Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Голема конкуренција има и во средината и во нападот, само одбраната не е нешто на ниво.
На средината Бускетс, Алонсо, Чави, Иниеста, Тиаго, Иско, Коке, Силва, Фабрегас.
Во нападот Виља, Негредо, Љоренте, Коста.

Иначе ништо чудно Дел Боске да го игра Фабрегас како шпиц(лажна 9ка), а и Икер не знам колку е сигурен(со изиграни 10 натпревари цела сезона).

Подобар од Икер нема засега така да и со 10 натпревари број 1 ќе е тој .
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 23:24 ---
n_atletico_de_madrid_diego_costa-5726052.jpg

Добар обид ама може и да не заигра за шпанија торково .

Еберт ја напушти Шпанија и отиде во Русија (Спартак).
страшен играч што се мачи со повреди цела кариера. Летово го бараа Валенсија, Атлетико, Дортмунд (бар така пишуваа), имаше договор уште 5 месеци така да си замина за помалце од 1 милион. Ги остави Ваљадолид на 18 место и мислам дека без најдобриот играч немаат многу шанси да останат во прва лига.

Плукањето на Рамос и Коста е стандардно 4-5 натпревари наназад. Не го оправдувам Коста кога станува збор за провокации, расправии и такви работи, голем куртон е. Ама да се издуваш врз противник е врв на глупоста. После битката која дивјакот ја имаше со играчот на Гетафе ова е ВРВ. Се надевам дека сењор Дел Боске го виде и потегот на Арбелоа па ќе размисли кој да го игра во Бразил како бек.

Муабетов за пред коперација. Плукањето демек дел од играта е, ама издувувањето е за в затвор. Дека многу голема разлика има меѓу двеве гнасотии. Кога го спомнуваш Арбелоа не би било лошо да кажеш нешто за стартот на Диего над Роналдо или го заборави, исто и шлаканицата на Годин над Пепе.

Виља тешко да биде воопшто повикан не пак прва постава да игра и Арбелоа секако ќе биде пред Хуанфран, не очекувајте некои револуционерни измени. Истиот избор ќе биде од Европското со 1-2 замени.

--------------Касиљас-------------
--Арбелоа---Пике--Рамос---Алба--
----Бускетс----Алонсо---------
---Силва---Чави------Иниеста
------Негредо/Коста---------

Ваљадолид и Бетис сигурни патници во Сегунда.
Без Еберт се половина од тоа што беа Ваљадолид, а тоа веројатно значи последно место.

Валекано, Бетис, Ваљалодид отпаѓат годинава, според досегашното. Само Селта и Билбао нека си останат уште многу во премиера, многу ги ценам и сакам како тимови :)

Севиља у недела ќе покажат според мене шампионски дух

Валекано, Бетис, Ваљалодид отпаѓат годинава, според досегашното. Само Селта и Билбао нека си останат уште многу во премиера, многу ги ценам и сакам како тимови :)

ја од Мадридски клубови само Рајо ги сакам. Сакам да останат, а и мислам дека ќе успеат, ми се свиѓа филозофијата напаѓачки фудбал со голем посед на топка која ја диктира Хемес и ако утре победат против Малага на добар пат се (y), иначе во одбрана се дупка до дупка + најдобриот играч од одбраната Алекс Галвез ќе си иде на крај од сезонава.
https://www.facebook.com/rayobalkan

си имаат и навијачи на Балканов :)

ја од Мадридски клубови само Рајо ги сакам. Сакам да останат, а и мислам дека ќе успеат, ми се свиѓа филозофијата напаѓачки фудбал со голем посед на топка која ја диктира Хемес и ако утре победат против Малага на добар пат се (y), иначе во одбрана се дупка до дупка + најдобриот играч од одбраната Алекс Галвез ќе си иде на крај од сезонава.
https://www.facebook.com/rayobalkan

си имаат и навијачи на Балканов :)

прв пат слушам за страницава на балканот, а и одсекогаш сум го обожавал навивањето за помал клуб. Знам порани имаше навивачи на Хал Сити од Хрватска, имаа и свој портал, сеуште дали постои незнам. Инаку, имаат добра игра, но покрај тоа мислам дека ќе отпаднат.

Koј Тиаго го ставате у тим бе. Дел Боске сигурно нема да ги изостави Чави и Фабрегас па и Коке пред Тиаго. Бускетс и Алонсо си се сигурни исто и Иниеста лево, десно или Навас или Силва, Ако игра Навас шпиц ќе е Негредо, а ако игра Силва или Диего или Фабрегас. Тиаго нема да има минути на ова светско пошо копилето си замина од шпанската лига, а стариот дава повеќе шанса на играчите од домашното првенство.
--- надополнето: 8 февруари 2014 во 02:39 ---
Иначе ако би бирал, според сегашнава форма ја би играл вака:
---------------- Лопез ------------------
-Арбелоа - Рамос - Пиќе - Алба--
---------------- Алонсо -----------------
---- Тиаго --------------- Фабрегас---
Силва ----------------------- Иниеста
-------------- Негредо ----------------

Многу покреативни ќе бидат со Тиаго и Фабрегас одколку со Бускетс и Чави.

Тиаго и Виља у прв состав ги стави некој, сериозно?
Коста и Негредо на дроги се годинава, ај Коста ако не заигра за Шпанија, тогаш Негредо како и да ја свртиш. во средина Фабре, Иниеста, Иско, Коке се пред Тиаго како и да ја свртиш играчката. Тиаго нека биде среќен ако биде викнат за репрезентација, за прва постава ќе се помачи накнадно.

Атлетико нема победа со Алмериа нагости досега, да се надеваме традицијата дека ќе продолжи. :love:

Муабетов за пред коперација. Плукањето демек дел од играта е, ама издувувањето е за в затвор. Дека многу голема разлика има меѓу двеве гнасотии. Кога го спомнуваш Арбелоа не би било лошо да кажеш нешто за стартот на Диего над Роналдо или го заборави, исто и шлаканицата на Годин над Пепе.

Не го заборавај и стартот на Инсуа над Хесе, кога малку фалеше да му ја скрши ногата.

Јас сфаќам дека не го сакате Тијаго заради тоа што ја напушти Барса и дека не гледате Бундес too much, ама нема потреба да се оспорува квалитетот на Тијаго. Не би ме изненадило доколку Дел Боске му даде солидна минутажа на СП.

Хуанфран пред Арбелоа во секое време.

Икер​
Хуанфран - Пике - Рамос - Алба​
Бускетс - Алонсо​
Силва - Тиаго - Иниеста​
Виља​

Хуанфран и Ареблоа се тотално ист тип на играчи, и двајцата се од школата на Реал и двајцата имаат играно заедно во Б тимот на Реал. Мене овие двајца ми се ептен исти по стилот на игра, Рамос кога играше десен бек беше каде подобар од овие двајца ама околностите бараат да игра централен. Мислам дека кој ќе има подобра завршница на сезоната од Хуанфран и Арбелоа тој ќе биде стартер а и други варијанти влијаат како повреди а може Дел Боске ќе сака да има (тандем Реал-Барца во дефанзива)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom