Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .
Не си го видел очигледно тој инцидент.

Syn тргај линкот. Ова е од националната шпанска телевизија(или една влијателна мадридска телевизија, не сум сигурен).
Значи до толку пропаганда не може ни Сител на направи!
Зошто педерите го даваат само вториот дел од инцидентот?
Вистинското прашање е зошто Виланова го направи тоа?
А, одговорот е во ова видео:
Значи Мурињо без причина му оди со прст во око на Виланова и овој му враќа со шамар. И сега некои телевизии пренесуваат Мурињо бил нападнат од Виланова?! :facepalm:
Ако отидам на улица и нападнам некој случаен минувач и му брцнам со прст во око а тој ми врати со шамар, одма ќе одам да се жалам во Стразбур. Кај смее он да ме удара, само јас смеам прст во око да ставам. И Мурињо, се разбира!

ВАЖНО ГО НАПРАЕЛ!
Ја све мислев ќе речеш дека монтирано е (исто како за глумењето и фаулот по кој Пепе доби црвен картон), ама си напреднал малку добро е.

И на твојот линк Тито само го гурна Мурињо, а ова беше после 5-10 минути (по завршувањето на утакмицата) кога го удре. Таке да, ете ти одговор зошто е само тој дел стаен.

ВАЖНО ГО НАПРАЕЛ!
Ја све мислев ќе речеш дека монтирано е (исто како за глумењето и фаулот по кој Пепе доби црвен картон), ама си напреднал малку добро е.
Ар ју кидин' ми, Војводо? :)

Ар ју кидин' ми, Војводо? :)
Не бе зашто да се заебавам, имаше и такви кои викаа дека биле сечени фрејмови при стартот на Пепе и дека не е точно дека не го чепнал. Или забрае више на тоа? :)

abe site znaeme sto govno e mou,a izgleda samo navivacite na real ne znaat bidejci mu e trener na nivniot omilen tim :)

sepak ova e futbal a ne e ulica, sve se kaznuva, site znaeme kakov selaciste e murinjo, ne trebalo tito da paga na negovi provokacii

Syn тргај линкот. Ова е од националната шпанска телевизија(или една влијателна мадридска телевизија, не сум сигурен).
Значи до толку пропаганда не може ни Сител на направи!
Зошто педерите го даваат само вториот дел од инцидентот?
Вистинското прашање е зошто Виланова го направи тоа?
Aхх, па уште и тргај клипот ...
Чекај малку, во фудбалот незнам дали знаеш ама не постои кредит за вакви потези, ако Бартон удри шамар на некого под дифолт не значи дека ако некој му врати истиот ќе помине неказнето, не е ова градинка муабетот ама он прв почна ...
Ја знам зашто беше инцидентот со Тито кога удри бич слеп од зад грб, али тоа е ирелевантно, казна сакал нејќел мора да попие, и тоа е тоа, а клипот го ставив зашто дечкото од погоре очигледно не го видел па мислеше имал казна за инцидентот за кој ти алудираш.

Нема што да тргам ја клипови, јасно ми е се, казната негова е апсолутно заслужена ко и онаа на Мур, нема тука ама он прв почна ја вратив, чим си вратил и си се спуштил на тоа ниско ниво, и ти ќе пиеш казна и то је то. Али еве гледам им ги повлекле казните, очигледно се надеваат дека во иднина нема така да се срамат ко на претходните 10 класика со мали исклучоци, ко она последното на Кампот, на сите им е преку глава дојдено од тоа па дури и на самите клубови.

п.с. Инаку на јутуб пишав Tito slaps ... oдма Мурињо ми го даде, и избрав прв клип, нит знам која телевизија е тоа нит ништо, што и не е битно во случајот. :)

Aхх, па уште и тргај клипот ...
Чекај малку, во фудбалот незнам дали знаеш ама не постои кредит за вакви потези, ако Бартон удри шамар на некого под дифолт не значи дека ако некој му врати истиот ќе помине неказнето, не е ова градинка муабетот ама он прв почна ...
Ја знам зашто беше инцидентот со Тито кога удри бич слеп од зад грб, али тоа е ирелевантно, казна сакал нејќел мора да попие, и тоа е тоа, а клипот го ставив зашто дечкото од погоре очигледно не го видел па мислеше имал казна за инцидентот за кој ти алудираш.

Нема што да тргам ја клипови, јасно ми е се, казната негова е апсолутно заслужена ко и онаа на Мур, нема тука ама он прв почна ја вратив, чим си вратил и си се спуштил на тоа ниско ниво, и ти ќе пиеш казна и то је то. Али еве гледам им ги повлекле казните, очигледно се надеваат дека во иднина нема така да се срамат ко на претходните 10 класика со мали исклучоци, ко она последното на Кампот, на сите им е преку глава дојдено од тоа па дури и на самите клубови.

п.с. Инаку на јутуб пишав Tito slaps ... oдма Мурињо ми го даде, и избрав прв клип, нит знам која телевизија е тоа нит ништо, што и не е битно во случајот. :)

Тито Виљанова се повеќе ми личи на Маршалот.Ептен нехристијански се понаша,требаше да го сврти и другиот образ...

Дека заслужува казна и Тито се слагам али Мурињо заслужува дефинитивно поголема(тој ја испровоцира цела работа).

Дека заслужува казна и Тито се слагам али Мурињо заслужува дефинитивно поголема(тој ја испровоцира цела работа).
Епа што е проблемот тогаш, човекот погоре се зачуди зашто добил казна, ја му дадов клип за ситуација која очигледно не знаел дека се десила ... толку.
Незнам што правите драма за ова кога и онака казните им се повлечени.

o_O

Syn Се се, ама кога ги споредиш казните што ги добија Мурињо и Виланова, излегува смешно. 2 натпревари за тоа што Мурињо го направи и 1 за тоа што Виланова го направи. :giggle:
Во тоа време Виланова беше релативно непознат во однос на Мурињо за фудбалските навивачи. Овој(можеби најпознат тренер во свет) му оди на асистентот на Гвардиола и без причина му брца со прст во окото. А, ако се потсетиме и на однесувањето на прес-конференцијата после натпреварот... :rolleyes: Ај, нема врска. И онака веројатно казните ќе бидат поништени.

Па Реал и Барса се во прашање, јебига, плус за Супер Куп се работи само, небитно, ја мислам дека и федерацијата работи на тоа да ги смират некако двеве екипи зашто и 80% од репрезентативците се од овие 2 тима, размислете малку колку тоа може негативно да се одрази врз репрезентацијата, еве гледам нешто по медиумиве наводно Рамос и Пике не стоеле добро ...

Очигледно е што сакаат да направат шпанците, не размислуваат лимитирано, знаат многу добро што прават во ситуација кога шпанскиот фудбал на национално ниво одлично котира, моментално се најдобри на планетава, а и плус Ел Класико е синоним за примера, очите на целиот фудбалски свет се вперени кон тој дуел а во последниве неколку години хаоси се дешаваа и сега се работи на тоа некако да се стабилизираат работите и да не се случуваат повеќе такви нефудбалски потези кои сакал некој или не, подоцна и врз репрезентацијата можат да се одразат, и тоа доста негативно бидејќи клучните играчи на Шпанија се дел од овие 2 тима. Тоа е тоа.

Ја лично не сум изненаден од тоа што им се повлекуваат казните и што тимовите на некој начин се привилигирани со ова, ама ако се погледне големата слика, добра е оваа постапка. Според последното Класико, добро почнаа, ќе видиме сега дали ќе го положат тестот.

Се зависи од тоа дали 'едните' ќе провоцираат. Колку и да не сакаш да се спуштиш на нечие ниво, еднаш во 20 пати ќе ти попуштат нервите.

Епа Тито треба да биде среќен, зошто Мурињо го напрае да биде познат :D
Незахвални, ем реклама му напрае па уште се бунат зошто само 2 натпревара :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom