Primera Division

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар фудбалски тим во Шпанија?

• Вкупно гласачи
    293
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе ти кажам зошто се реални, цела година Барса имаше среќа и никој од клучните играчи(читај Меси) не се повреди на подолго време. Не можат да продолжат со тој ритам цела сезона. Лани и Реал имаше одлична серија во првата полусезона, па паднаа многу со формата во втората полусезона. Барса имаше шанса да го стигне Реал, ама продолжија со лоши резултати, што не е ситуација сега со Реал. 7 бода се ситна боранија, не заборавај дека еден меч имаат на Бернабе, едвај победија на нивни терен со десеткувана одбрана и со скоро пола тим отсутен. Оваа одбрана која што ја има сега Реал Мадрид, доколку остане здрава, со мирна душа може да се каже дека е најдобра во Европа. Едино Манчестер може да и парира. Реалноста не сакаат навивачите на Барса да ја видат, ние ја гледаме. Има шанса се ова да не се оствари, да продолжи Барса во ист ритам да победува, и заслужено да си освојат титула ама сепак ќе си типувам навивачки за Реал.

Неможеш да ја оспоруваш победата на Барселона над Реал. Чиста беше како солза. За одбраната ви симнувам капа стварно е на повисоко ниво од сите во Лигата. Сепак, неможе со бранење да добивате натпревари, сепак се работи за Реал Мадрид. И не ми е јасно зошто мислите дека сте го добиле мечот на Бернабе ? Зошто мислите дека нема да губите бодови во иднина ? Сепак на крајот ви следуваат најтешките натпревари со Севиља, Виљареал, Валенсија и Барселона:smir:

Море ме заболе ти шо ќе напишеш овде... знаеш добро за каква топ форма ти зборувам (6 гола во едно полувреме), 9 победи по ред!

Инаку во ред е да изгубите од Бетис или да играте нерешено, но да изгубите дома од последниот во лигата кој што ви одзеде и титула(Пази пред натпреварот спомнувавте ''Петарда'' демек 5 гола ќе им дадете:pos:) е за ова треба да размислите малку..:)

Не реков дека титулата е наша туку дека има уште време 7 бода не се малку но не се ни невозможна мисија:wink:

Ај ти пали се на тоа колку голови сте дале во полувреме, ние ќе се палиме колку вкупно голови имаме во Лигата:tapp:

Неможеш да ја оспоруваш победата на Барселона над Реал. Чиста беше како солза. За одбраната ви симнувам капа стварно е на повисоко ниво од сите во Лигата. Сепак, неможе со бранење да добивате натпревари, сепак се работи за Реал Мадрид. И не ми е јасно зошто мислите дека сте го добиле мечот на Бернабе ? Зошто мислите дека нема да губите бодови во иднина ? Сепак на крајот ви следуваат најтешките натпревари со Севиља, Виљареал, Валенсија и Барселона:smir:

Ист е распоредот и за Реал и за Барселона, тешки ќе бидат и за вас и за нас :smir:

Да али ние ги пречекуваме Севиља и Виљареал (стандардно тешки гостувања)

Тогаш имавме многу играчи повредени, имавме нов тренер и точно е дека игравме само одбрана, но ете гледај го натпреварот со Ливерпул и спореди ја играта со таа кога изгубивме на ноу камп па тогаш кажи ми дали играме само одбрана.

Кога бевте во топ форма ние ви признавме дека играте одлично, зошто сега и вие да не признаете нема ништо лошо тука... 9 победи по ред не се прават со одбрана :smir:

Кога ќе го победите Ливерпул и тим којшто не е од рангот на Осасуна и Хихон, тогаш ќе признаам дека сте во топ форма. Сега не сум убеден:smir:

Не ја оспорувам, само реков дека се испотивте за да ја извојувате, со пола состав. Па ако одиме на тоа размисли што ќе се случи со цел тим.

А зошто вие мислите дека нема да губите и понатака бодови ?
Во овој момент Реал е во подобра форма од Барса, дали ќе остане така ќе видиме...

Кога ќе го победите Ливерпул и тим којшто не е од рангот на Осасуна и Хихон, тогаш ќе признаам дека сте во топ форма. Сега не сум убеден:smir:
Тимовите кој што загубија од кога дојде Хуанде.
Валенсија( 5 место)
Виљареал(4 место)
Мајорка(17 место)
Осасуна(16 место)
Депортиво(8 место)
Нумансија(20 место)
Расинг(12 место)
Спортинг(11 место)
Бетис(14 место)
Се ова со само два примени голови. Ако тоа не е импресивно и не е добра форма, тогаш си многу игнорантен и не сакаш да го признаеш тоа што го гледаш со голо око.

Тимовите кој што загубија од кога дојде Хуанде.
Валенсија( 5 место)
Виљареал(4 место)
Мајорка(17 место)
Осасуна(16 место)
Депортиво(8 место)
Нумансија(20 место)
Расинг(12 место)
Спортинг(11 место)
Бетис(14 место)
Се ова со само два примени голови. Ако тоа не е импресивно и не е добра форма, тогаш си многу игнорантен и не сакаш да го признаеш тоа што го гледаш со голо око.

Импресивно, но не и за да ме убеди дека Реал е најдобриот тим во Шпанија, камоли во Европа. It's just the way it is:toe: Кажав погоре, ако го победите Ливерпул не гледам зошто не би го сменил мислењето. Немам проблем да ја кажам вистината, никогаш не сум ни имал. Биди сигурен дека нема да има проблем да признаам дека Реал е подобар тим од Барселона... но сезонава искрено незнам што би можеле да направат за да го расипат тоа што Барса го градеше последниве месеци. Искрено само титулата во Шпанија може да ги спаси:smir:

Изгледа се спремате да губите од Билбаво наредниот викенд:)

Еспањол и Ливерпул ќе одиграат пријателски натпревар по повод отворањето на новиот стадион на клубот од Барселона. Оваа средба треба да биде одиграна на 2-ри август.
Ова модерно здание ќе има капацитет од 40 000 места за седење и овој стадион треба да биде еден од нај убавите во Шпанија. Овој нов стадион се наоѓа на само 5 км. западно од досегашниот дом на Еспањол, „Монжуик“.
Еспањол се наоѓа на последното место на табелата во првата шпанска лига и ќе треба да направи многу доколку сака да остане во фудбалската елита на Шпанија и се разбира ако не сака наредната година на новиот стадион да се игра второлигашки фудбал.

Не вака мислел:

1. Реал Мадрид
2. Барселона

Треба да јадете за да не стигнете ипак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom