- Член од
- 6 јули 2011
- Мислења
- 3.829
- Поени од реакции
- 7.711
Баба ми кажуваше некоја приказна за кранџоли (тоа е нешто како вампир) и демек тие живееле на таванот, и домаќинката кога правела мекици, кога ќе се свртела, едниот кранџол ја подавал раката и ги земал.Не знам како одеше понатаму, ама знам дека
бев ужасната кога видов дека и во нашата кујна има отвор за таванот и многу ми беше страв да нема кранџоли горе.
Една приказна ми кауваш дедо, ама таа беше многу долга и не се сеќавам ... Беа двајца браќа близнаци и имаа исти коњи, кучиња, орли... и еден ден едниот некаде заминува и му вели на братот: Кога водата во бунарот ќе се замати, да знаеш дека сум во неволја...
Моја омилена книга беше „Самовилското коњче“.
бев ужасната кога видов дека и во нашата кујна има отвор за таванот и многу ми беше страв да нема кранџоли горе.
Една приказна ми кауваш дедо, ама таа беше многу долга и не се сеќавам ... Беа двајца браќа близнаци и имаа исти коњи, кучиња, орли... и еден ден едниот некаде заминува и му вели на братот: Кога водата во бунарот ќе се замати, да знаеш дека сум во неволја...
Моја омилена книга беше „Самовилското коњче“.
секогаш некои кои се базираа на црна хроника,убиства итн...можеби затоа не се плашам да гледам хорор хаха