Природен изглед

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Јас мислам дека не се мисли на природен изглед без ич шминка.
Се мисли на шминка со природни нијанси,светли,ненападни.Како да е тоа твојот природен изглед. Јас сум за шминка. Убаво ми е кога девојката нежничко се нашминкала,во границите на нормалата.Па и да е малку понападно (вечерна) да е убаво само.
Себеси во главно не сум си убава без малку шминка,освен има денови кога стварно не ми е битно како изгледам и кога ќе се погледнам во огледало сеедно ми е :)

Jas sum poveke bez shminka otkolku so sminka...neznam ama nemam navika da se sminkam osven za nekoja prigoda malku da stavam pudra karmin i malku sminka na ocite...porano se sminkav postojano....sega ne...poveke odam na priroden izgled...so malku maskara i sjaj za usni.

`AnGe|4E` напиша:
Јас мислам дека не се мисли на природен изглед без ич шминка.
Се мисли на шминка со природни нијанси,светли,ненападни.Како да е тоа твојот природен изглед. Јас сум за шминка. Убаво ми е кога девојката нежничко се нашминкала,во границите на нормалата.Па и да е малку понападно (вечерна) да е убаво само.
Себеси во главно не сум си убава без малку шминка,освен има денови кога стварно не ми е битно како изгледам и кога ќе се погледнам во огледало сеедно ми е :)

Да, да ... не без ич шминка ... со нежни нијанси кои не се воопшо нападни и само го разубавуваат малку лицето или малку пудричка и коректорче колку да скријат по некој подочњак или мозолче:icon_lol:

Ами не го бива без ич сеа...:) На ништо не ќе личиме,хаха.Тие на телевизија сите шо изгледаат така природно имаат пудра сигурно...и тоа не верувам така малку :icon_lol:

`AnGe|4E` напиша:
Ами не го бива без ич сеа...:) На ништо не ќе личиме,хаха.Тие на телевизија сите шо изгледаат така природно имаат пудра сигурно...и тоа не верувам така малку :icon_lol:

Абе добро, тие се шминкани од професионалци кои знаат со многу шминка да направат ремек дело ... јас тоа нема шанси да си го правам секој ден, како што нема шанса да излезам од дома без мала неприметлива корекција на мене, секако:icon_lol:
А освен тоа што не е убаво да те знаат толку убава, па случајно да те видат без шминка колку секој би се разочарал, башка не верувам и дека е многу добро за нашите лица нон стоп да се загушени во све тоа ... :kajg:

Ќе се задржам на еден потпис што го видов на форумов. Нешто вака беше:
You better hate me for something I am, than love me for something I am NOT!

Топка тое е убава филозофија на чивот и јас сум за тоа во принцип ама има една работа која се вика опстанок. Во опстаникот секогаш има многу конкуренти кои се обидуваат да опстанат и за да го постигнат тоа мора понекогаш да се послужат со одредени средства.
Така надворешно не толку убавите личности од понешниот пол се разубавуваат така што ќе можат да бидат подобри од конкуренцијата во опстанокот, а опстанокот во овој случај е наоѓањето односно привлекување на вниманието на друга личност од посилниот пол.
Не некои за ова им треба повеќе разубавување на некои помалку а некои сметаат дека и без разубавување можот да ги постигнат своите цели. Лично ги почитувам сите ама пак многу повеќе сакам кога ќе ми се допадне некоја девојка кога е ненашминкана отколку нашминкана

Sminka kako veligdensko jajce e toooolku grdo , da togas "less is more".
Make up se korisi´ti sepak da si skries to sto ne ti se dopaga tolku a da "krenis" to ti e ubavo , da dojdi do pogolem izraz . ( malce cudno kazano ama sori diasporski e ).
Jas licno se sminkan po malce , kostenliva voda , ruz , rimel i za izlez dodavam foundation tecen i senki ...

divine напиша:
Абе добро, тие се шминкани од професионалци кои знаат со многу шминка да направат ремек дело ... јас тоа нема шанси да си го правам секој ден, како што нема шанса да излезам од дома без мала неприметлива корекција на мене, секако:icon_lol:
А освен тоа што не е убаво да те знаат толку убава, па случајно да те видат без шминка колку секој би се разочарал, башка не верувам и дека е многу добро за нашите лица нон стоп да се загушени во све тоа ... :kajg:

Ауф ај агри тотали! :icon_lol: Таман работа и дури тогаш погрди ќе станиме,оти таа пудрата колку што прави добро толку и лошо...мислам општо..не само за пудрата.

Epa vaka..ako me prashvate mene jas sum za shminka barem malku..:) ne mnogu da e napadno i nekoi nijansi na pudri shto se sosema razlicni od bojata na tvojta koza..taka da te pravat da izgledash smeshno..Malku pudra kreonche i sjaj za usni e dovolno za da imash sepak"priroden" izgled i da si super.!

Топка напиша:
Ќе се задржам на еден потпис што го видов на форумов. Нешто вака беше:
You better hate me for something I am, than love me for something I am NOT!
Ха мојот потпис што више го немам иначе :je:стварно е така барем јас мислам така подобро природно отколку да се шминкам и да правам 300 чуда а да не сум јас и сите да ме сакаат заради НЕприродниот изглед:icon_lol:

ubava e zenata i so sminka no prirodna e mnogu po ubava zosto i sminkata go unistuva ubavoto lice.ubavoto lice nikogas ne isceznuva

The good friend will be there for you for ever]

Јас сепак би рекла дека треба да има бар малку шминка , затоа што лицето може да е убаво али со шминката само ќе се нагласи убавината уште малце и ќе изгледа многу подобро, не мора да се става тон шминка туку само малце колку да се освежи ликот.

Ретко се шминкам, затоа што и немам баш некоја кој знае колкава потреба за тоа, а и не сум некој љубител на шминки. Тврдам дека и без шминка може човек убаво да изгледа. Ок да, во некои ситуациии и некогаш е убаво да ставиш малку пудра, сјај, ама па да се шминкаш за до продавница или нашминкан да идеш на плажа, ич не ми иде и ми е многу глупаво искрено кажано.

Абе и јас мислам дека природно си е природно... со малку корекции се разбира! :)
Па штознам некако ми е глупаво да излезам в град без малце пудра сјај и маскара... едноставно не се чуствувам целосна! Ама па глупо ми е онака тони шминка, а за сенката на очите да не правиме муабет... Тешки фризури никогаш не сум правела и секогаш сум ја носоела природно пуштена косата, евентуално во опавче! Јас сум повеќе за природен изглед ама онај кој се постигнува со малце шминка, не сакам јбг да изгледам ко да се немам во огледало видено!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom