Природна козметика

• Креатор на темата Креатор на темата Artemisia Vulgaris
  • Време на започнување Време на започнување
Рицинусово масло за забрзување на растот на косата. Се мачка косата и се масира коренот пред секое миење и оставете да стои најмалку еден час.
Два пати имав искуство со ова. Еднаш кога ставив вештачки трепки и со нив си ги откорнав и моите, втор пат сега со косата кога решив да тестирам на косата дали ќе има ефект. Сликав за да направам споредба. Не само што ми порасна побрзо косата, туку и ми се подобри квалитетот на влакното.

РИ-ЦИ-НО

Читав на интернет, нешто за распукани пети и ај си викам да пробам. Ставив една шака сол во леген со топла вода и поприлично болеше, така 15 минути и на крај се намачкав со дебел слој лесна помада и облеков чорапи.
Белки ќе се подобри нешто... Не знам би колку често смее вака да се прави. Од сите тие што ги прочитав на интернетов, оваа ми делуваше као со најлесна постапка.
Имате вие некое искуство, али стварно што ви помогнало? Не ми се баш распукани, повеќе се лупат, ама сакам со време да спречам.

Шеќер или сол. Можеш да ставиш неколку капки масло во него + етерично масло. Знаев и други, ама уморна сум сега, ќе се сетам друг пат. :)
Со сол пробав, онаа крупната и многу суши кожа..со шеќер ќе пробам, фала ти :)

Си направив крема за тело и лице. Не ја мењам за ништо на светов!
Пчелин восок, кокосово масло(ова го ставив во најголема количина ради мирисот), маслиново масло и бадемово масло. Следен пат ќе купам и масло од јојоба.
^5974944421A570AD4D131814708FA9A377431990077446331D^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom