Прилепската скара е најдобра

• Креатор на темата Креатор на темата Raza
  • Време на започнување Време на започнување

Прилепчани Приготвуваат Најдобра Скара

• Да

Гласови: 29 50,0%
  • Не

Гласови: 29 50,0%

• Вкупно гласачи
    58
А плинска или на ќумур е скарата? Ако плинска може да и се фати на мојана на тераса што ја имам.

Сериозно скара ко скара. Месо ко месо. Само да е наше и од наш чоек напраено. Другото е се исто.

Пријателе, се` си има тертип на праење па и приготвувањето на амур.Значи секој си има свои тајни околку тоа и ретко тоа да се открие.
И токму поради тоа, секоја скара не е иста

A be, uste praat kebapi od magaresko??
Е сега и ти магаре, само ти изрази желба за тебе ако треба прле ќе заколиме. Магарешкото тегаво е ќе треба многу да џвакаш :icon_lol:.

Според мене во Прилеп се подготвува најдобра скара во цела Македонија не го велам ова заради локал патриотизам али никаде не сум јадел така добра скара како кај Кумата или Македонска Куќа или Порта или во секоја биртија низ градот очекувам ваше мислење или сугестија каде да појдам и да јадам добра скара

Ова кој те има излажано ??

Ја немам пробано, а баш би сакал да ја пробам :pipi:

Не сум ја пробал таа скара, а баш сакам да ја пробам да видам зошто е „најубава“ .

Ај да ги видам тие 18 души што гласале дека не е најубава скарата во Прилеп, и нека ми кажат да пробам кај има поуба скара:toe:
Горе некој праша дали е на плинско или на жар. Во 90% од кафаните е на жар, сеа ако јадите хамбургер во некоја сендвичара нормално дека на плин е, и плус, то не е скара.
Тие што немаат пробано, да пробаат кај Кумата, Стојче, Балче и нека ми кажа кај има поуба, а не репер да му биди во Македонска Куќа, пошо јас ретко познавам прилепчанец таму што јади..

Ubedlivo najuba, bez konkurencija!!!Rodninite moi koga ida vo Prilep vela deka da dojdis ovde a skara da ne probas navistina e zalosno.I uste ednas majstorilakot e vo amuro, rebroto si e rebro, kremenadlata si e kremenadla toa e skoro sekade isto ili slicno.

Прилепчаниве имет многу добра скара.Како добро сум се најадол во еден прилепски ресторан во Охрид.

P vidi sega za site so odgovorile ne i jas mislam deka nikogas ne probale pa zatoa taka glasaat ili se epten lokal patrioti pa ne se davaat :) inace opsto poznato e megu postarite generacii deka od cela jugoslavija vo Leskovac I Prilep se podgotvuva naj dobrata skara .... inace stvarno AMURO igra naj golema uloga a i majstoro treba da znae da odceni dobro koga mesoto e dobro prigotveno .... Toa vesalici rebra kremenadli toa ne e skara ne stanuva muabet za takva skara tuku za proizvodi od meleno meso .... Imase tamu pogore nekoj komentar deka nekoj me izlazal za dobrata skara i za mestata kade sto se prigotvuva dobra skara ... moram da kazam deka pripagam na mnogute Prilepcani sto izrasnale vo carsijata ... Tatko mi e dukandzija i od mal pominuvam mnooooo golem del od vremeto vo carsija i sum probal i sum bil segde skarata e vistina dobra ..... Za magareskoto meso .... Pa toa moze samo da go kazi nekoj so dosol vo prilep samo za Pivo Fest jas mislam deka nema prilepcanec sto jadi skara za tie denovi ednostavno se znae deka togas sekoj moze da zemi stand i da pravi sto saka lol taka da ne se gleda Kvalitet Tuku KVANTITET i taka inace vo site dobri kafani i site drumski kafani skarata se prigotvuva na zar a ne na plin i taka .... ajde sega da vidam so ke kazite :tv:

Прилепчаниве имет многу добра скара.Како добро сум се најадол во еден прилепски ресторан во Охрид.
мислам дека тој ресторан дава попусти за нас од ПрилеП кога ќе сме Охрид :)
мислам дека беше Кај Чичо :)
а да...
Долу Дрога!!!!!
Viva Прилепска скара (и пиво се разбира)
кој пробал знае!

абе ЧИЧО е мајсториште старо за скара, не се знаеме многу, само околу 35 години :) само ми е страв,ќе го расипат Охридјанчиштана расипани :)

Се работи за Чичо што ја имаше една една биртија до автобуска со келнерки од Сремски Фронт како во Ало Ало?

Фала на прилепчани!
Умеат да го прават и месото и скара, и се се разликува од друго место.
А и е важно како ти го донесат-манири!
Колку пати сум бил и сум задоволен!
Да се живи и здрави и на сите успеси!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom