматологија и прелистувај. :)

Немој да мислиш дека некој може да ти каже како да го решиш проблемот, ако некој го решил не значи дека и ти ја имаш истата болест.

А кога ќе притиснеш, дали останува црвено или се прави бело?

Кај кој кожен лекар одиш и колку време си под тетапија од која нема промени на подобро

Кај кој кожен лекар одиш и колку време си под тетапија од која нема промени на подобро

У државна бев кај познаник кожен и има резултати у смисол естетски (значи не се повлекува срвенилото скроз туку избледува и не се познава толку т.е кремите го смируваат додека ги мачкам) но кога се туширам се се вцрвенува и си се гледа границата до каде си е...лекарката мислеше дека е Розацеа или сл. но со бризот излезе дека не е тоа

У државна бев кај познаник кожен и има резултати у смисол естетски (значи не се повлекува срвенилото скроз туку избледува и не се познава толку т.е кремите го смируваат додека ги мачкам) но кога се туширам се се вцрвенува и си се гледа границата до каде си е...лекарката мислеше дека е Розацеа или сл. но со бризот излезе дека не е тоа
Др.Балабанова? И што излезе на брис?

Ноп...Моника али незнам презиме...иначе негативен излезе...и ми спомна нешто со лојни/масни жлезди
А да појдеш кај Балабанова? Не ми е јасно како може да те лечат година дена а да не знаат од што те лечат, да немаат поставено дијагноза :tapp: Некогаш лекот е пет пари, ама нашиве доктори се толку стручни шо не знаат точна дијагноза да одредат :(

треба да идам на контрола тие денови па ке видам што понатаму...

Да прашам и јас нешто околу ова црвенило....На пример кога наеднаш ќе испијам повеќе количество на алкохол,на пример чаша пиво,ракија или друго,по неколку секунди ми се појавува црвенило,на цело лице,значи црвен сум како семафор,а ако пијам голтка по голтка црвенилото речиси и да го нема,како таа женската погоре на сликата е,само на цело лице е кај мене..Оти така,и непријатно е тогаш ептен...Некој Совет или треба полека пиењето..

Незнам каде....ова е втор пат да го слушнам истиот одговор...најпрво бев кај стар кожен лекар ми го кажа одма тоа (лојни жлезди се ..работат...ке ти се воспалува од време на време ....не јади тоа тоа тоа...) па сега оваа докторка направи тестови и пак дојде до истото...па се мислам кај да пробам 3та среќа

Back
На врв Bottom