Пробал ли некој ачма?

• Креатор на темата Креатор на темата Тhinker
  • Време на започнување Време на започнување
не сум пробала но би сакала да пробам....:wink:

имам јадено ама незнаев дека се вика ачма

Прв пат слушам за тава ачма..
Де објаснејте шоо тава:):pos:

Ај вака едно појаснување пошто гледам се мачите со тие мали црни топчиња што се одозгора на тестенините приложени погоре...
Тоа е Турски црн сусам кој се употребува насекаде во светот, производството е во Турција, Инстамбул и се користи за секаква намена, на тестенини, во секакви јадења, зависи кој може да го јаде, има специфичен вкус кој ја прави поготово тестенината неодоливо вкусна, се продава во Рамстор, го има и во кесички од 50 и 100 грама и рефус (на грамажа), поскап е за некој денар од обичниот сусам но вреди да се проба.
Иначе го обожавам, кога правам нешто месено поготово кифлички обавезно го користам, делува необичен :)

Прв пат слушам за ачмата...би сакал да ја пробам, според сликите изгледа вкусно (mm) :smir:

ова убаво делува а каде има да се купи да кажеш? баш се заинтересирав

Па како што кажав на почетокот на темата јас јадев ачма кога учев средно во Тетово. Веднаш до гимназијата каде учевме имаше пекара и од таму земавме. Колку што знам се уште има таму, па ако не ти е далеку тркни и купи си:). А за останатите градови не знам каде има. Лично до сега во Скопје не сум сретнал некаде да се продава, но тоа не значи дека нема:wink:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom