Прилепската скара е најдобра

  • Креатор на темата Креатор на темата Raza
  • Време на започнување Време на започнување

Прилепчани Приготвуваат Најдобра Скара

  • Да

    Гласови: 29 50,0%
  • Не

    Гласови: 29 50,0%

  • Вкупно гласачи
    58

Raza

N00B
Член од
24 август 2009
Мислења
20
Поени од реакции
7
Според мене во Прилеп се подготвува најдобра скара во цела Македонија не го велам ова заради локал патриотизам али никаде не сум јадел така добра скара како кај Кумата или Македонска Куќа или Порта или во секоја биртија низ градот очекувам ваше мислење или сугестија каде да појдам и да јадам добра скара
 
па може да се рече дека е во најдобрите

покрај горе споменатите места дури и во точила што има едно мало скариче кај еден чиче што ние студентите го викавме морнар (незнам од која причина) има прекрасна скара. Скоро секаде во Прилеп има такви места со добра скара.
Инаку не сум од ПП но тамо студирав па можам да потврдам.
 
Леле каква еее :vozbud::vozbud::vozbud:
Кебапи,македонки и уштипци од кај Стојче ммм
кебапи од стари град

закон е нема што.Еве од Скопје сум али кога и да дојдам во Прилеп скара мора да каснам од горе наведените места :)
 
Кажуваат дека Кумата сам си бира месото и колбасите ги прави дома по негов домашен рецепт, јас искрено немам јадено скара кај него ама многу го фалат.
 
Друже ела во Струмица пробај па ќе правиме муабет..
 
А плинска или на ќумур е скарата? Ако плинска може да и се фати на мојана на тераса што ја имам.

Сериозно скара ко скара. Месо ко месо. Само да е наше и од наш чоек напраено. Другото е се исто.
 
Ама и начинот на приготвување има гооооооолема улога во вкусот на скарата.
 
Ubedlivo e najdobra i ne samo za Makedonski uslovi tuku i posiroko.Ubedlivo najdobrio amur e vo Prilep a po toa se poznava i ocenuva kvalitetot na skarata ili prosto kazano tuka e majstorilako.Za rebra, kremenadli, vrat i t. n. ne treba majstorilak tuku zavisi od svinjata!!!:vozbud:
 
Ама и начинот на приготвување има гооооооолема улога во вкусот на скарата.

Земаш месо. Ставаш на скара. Се пече. Земаш од скара. Ставаш на тањир. Јадеш.

(освен ако не е кременадла или стек па да се исчкува со токмак)
 
Земаш месо. Ставаш на скара. Се пече. Земаш од скара. Ставаш на тањир. Јадеш.

(освен ако не е кременадла или стек па да се исчкува со токмак)
Земаш месото недела унапред го чукаш, ставаш зачини воа ноа, ставаш зејтин, солца лукче вамте тамте, го ставаш во фрижидер и после една недела го правиш на скара со ќумур и да видиш што ти се вика МЕСО ауууу!
 
Za anketava voopsto ne me cudi oti mnogu e pomal brojo na Prilepcani na forumov od ostanatite, a golem del i nikogas ne probale skara vo prilep pa taka rezultattite od anketava voopsto ne se cudni.Ako nekoj misli deka skarata vo PP ne e najdobra odma neka odgovori i neka pisi koja e podobra!!!
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom