- Член од
- 27 јуни 2008
- Мислења
- 9.024
- Поени од реакции
- 5.947
А зошто каснеле/ќе закасниле фудбалерите на Барселона ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Scandal in Brazil, ex-Depor Rivaldo said that Real Madrid offered money to Depor's players back on the season 96-97 in order to defeat Barcelona in la liga during a visit to the Camp Nou. In the end the team lost (0-1) and it didn't collect the money. He also said that when he was at Olympiakos he offered money to his former collegues in order to defeat AS Monaco in a home game in Champions League, neither the players got paid as Depor lost that match 0-5.
Признанија на Ривалдо после многу години
Ништо страшно...

Иначе, вакви прљави работи од страна на Реал има со лопата да ги ринеш.![]()

И затоа Ривалдо од сожалување кон Каталонците, наредната сезона замина да игра во Барселона.
Иначе, вакви прљави работи од страна на Реал има со лопата да ги ринеш.![]()
А од Барса со багер да ринеш...![]()

Нема ништо нелегално. Во Шпанија, во Ла Лига е дозволено со пропис еден тим финансиски да стимулира друг тим за да победи против нивен ривал. Конкретно, Барселона во 2000. мислам во последно коло даваше пари (ако добро се сеќавам 3,6 милиони долари) на Еспањол за победа против Депортиво ла Коруња во последното коло, бидејќи Барса и Депор се бореа за титулата до самиот крај.
Ама за новинарите заинтересирани строго за сензација тоа не е важно. Проверувајте ги изворите, истражувајте..![]()
Нема ништо нелегално. Во Шпанија, во Ла Лига е дозволено со пропис еден тим финансиски да стимулира друг тим за да победи против нивен ривал. Конкретно, Барселона во 2000. мислам во последно коло даваше пари (ако добро се сеќавам 3,6 милиони долари) на Еспањол за победа против Депортиво ла Коруња во последното коло, бидејќи Барса и Депор се бореа за титулата до самиот крај.
Ама за новинарите заинтересирани строго за сензација тоа не е важно. Проверувајте ги изворите, истражувајте..![]()

Тоа ми е многу добро познато. Знам дека е дозволено со закон, ама колку што разбрав во изјавата на Ривалдо тој вели дека Реал ветувал пари на Депортиво да ја победи Барса. Депортиво успеал да триумфира, но Реал не ги исплатил парите.
Фала Богу дека има, сегде, не само у Шпанија.
Не негирав ја дека Реал не правел такви сплетки, туку некои пишуваат Барса била чиста, Реал местел.. бла бла...

Јас не мислам дека секаде има легални начини за стимулирање со пари. Сум чул само за Примера. А ако темата е местени натпревари (значи, местење е нелегално стимулирање), предлагам да ја отвориш во подфорумот фудбал, па бујрум, ќе правиме муабет![]()