Primera División 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    310
Статус
Затворена за нови мислења.
И заради ова не смее фаул да му се напрае?? :) И не го оправдуем тоа што му влезе така Ујфалуши, ама напнаја више. Му напраеле на Меси фаул, леле 3-то светско чудо.

Ко цела барса да се повредила. Oh wait, its the same.

Расположен сум за тролање.

abe narode trebe da svanite deka nikoj ama bas nikoj ne smee vakov faul da naprave vrz BOGOT na fudbalot :)

P.S. znam deka mnogu ve boli toa sho messi ke go nema samo 10 dena,a kaj vas vednas ve kazni dedo gorniot so 3 nedeli odmor za kanales :)

abe narode trebe da svanite deka nikoj ama bas nikoj ne smee vakov faul da naprave vrz BOGOT na fudbalot :)

P.S. znam deka mnogu ve boli toa sho messi ke go nema samo 10 dena,a kaj vas vednas ve kazni dedo gorniot so 3 nedeli odmor za kanales :)

Ајде џуџенце наше, објасни ни уште еднаш дека Господ не казнил со Каналес...Пробај да го работаш малце паметот, не ти е главата само за шишање. Една реченица по цел ден ја вртиш.

И заради ова не смее фаул да му се напрае?? :) И не го оправдуем тоа што му влезе така Ујфалуши, ама напнаја више. Му напраеле на Меси фаул, леле 3-то светско чудо.

не смее! А за таквите кои ги наведов, не 1 фаул, 10 фаула треба да им се напрае за да им дојде памет :)))

ЉОЉ, јас да ти кажам право да играм во Ла Лига би му ги скршил на џуџено двете нозе :) А иначе што велиш дека Господ не казни со 3 недели одмор за Каналес.Чим ти така велиш сигурно е така.

Не кењајте бе. Па уште кога ќе прочитам некои како го прават Меси чист играч, ооо Бог да чува! Што е подобар од Роналдо !? И Меси е лисица, знае многу грубо да постапи, а тогаш судијата „не го гледа“ тоа. Пиша некој погоре за со Маикон...

Големо чудо ако се повредил, нели Барса не е one man team !? Се случува, фудбал е, често се случуваат вакви стартови, само овде пуленот Меси се повредил и сеа чудо направија....

Крај краева полошо ќе ви беше Чави да се повредеше....

Час по географија.....8мо светско чудо, 7 веќе постојат:)
Не кењајте бе. Па уште кога ќе прочитам некои како го прават Меси чист играч, ооо Бог да чува! Што е подобар од Роналдо !? И Меси е лисица, знае многу грубо да постапи, а тогаш судијата „не го гледа“ тоа. Пиша некој погоре за со Маикон...

Големо чудо ако се повредил, нели Барса не е one man team !? Се случува, фудбал е, често се случуваат вакви стартови, само овде пуленот Меси се повредил и сеа чудо направија....

Крај краева полошо ќе ви беше Чави да се повредеше....
Еднаш и мал милион пати не е исто:)

stvarno preteraa so mesi
zal ke mi bese da bese povreden mnogu vreme ali preteruvat

Види, работата беше што вчера првично изгледаше многу лошо, стартот беше ептен груб, Меси го изнесоа на носилки и сите помисливме дека пола сезона ќе го нема, затоа и се крена таква галама. Да беше некој помек старт со исто одсуство од 2 недели немаше никој ништо да рече. Копуков ептен гнасно стартуваше, сеуште се чудам каква среќа имаше Меси да помине волку лесно при таков старт.

Иначе многу пријатно изненадуваат Валенсија и покрај тоа што ги продадоа Силва и Виља успеаа во Ла Лига од три утакмици да освојат 9 бода и во Лига на шампиони да издвојуваат висока победа од 0-4 во Турција. Ако продолжат со вакво темпо зашто и они да не бидат конкуренти за титулата.

Иначе сезонава нема да биде само мегу Реал и Барса сигурен сум дека ке има и други конкуренти за титулата, ви текнува на сезоната 2006та кога Реал и Барса завршија со исто бодови на крај, во таа сезона Севиља имаше огромна шанса да освои титула но не ја искористи шансата.

Иначе многу пријатно изненадуваат Валенсија и покрај тоа што ги продадоа Силва и Виља успеаа во Ла Лига од три утакмици да освојат 9 бода и во Лига на шампиони да издвојуваат висока победа од 0-4 во Турција. Ако продолжат со вакво темпо зашто и они да не бидат конкуренти за титулата.

Иначе сезонава нема да биде само мегу Реал и Барса сигурен сум дека ке има и други конкуренти за титулата, ви текнува на сезоната 2006та кога Реал и Барса завршија со исто бодови на крај, во таа сезона Севиља имаше огромна шанса да освои титула но не ја искористи шансата.
И јас сакам да мислам дека ќе биде така, дека нема да гледам Давид против Голијат, ама не ми се верува. Валенсија нема доволно играчи за такво нешто, Атлетико Мадрид можеби ама и за нив не ми се верува да издржат на два фронта. Евентуално Севиља до некаде, ама само ако ја изиграат цела сезона на ниво, а не како шо знаат да имаат падови во играта. Ќе видиме рано е уште сега да се зборува нека поминат 8-9 кола па ќе видиме тогаш како ќе стојат работите.

^Се засулуваат на почеток Атл.Мадрид,Севиља и Валенсија, но потоа паѓаат. Но би било интересно да се води битката за титулата помеѓу повеќе екипи.

^Се засулуваат на почеток Атл.Мадрид,Севиља и Валенсија, но потоа паѓаат. Но би било интересно да се води битката за титулата помеѓу повеќе екипи.

За што најзаслужни се судиите во Ла Лига. Минатата година во вториот дел од сезоната кога Валенсија имаше неколку повредени играчи во одбраната, останатите одбранбени на секој натпревар добиваа непотребни црвени картони, па Емери мораше да игра со играчи од средниот ред и крила, како и младинци во одбраната. Навивачите на Реал и Барселона неможат да го видат тоа, но и тоа како постои пристрасност во судењето во Шпанија.

На Ујфалуши му се заканувал бан од 12 меча, ако одлучи така федерацијата ондак апла ретардирани луѓе го водат шпанскиот фудбал ...

Директен црвен, 2-3 меча и фајронт.

Koлку за споредба, кога Пепе шутираше и рогаше играч на Гетафе на земја, доби 10 меча суспензија, така да оваа од 12 меча за која се шпекулира е претерана и нелогична.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom