Приштина-ефтин престој,превоз, што да се види/посети?

• Креатор на темата Креатор на темата Dali123
  • Време на започнување Време на започнување
Кој не бил - може се и сешто да кажи.Сите сме имале претстава косово вака, приштина онака, се додека не сме прошетале па да смениме мислење.Искрено,приштина е десетици пати поубаво среден град од скопје.Да,почист е,некоја нијанса погостопримлив менталитет имаат а особено во локалите,цените горе долу тие се,повеќе паркови,повеќе џамии,повеќе голфови...

Гледам вие у Македонија Албанците колку се забавувате и каков ноќен живот имате у пичку матер. Кафичи и чајџилници 99% мажи како во Саудиска Арабија. И

Ај сеа...па и во кафаните македонски,најчесто се мажи.Биртии,со десетици пива на маса, собрани копуци пијат и гледаат во тв... кај седнале две-три другарки на “пијачка“ во кафана? Реално гледано, чајџилниците и кафаните се ист тип на локал. Едниот алкохолен а другиот безалкохолен,затоа носи име “Чајџилница“. Жени или мажи и жени ќе сретниш во ресторани,големи јавни кафитерии,и слични локали. Овие мини-машки локали биле и ќе останат за кафе муабет,пополнување ливче за вкладилница и други племенити активности.

^Decko stotini makedonci nedelno odat za Pristina, ostavi go seznajkoto pogore da trese gluposti kako 30km od tebe postoi Bagdad. Maksimum sto moze da ti se desi e nekoj da te pcue, i vo Beograd denes da odis na nikoj nema da mu cue k** ako zboruvas albanski, ama nekoj tuka saka da glumi deka zivee niz geta.

Дечко, за разлика од тебе јас сум бил 10 пати во Приштина, а да не зборувам чичко ми колку пати бил за разлика од тебе што ти си ја гледал на интернет. Не се прскај многу.

Ти тоа место што го зборуваш Џез им е и најурбано место во цела Приштина каде што и можеш да видиш женски.;)

Гледам вие у Македонија Албанците колку се забавувате и каков ноќен живот имате у пичку матер. Кафичи и чајџилници 99% мажи како во Саудиска Арабија. И да убедуваш некого тука дека 30 км северно од Скопје има ноќен живот како во Лондон е еднакво на лудило.

Поздрав и чао.

Decko ili dejcence...
Ne zasluzuvas odgovor ama ajde ...

Za razlika od tebe sto si bil/a 10 pati vo Prishtina i cicko ti 16 pati, mene pola familija(dedo, 2 vujcinja i 2 tetki) mi ziveat tamu i sea kalkuliraj kolku vreme imam pominato jas i kolku ti vo Prishtina pa posle dojdi pak da solis pamet(ne deka imas).

Ne e samo Hammam Jazz Barot moze da ti listiram i 20 drugi mesta koi se poim za noken zivot za cela Makedonija, toa Hamam im e na svetsko nivo zatoa i go potencirav :D

Mozda si po shabanerija i ti ili kluber/ka od tipot 69 ili Teatro pa ne znaes da cenis dobra nightlife ili kulturna scena.

Ko London ne e, ama od Skopjeto 5 puta podobar noken zivot ti garantiram deka ima :)

Ај те молам жити се;)

Бла бла бла бла бла...
Тие се одлични гостопрлимвливи , но дојди прашај ги еден куп Срби од Косово што денес живеат во Куманово дали се гостопримвливи и останаа без куќи. Моја најдобра другарка е Србинка по потекло од Косово. И ден денес имаат куќа таму и имот и неможат да стапнат. Истите тие Косовари во 2001 години ти убиваа македонски чеда тука во Македонија, а ти ќе ми збориш за гостопримвливост.

Кажав јас за импресиите од локалите. Не кажав за импресиите на Србинка што имала имот во косово, за воени конфликти и убивани чеда во Македонија.
Зависно од кој агол, можеш да добиеш одговор. Србин сигурно не би кажал друго освен лошо за косово,затоа што им е одземен тој дел и секогаш политиката и патриотизмот ќе им бидат на нивна страна.И не можам да сфатам како од опис на патување низ приштина стигна до другарка ти што имала куќа на косово...

Кажав јас за импресиите од локалите. Не кажав за импресиите на Србинка што имала имот во косово, за воени конфликти и убивани чеда во Македонија.
Зависно од кој агол, можеш да добиеш одговор. Србин сигурно не би кажал друго освен лошо за косово,затоа што им е одземен тој дел и секогаш политиката и патриотизмот ќе им бидат на нивна страна.И не можам да сфатам како од опис на патување низ приштина стигна до другарка ти што имала куќа на косово...

Не е во прашање тука патриотизам. Во Скопје и Куманово имаш еден куп Срби избеглици од Косово. Сигурно тие не бегале од гостопримвливост таму. Моја најдобра пријателка која живее во моја населба во Скопје е по потекло од Косово, а мајка и татко и сеуште живеат во Куманово. Тие и ден денес не смеат да отидат да си ја видат куќата.

Сигурно тие не бегале од гостопримвливост таму. Моја најдобра пријателка која живее во моја населба во Скопје е по потекло од Косово, а мајка и татко и сеуште живеат во Куманово. Тие и ден денес не смеат да отидат да си ја видат куќата.

ГО ОТЕЧЕ СО ТАА ТВОЈАТА ПРИЈАТЕЛКА ОД КОСОВО, па што не идиш и да им ја вратиш куќата,јас од каде на сред тој муабет се најдов меѓу таа пријателката твоја? Значи кажав споредбено ако прошеташ до некој приштински локал нивното БУЈРУМ е со поголема насмевка него ли овде нашето со исклучок на одредени локали. И пак тој се запнал, пријателка му па пријателка му.

A агрегат за струја од дома да си зееме или може таму да изнајмиме?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom