Primera División 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    310
Статус
Затворена за нови мислења.
Не реално да правиме муабет, и Барселона самите се зафркнаа што не тргнаа еден ден порано, ама и Федерацијава драпаше ма*иња и си играше како сакаше. Ама добро на крај се се заврши како шо треба па борбава продолжува фудбалски :)

kutrite navivaci na real ocekuvaa barsa sluzbeno da zagubi,no toa ne se sluci
potoa ocekuvaa deka izmoreni po patot nema da pobede barsa protiv osasuna,za nivna zal barsa pobedi lesno

i sega nema so da kazuvaat i mora da ja napagjaat spanskata federacija zosto i popustila na barsa
pa ako e taka i na ramos mu e popusteno oti ke odmara samo 1 mec,a trebase mnogu povike od eden :)

Scandal in Brazil, ex-Depor Rivaldo said that Real Madrid offered money to Depor's players back on the season 96-97 in order to defeat Barcelona in la liga during a visit to the Camp Nou. In the end the team lost (0-1) and it didn't collect the money. He also said that when he was at Olympiakos he offered money to his former collegues in order to defeat AS Monaco in a home game in Champions League, neither the players got paid as Depor lost that match 0-5.

Признанија на Ривалдо после многу години :)
Ништо страшно...

Scandal in Brazil, ex-Depor Rivaldo said that Real Madrid offered money to Depor's players back on the season 96-97 in order to defeat Barcelona in la liga during a visit to the Camp Nou. In the end the team lost (0-1) and it didn't collect the money. He also said that when he was at Olympiakos he offered money to his former collegues in order to defeat AS Monaco in a home game in Champions League, neither the players got paid as Depor lost that match 0-5.

Признанија на Ривалдо после многу години :)
Ништо страшно...

И затоа Ривалдо од сожалување кон Каталонците, наредната сезона замина да игра во Барселона. :):)

Иначе, вакви прљави работи од страна на Реал има со лопата да ги ринеш. :)

Поубава слика ЗДРАВЈЕ :)
63630_10150094880325469_351142070468_7928754_8048187_n.jpg

И затоа Ривалдо од сожалување кон Каталонците, наредната сезона замина да игра во Барселона. :):)

Иначе, вакви прљави работи од страна на Реал има со лопата да ги ринеш. :)

А од Барса со багер да ринеш... :)

Нема ништо нелегално. Во Шпанија, во Ла Лига е дозволено со пропис еден тим финансиски да стимулира друг тим за да победи против нивен ривал. Конкретно, Барселона во 2000. мислам во последно коло даваше пари (ако добро се сеќавам 3,6 милиони долари) на Еспањол за победа против Депортиво ла Коруња во последното коло, бидејќи Барса и Депор се бореа за титулата до самиот крај.

Ама за новинарите заинтересирани строго за сензација тоа не е важно. Проверувајте ги изворите, истражувајте.. ;)

Нема ништо нелегално. Во Шпанија, во Ла Лига е дозволено со пропис еден тим финансиски да стимулира друг тим за да победи против нивен ривал. Конкретно, Барселона во 2000. мислам во последно коло даваше пари (ако добро се сеќавам 3,6 милиони долари) на Еспањол за победа против Депортиво ла Коруња во последното коло, бидејќи Барса и Депор се бореа за титулата до самиот крај.

Ама за новинарите заинтересирани строго за сензација тоа не е важно. Проверувајте ги изворите, истражувајте.. ;)

Истото беше и пред 4 години, кога Реал и Барса до последно коло се бореа за титула. Имаше и тогаш гласини дека Реал финансиски ќе ги стимулира Еспањол, а Барса им даваше на Мајорка да не загубат на Сантиаго.
Нема ништо “нелегално“ во тоа како вие што зборите, ви кажа Серпико прочепкајте малку и ќе видите дека секоја сезона се случува истото, кога во последните кола се одлучуе за титула.

Тоа ми е многу добро познато. Знам дека е дозволено со закон, ама колку што разбрав во изјавата на Ривалдо тој вели дека Реал ветувал пари на Депортиво да ја победи Барса. Депортиво успеал да триумфира, но Реал не ги исплатил парите.

Фала Богу дека има, сегде, не само у Шпанија. :)

Не негирав ја дека Реал не правел такви сплетки, туку некои пишуваат Барса била чиста, Реал местел.. бла бла...

Тоа ми е многу добро познато. Знам дека е дозволено со закон, ама колку што разбрав во изјавата на Ривалдо тој вели дека Реал ветувал пари на Депортиво да ја победи Барса. Депортиво успеал да триумфира, но Реал не ги исплатил парите.

In the end the team lost (0-1) and it didn't collect the money.

Фала Богу дека има, сегде, не само у Шпанија. :)

Не негирав ја дека Реал не правел такви сплетки, туку некои пишуваат Барса била чиста, Реал местел.. бла бла...

Јас не мислам дека секаде има легални начини за стимулирање со пари. Сум чул само за Примера. А ако темата е местени натпревари (значи, местење е нелегално стимулирање), предлагам да ја отвориш во подфорумот фудбал, па бујрум, ќе правиме муабет :)

Јас не мислам дека секаде има легални начини за стимулирање со пари. Сум чул само за Примера. А ако темата е местени натпревари (значи, местење е нелегално стимулирање), предлагам да ја отвориш во подфорумот фудбал, па бујрум, ќе правиме муабет :)

Нц, не ми беше зборот за класично местење или за легално стимулирање со пари, него за бодови. Пушти им ја во купот, ќе ти ја пуштат во лигата. Се случуваат такви „легални“ договарања.

А за местенња, немора нова тема, веќе има тема за Македонско Првентство. :icon_lol:

Серхио Рамос - директен црвен картон - 1 натпревар казна

68164_150096801704188_127344187312783_236646_7406826_n.jpg

Давид Албелда -два жолти (непостоечки црвен) - 2 натпревари казна!

Продолжуваат апсурдите на Шпанската федерација...:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom