Primera Division

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар фудбалски тим во Шпанија?

• Вкупно гласачи
    293
Статус
Затворена за нови мислења.
А ние кога ги тепавме на Атлетико мадрид со 6-1, на Спортинг со 6-1, на Малага со 5-0 и ред други да не ги бројам, вие се молевте да извадете нерешено.
Ke te nadopolnam, Valencia 4-0, Valladolid 6-0, Deportivo 5-0, Sevilla 3-0. Ako prodolzam da pisuvam raka ke me zaboli. Dosta e.

Абе пак сме си први, поголем ни е.

За едно полувреме даваме 6 гола... барСЕЛОна толку во историјата во едно полувреме немат дадено :helou: Многу сме јаки бе! Никој не се споредува со нас, како што тргнала работата титулата пак ќе е наша дај боже нека продолжат работите како што тргнаа последните 2 кола:):)

Извини за голови се дава титула, или за бодови? Ако е за голови пак имаме поише од вас и тоа каде каде, ако е бодови пак сме пред вас.
Алоооо имате -7 што се запалиле толку бе, мислите ли дека Реал ке победи се до крај, а Барса ке игра како што играше последниве 2 утакмици? Ако е така во голема заблуда сте, допрва ќе ја видите вистинската Барса. Сетете се само на есенскиот дел од сезоната и како започна таа и како заврши, со нов рекорд во шпанското првенство. Овие 2 утакмици се резултат на пренатрупаниот распоред што го имавме изминатиов период, (кој што вие го немавте поради елиминацијата од Реал Унион што е за срамота). Едноставно мораше Пеп да одмори дел од играчите, да се сочуваат од повреди, па тоа и да не чинело 2 кикса по ред што можевме да си ги дозволиме. На дуелот со Еспањол при негативен резултат Пеп ги извади и Ето и Анри, двајца од тројцата клучни напаѓачи. Што друго можам да ви кажам освен дека од следното коло ке биде пак по старо, ви ветувам:smir:

Немој и ти глава да ветуваш, па да немаат кучињата што да јадат.

Извини за голови се дава титула, или за бодови? Ако е за голови пак имаме поише од вас и тоа каде каде, ако е бодови пак сме пред вас.
Алоооо имате -7 што се запалиле толку бе, мислите ли дека Реал ке победи се до крај, а Барса ке игра како што играше последниве 2 утакмици? Ако е така во голема заблуда сте, допрва ќе ја видите вистинската Барса. Сетете се само на есенскиот дел од сезоната и како започна таа и како заврши, со нов рекорд во шпанското првенство. Овие 2 утакмици се резултат на пренатрупаниот распоред што го имавме изминатиов период, (кој што вие го немавте поради елиминацијата од Реал Унион што е за срамота). Едноставно мораше Пеп да одмори дел од играчите, да се сочуваат од повреди, па тоа и да не чинело 2 кикса по ред што можевме да си ги дозволиме. На дуелот со Еспањол при негативен резултат Пеп ги извади и Ето и Анри, двајца од тројцата клучни напаѓачи. Што друго можам да ви кажам освен дека од следното коло ке биде пак по старо, ви ветувам:smir:
Да :tv:

Epa mnogu loso mislite i losi matematiki ste napravile. Rabotite ne odat bas taka, osobeno ne vo moderniot fudbal. Ama vase si e da se nadevate, barem nadezta ne moze nikoj da vi ja odzeme. E sega kolku ima taa nadez realna podloga toa e drug muabet.
А каков си ти море? За кого навиваш и ти незнаеш... аватар од Јувентус, фан на Барселона а навиваш за Реал? :tv:

А каков си ти море? За кого навиваш и ти незнаеш... аватар од Јувентус, фан на Барселона а навиваш за Реал? :tv:
Ne e bitno koj za kogo naviva, bitna e realnata situacija. Jas na rabotite gledam realno za razlika od nekoi tuka. Na primer Juventus zaostanuva od Inter 9 boda pa jas imav doblest da priznaam deka se podobri vo momentov i ne se rasfrlav so postovi kako ke gi stigneme itn. Mislam deka i vie navivacite na Real treba da imate takva doblest. Ama kako sto rekov, nadezta nikoj ne moze da vi ja odzeme. Vase si e da se nadevate.

Ne e bitno koj za kogo naviva, bitna e realnata situacija. Jas na rabotite gledam realno za razlika od nekoi tuka. Na primer Juventus zaostanuva od Inter 9 boda pa jas imav doblest da priznaam deka se podobri vo momentov i ne se rasfrlav so postovi kako ke gi stigneme itn. Mislam deka i vie navivacite na Real treba da imate takva doblest. Ama kako sto rekov, nadezta nikoj ne moze da vi ja odzeme. Vase si e da se nadevate.
Да бе и што имаш ти против тука? Демек тоа е невозможна мисија? Во топ форма сме и ти ќе ми кажуваш за мојот тим дали има надеж или нема иди гледај ги таму Јувентус ајде барем сега сте во прва лига :helou:.Барселона изгубија од последните во лигата, ги очекуваат тешки гостувања и полека им паѓа формата така да не биди баш сигурен за титулата :smir:

Да бе и што имаш ти против тука? Демек тоа е невозможна мисија? Во топ форма сме и ти ќе ми кажуваш за мојот тим дали има надеж или нема иди гледај ги таму Јувентус ајде барем сега сте во прва лига :helou:.Барселона изгубија од последните во лигата, ги очекуваат тешки гостувања и полека им паѓа формата така да не биди баш сигурен за титулата :smir:
Temata ne e bas najpogodna za da pisuvame na nea koj e prva liga a koj ne ama koga me vleces za tastatura, tie sto "barem sega se vo prva liga" vi go zemaa skalpot na dvapati sezonava, taka da muabetot ne ti drzi.
Jas samo rekov deka imate ocekuvanja nad realnite i toa e toa. Moe mislenje. Demokratska drzava sme i sekoj ima pravo na svoe mislenje ili mozebi gresam?

Топ форма:pos2::pos2: Кажи ми ти по што заклучи дека сте во топ форма ? Имавте тежок распоред ? Игравте натпревари од ЛШ ? Игравте против Валенсија, Севиља, Атлетико, Виљареал па ги победивте ? Не бе брат, игравте против тимови од долниот дел од табелата, победивте на последните 7-8 лигашки натпревари и пак не сме импресионирани ( не само ние целата јавност ) Хммм зошто ? За разлика од Реал, Барселона после нова година за месец и 10 дена одигра 10 натпревари... секоја недела по 2, за разлика од Реал кој ја немаше таа главоболка. Без разлика на тоа победувавме и не покажувавме слабост на ниту еден од тие натпревари. На последните 2 се случи нешто неизбежно, ниту еден тим неможе да победува цело време, нормално не се машини. Направивме киксови тогаш кога беше дозволено, си можиме. И тогаш излегуваат весниците од Мадрид и верните навивачи на Реал и велат дека ни паднала формата и дека титулата е нивна:pos2:. Што е најтрагично пак имате -7 бода заостанување.:smir:

. Сетете се само на есенскиот дел од сезоната и како започна таа и како заврши, со нов рекорд во шпанското првенство.

Поглупа компарација неам видено, второ со 24-то коло споредуваш. :uvo:

Овие 2 утакмици се резултат на пренатрупаниот распоред што го имавме изминатиов период, (кој што вие го немавте поради елиминацијата од Реал Унион што е за срамота). Едноставно мораше Пеп да одмори дел од играчите, да се сочуваат од повреди, па тоа и да не чинело 2 кикса по ред што можевме да си ги дозволиме.

А замисли да игравте така цела полусезона, со десеткуван состав ( а вашиот ни одблизу не е), да си дадеше отказ Лапорта, да сменевте тренер, 3 играчи да ви се повредеа до крај на сезона...
Ја гарантирам дека доколку Барселона беше во слична (не иста, слична) ситуација како Реал за куп Уефа ќе се боревте сеа.
Па побогу, вас шампионска генереација ви се распадна оти главниот играч ја ебеше ќерката на тренерот, затоа не ни помислувам што ќе ви се случеше да ја имавте (не)среќата на Реал.

На дуелот со Еспањол при негативен резултат Пеп ги извади и Ето и Анри, двајца од тројцата клучни напаѓачи. Што друго можам да ви кажам освен дека од следното коло ке биде пак по старо, ви ветувам:smir:

Иј мамата, не можевте да го тепате последниот без Анwи и Ето, штета :(

П.С. Не давај ветувања што не можеш да ги исполниш. :wink:

Ќе ти кажам зошто се реални, цела година Барса имаше среќа и никој од клучните играчи(читај Меси) не се повреди на подолго време. Не можат да продолжат со тој ритам цела сезона. Лани и Реал имаше одлична серија во првата полусезона, па паднаа многу со формата во втората полусезона. Барса имаше шанса да го стигне Реал, ама продолжија со лоши резултати, што не е ситуација сега со Реал. 7 бода се ситна боранија, не заборавај дека еден меч имаат на Бернабе, едвај победија на нивни терен со десеткувана одбрана и со скоро пола тим отсутен. Оваа одбрана која што ја има сега Реал Мадрид, доколку остане здрава, со мирна душа може да се каже дека е најдобра во Европа. Едино Манчестер може да и парира. Реалноста не сакаат навивачите на Барса да ја видат, ние ја гледаме. Има шанса се ова да не се оствари, да продолжи Барса во ист ритам да победува, и заслужено да си освојат титула ама сепак ќе си типувам навивачки за Реал.

Топ форма:pos2::pos2: Кажи ми ти по што заклучи дека сте во топ форма ? Имавте тежок распоред ? Игравте натпревари од ЛШ ? Игравте против Валенсија, Севиља, Атлетико, Виљареал па ги победивте ? Не бе брат, игравте против тимови од долниот дел од табелата, победивте на последните 7-8 лигашки натпревари и пак не сме импресионирани ( не само ние целата јавност ) Хммм зошто ? За разлика од Реал, Барселона после нова година за месец и 10 дена одигра 10 натпревари... секоја недела по 2, за разлика од Реал кој ја немаше таа главоболка. Без разлика на тоа победувавме и не покажувавме слабост на ниту еден од тие натпревари. На последните 2 се случи нешто неизбежно, ниту еден тим неможе да победува цело време, нормално не се машини. Направивме киксови тогаш кога беше дозволено, си можиме. И тогаш излегуваат весниците од Мадрид и верните навивачи на Реал и велат дека ни паднала формата и дека титулата е нивна:pos2:. Што е најтрагично пак имате -7 бода заостанување.:smir:

Не драматизирај и ти сеа, игравте добро и сите ви симињавме капа, сега играте нешто послабо и разликата се стопи за скоро половина, може кај вас нема место за паника бидејќи уште е голема, ама кај нас има простор за оптимизам.

Не спомнувај весници жити се, зарем не беше најеминентниот Каталонски весник Sport кој тврдеше дека Перез кога ќе дошол на власт ќе продадел 16 играчи (вклучувајќи го и Раул) :pos2:
Мадридските весници нормално си пишуваа дека Лигата не е завршена, и дека се е можно, нешто што и вашиот драгоцен Пеп го тврдеше уште на 12 разлика, е сеа вие ако живеете во свет на фантазија и мислете дека во Ла Лига игра само Барселона, се лажете.

Море ме заболе ти шо ќе напишеш овде... знаеш добро за каква топ форма ти зборувам (6 гола во едно полувреме), 9 победи по ред!

Инаку во ред е да изгубите од Бетис или да играте нерешено, но да изгубите дома од последниот во лигата кој што ви одзеде и титула(Пази пред натпреварот спомнувавте ''Петарда'' демек 5 гола ќе им дадете:pos:) е за ова треба да размислите малку..:)

Не реков дека титулата е наша туку дека има уште време 7 бода не се малку но не се ни невозможна мисија:wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom