Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Дани Алвес - 31 година
Жерар Пике - 27 години
Жорди Алба - 25 години
Џереми Матие - 30 години
Вкупно - 113 години

Серхио Рамос - 28 години
Пепе - 31 година
Марсело - 26 години
Варане - 21 година
Вкупно: 106 години

Па не е дека се во цутот на младоста и овие, само Варане ја вади одбранава ако го правиме муабетов

@ManUtdChampions брат ако бев министер слободно време од појќе ќе имав :)

Без десен бек не оставате ....

Карвахал 22
Варан 21
Рамос 28
Коентрао 26

= 97 :P

Вие...

Алвеш 31
Матје 30
Масче 30
Алба 25

=116

Последно уредено:
Барселона немаше избор во преговарањето освен да ја плати клаузулата бидејќи Валенсија не беше подготвена да преговара. Достапни дефанзивци нема , Хумелс е прескап , Луиз циркузантот добро е што не го зедовме , за Бенатија и Маркињос се бараат астрономски суми небаре Неста и Стам се купуваат.

Кога сум веќе кај Стам , тој играше во врвно ниво до 36 години , Неста исто .
За дефанзивци не е битна возраста туку искуството а со Матје, Барселона тоа го добива .

Не го споредувај Матје со Неста.
Неста од секогаш си беше класа дефанзивец. Стандарден дефанзивец во Милан и Италијанската репрезентација. Големо искуство си имаше човекот.

Матје со години играше во домашното првенство. Не успеа како млад да се пробие во некој од поголемите тимови.
Имаше солидни натпревари во дресот на Валенсија, но сепак сметам преголем предизвик ќе му биде Барселона.

Супер си е Матје бе, настрана цената/годините. Финтата е што стоперската позиција не му е примарна а и не баш најдобра. Барем ја колку шо сум го глеал сезониве, најдобро играше на лев бек. За да покрива лево и у средина по потреба, нешто што го вршеше Абидал, е одличен. Е сеа за прва и константна опција ко стопер, ќе видиме, ма да пак мислам дека Маскерано ќе го шибаат таму иако по ова шо го прикажа на светското логично е да го гледаме како дмф.

Zsp2lXu.jpg

Кои се овие зверови? :D

Остварлив предлог за добар дефанзивец?

Види, мое мислење е дека 20 милиони за играч на кој кариерата полека ќе му се движи по надолна линија се многу.
Сепак мислам дека сте требале во некој помлад играч да ги потрошите парите.

Остварлив предлог не можам јас да дадам, но за 20 милиони сметам дека имате подобар избор.

Не провоцирам. Истото би го зборел и кај нас да дојдеше играчов.

Без десен бек не оставате ....

Карвахал 22
Варан 21
Рамос 28
Коентрао 26

= 97 :P

Вие...

Алвеш 31
Матје 30
Масче 30
Алба 25

=116

Арбелоа 31
Пепе 31
Рамос 28
Коентрао 26

= 116 :X3:

Монтоја 23
Пике 27
Бартра 23
Алба 25

= 98 :vozbud:

Арбелоа 31
Пепе 31
Рамос 28
Коентрао 26

= 116 :X3:

Монтоја 23
Пике 27
Бартра 23
Алба 25

= 98 :vozbud:
Нашава е реална за стартна... вашата ни во купојте нема да помине :D

Барселона немаше избор во преговарањето освен да ја плати клаузулата бидејќи Валенсија не беше подготвена да преговара. Достапни дефанзивци нема , Хумелс е прескап , Луиз циркузантот добро е што не го зедовме , за Бенатија и Маркињос се бараат астрономски суми небаре Неста и Стам се купуваат.

Кога сум веќе кај Стам , тој играше во врвно ниво до 36 години , Неста исто .
За дефанзивци не е битна возраста туку искуството а со Матје, Барселона тоа го добива
.
Стам и Неста беа цела кариера класа централни дефанзивци...Матје 1-2 години игра централен дефанзивец и не е ни приближно токлу добар колку овие двајца за да напраиш ваква претпоставка...

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom