А плинска или на ќумур е скарата? Ако плинска може да и се фати на мојана на тераса што ја имам.
Сериозно скара ко скара. Месо ко месо. Само да е наше и од наш чоек напраено. Другото е се исто.
Пријателе, се` си има тертип на праење па и приготвувањето на амур.Значи секој си има свои тајни околку тоа и ретко тоа да се открие.
И токму поради тоа, секоја скара не е иста


inace opsto poznato e megu postarite generacii deka od cela jugoslavija vo Leskovac I Prilep se podgotvuva naj dobrata skara .... inace stvarno AMURO igra naj golema uloga a i majstoro treba da znae da odceni dobro koga mesoto e dobro prigotveno .... Toa vesalici rebra kremenadli toa ne e skara ne stanuva muabet za takva skara tuku za proizvodi od meleno meso .... Imase tamu pogore nekoj komentar deka nekoj me izlazal za dobrata skara i za mestata kade sto se prigotvuva dobra skara ... moram da kazam deka pripagam na mnogute Prilepcani sto izrasnale vo carsijata ... Tatko mi e dukandzija i od mal pominuvam mnooooo golem del od vremeto vo carsija i sum probal i sum bil segde skarata e vistina dobra ..... Za magareskoto meso .... Pa toa moze samo da go kazi nekoj so dosol vo prilep samo za Pivo Fest jas mislam deka nema prilepcanec sto jadi skara za tie denovi ednostavno se znae deka togas sekoj moze da zemi stand i da pravi sto saka lol taka da ne se gleda Kvalitet Tuku KVANTITET i taka inace vo site dobri kafani i site drumski kafani skarata se prigotvuva na zar a ne na plin i taka .... ajde sega da vidam so ke kazite :tv: