Primera División 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    310
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако бевме посрани од среќа можеше сега да бидеме на -3.Но мислам дека иако Атлетик беше достоен противник голем дел од мечот(и да се браниш против Барса е нешто),Барса ја заслужи победата,поготово Меси и Иниеста лизгаа по 5-6 играчи на 10 м простор.

Ако бевме посрани од среќа можеше сега да бидеме на -3.Но мислам дека иако Атлетик беше достоен противник голем дел од мечот(и да се браниш против Барса е нешто),Барса ја заслужи победата,поготово Меси и Иниеста лизгаа по 5-6 играчи на 10 м простор.

а што Билбао не заслужи да земе барем еден бод. а?

не ми е до тоа што рразликата е -5 колку што ме боле фактот дека во Лигата имаме ОЧАЈНИ, СЕРКОВЦИ на кои им е дадедо право да делат ПРАВДА...:tv::uvo:

Значи ретко јадам гомна за СУДИИТЕ затоа што во Шпанија сите се БУЛШИТ....ама.....
Овде имаше 5-6 сериозни грешки кои го променија текот на натпреварот.
1.Првиот гол беше чист офсајд дали 10мм или 10км исти курац, а тој истиот Судија на Токеро во 63минута му суди офсајд кој беше 1 мм....
2.Стартот на Бускетц(значи колку и да го почитувам како играч стварно е големо гомно)кој беше чист на нога-зглоб(ист како оној на Ујфалуши врз Меси дури и полош)но физичката спрема на Лоренте го спаси инаку зглобот ке си го бараше тука некаде на Кале...
3.Стартот на Пике..................Чист црвен нема дебата овде...
4.Офсајд на Токеро кој не постоеше-беше во линија...
ааа и сега за она врз МЕси...Значи тој што клизна не ни го допре на Меси..Меси со главата се зарија во еден од оние од Билбао фактички топката беше недостижна...

Значи колку и да не сакам да критикувам а посебно судии ОВИЕ СЕРКОВЦИ директно влијаеа врз ттекот на натпреварот..
Ова не го пишувам како Фан туку како Неутралец...Билбао заслужи реми ама тоа што би било кога би било....

А најмногу ме изнервира тоа серкото Бускетц затоа што МРАЗАМ такви стартови(пишав кога и оној лудиот Ујфалуши му клизна на Меси)значи тоа е толку ОСТАР старт што може да значи крај на кариера што би било штета за играч како ЛОРенте

ТОЧКАААААА.

Ииииии како се изнервира :):) Грешки има на секоја утакмица, тоа е тоа.

Другото се голта некако, ама стартот на Пике....за некои даваат црвен што не го допреле противничкиот играч, а за некои за старт од позади грб (при ситуација 1 на 1 со голман) се дава жолт картон. Тоа е највеќе што ми падна во очи, за другото нема врска.

СУДИИТЕ СЕ КАТАСТРОФА...ГЛЕДАВ ПРЕГИ ЕДЕН ПРОСЕЧЕН НАТПРЕВАР ВО БУНДЕС ЛИГАТА ПОМЕГУ ЛЕВЕРКУЗЕН И ШТУТГАРТ..АБЕ СУДИЈА ДА ВИДИШ ПЕДАНТЕн СКОНЦЕНТРИРАН ЕНЕРГИЧЕН А НЕ КАКО ОВИЕ ВО ШПАНИЈА тешки П%%%%%.

Голубов е во елемент денеска :)

Голубе, те разбирам зашто немаш став за ситуацијата со Меси :icon_lol:, али кога веќе набројуваш работи кои биле на штета на Билбао, што не го спомнеш и играњето со рака на Билбао во нивниот шеснаесетник, или можеби не го виде тоа ? :tv:

Што се однесува за ситуацијата со Пиќе, беше за црвен картон, можеше комотно да го прати на клупа.

Голубе, те разбирам зашто немаш став за ситуацијата со Меси :icon_lol:, али кога веќе набројуваш работи кои биле на штета на Билбао, што не го спомнеш и играњето со рака на Билбао во нивниот шеснаесетник, или можеби не го виде тоа ? :tv:

Што се однесува за ситуацијата со Пиќе, беше за црвен картон.
Ееееј не драпај и ти сега.....уз тело му беше не се суди тоа пенал. Ама врз Меси е друга приказната.

аахх. :)
не се нервирам ама стварно судиите ни се катастрофа...сепак треба да има некои стандарди за да се биде Судија..
без разлика дали си навивач на Барса или Билбао денес судиските грешки стварно дејствуваа врз текот на играта :)

Какви судиски грешки имаше на натпреварот барса-Атлетик Билбао нека ми каже некој,бидејќи не ја гледав. :)

ne go vidov dobro startot na pike,no i da bese za crven ke nemase srce da pokaze sudijata crven karton bidejki pred toa dosudi penal
kako i da e milo mi e sto sme povtorno na 5 boda

Какви судиски грешки имаше на натпреварот барса-Атлетик Билбао нека ми каже некој,бидејќи не ја гледав. :)
Немаше судиски грешки на натпреварот БАРСА-Атлетик Билбао, нека не те лажат другарчињата од фан клубот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom