Пријателство за (прв) секс па врска - добро или лошо?

• Креатор на темата Креатор на темата HalfAlive
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 јануари 2014
Мислења
14
Поени од реакции
11
Имам 25 години и ја изгубив невиноста со дечко што го познавав 6 месеци. Уште на почетокот се договоривме дека ќе се гледаме само за забава и ништо повеќе. Јас уште на почетокот му објаснив дека секс нема да имаме. Дека толку време сум невина затоа што сакам да ја изгубам невиноста со личност што ќе ми значи и ќе му значам и што ќе го сакам и ќе ме сака. Досега таков во мојот живот немало, сум немала никој посебен. Тој не ми веруваше дека сум невина, да не испаднам фалбаџика ама многу убаво изгледам и имам голем број пријатели и познаници. Комуникативна сум и друштвена ама ете во љубовта немав среќа. Јас ко го запознав овој дечко бев многу повредена од еден друг кој ми даваше лажна надеж за некаква озбилна врска а потоа исчезна без збор. Со другиов се тешев и излегував да пополнам време а ништо посебно не ми се свиѓаше. Тој прифати дека нема да имаме секс и рече ќе се дружиме и без секс. Излегувавме заедно на журки, се мувавме само. Ама тој е многу многу сладок, почна се повеќе да ми се свиѓа. 5 месеци се гледав со него и го сретнав пак тој што ме повреди, уште го немав заборавено, не ми беше јасно зошто исчезна така без збор. И кога се сретнавме го прашав и ми рече најголем проблем е што си девица, не го сакам тој терет. Па нели сакаше озбилна врска не само секс за каков терет збориш? Ми рече што поблиски стануваме сигурно ќе дојде и секс а во иднина не знам што би се случило може да се деси да се разделиме, не сакам да ти бидам јас првиот. Јас му реков да не се плаши нема да го терам да ме земе за жена, а во иднина никој нема да знае што ќе биде. Наброја уште неколку причини зошто не сака да биде со мене, сум била неодговорна, многу често сум се журкала сун имала премногу познаници и пријатели и не сакал толку убава девојка покрај себе бил многу посесивен. Ок го сфатив ова како индиректно откачување ама многу ми беше тешко едвај успеав да се опоравам зашто тој беше првиот во мојот живот за кој мислев дека е идеалниот, совршен беше. Не ми беше јасно како можеше после тие 8 месеци блискост со мене за еден ден да одлучи дека не сака да влезе во врска со мене а знаеше 3 месеци дека сум девица, штом тоа било главната причина. Ок не сакаш, не сакаш. Пробував да ги тргнам мислите од него, се ми се собра и со другиот што се гледав за забава после шест месеци ја изгубив невиноста. Од љубопитност можеби, можеби зашто ми стана многу мил, можеби зашто ми се смачи да го барам "вистинскиот" за кој сфатив дека не постои, размислував тогаш сексот е едно а љубовта друго. Ќе уживам во животот и ќе се откажам од барање љубов зашто не верувам мене да ми се случи. Од која причина не знам ама знам дека таа ноќ тоа го сакав со целата душа и го направив. Тој што ми ја зема невиноста беше во шок и не му се веруваше дека навистина бев невина. Ми рече прво ние се среќаваме само за забава немој да мешаш љубов ок? Јас му реков знам јасно ми е од почетокот. После некое време ми рече зошто ја изгуби невиноста со мене? Му реков не сакав веќе да бидам невина имав желба за секс. Ми рече добро ама зошто со мене ? Затоа што ми е убаво со тебе се осеќам убаво со тебе. Ми рече немој така. Во ред е да мислиш на мене и дека ти е убаво со мене ама не премногу да мислиш. И после некое време пак ми спомна. Зошто со мене ја изгуби невиноста? Му реков, до сега чекав да се појави некој посебен што ќе ме сака и почитува, го чекав тој некој "вистинскиот" ама сфатив дека џабе чекам. И ниеден маж не заслужува да му бидеш невина и да ти биде прв затоа што мажите сите се исти. Така да сега се ми е сеедно. И ми рече ЈАС НЕ СУМ ВИСТИНСКИОТ. И веќе тука не можев веќе да ќутам многу ме изнервира, ја превртив масата и му се развикав. ЗНАМ!! И НИКОЈ ОД ТЕБЕ НЕ ОЧЕКУВА ДА БИДЕШ ВИСТИНСКИОТ, 1000 ПАТИ КАЖА НЕ СЕ ПЛАШИ НЕ МОРА ДА МЕ ЗЕМЕШ ЗА ЖЕНА. Ми рече ок извини, извини. После тоа продолживме да се гледаме редовно, само за секс нормално. Тој е една многу добра личност, беше прекрасен со мене, со него ми беше преубаво. Ама јас сега се заљубив во него а тој се поретко се гледа со мене. Јас не можам да го замислам со друга. Ќе умрам. Не сакав да се заљубам во него не знам како се случи, тој нормално не знае. Предходната недела се врати тој што мр остави пред неколку месеци, рече се кае и во моментот не бил спремен за врска а сега е потполно сигурен дека после 5 години неозбилни врски со мене сака да почне озбилна врска. Јас веќе немам чувства за него а невиноста со друг ја изгубив. Нему му реков немам веќе чувства за тебе. Тој мисли лута сум му и му се осветувам ама не е точно. И јас се чудам ама не ни приметив кога го заборавив. Ме боли што него го боли затоа што не може да биде со мене. А јас што да правам со другиов што го сакам премногу? Не сакам да му кажам ќе го изгубам. Без него не можам. Зошто вака ми се случи, несвесно се заљубив не сум луда намерно да се заљубав во некој што уште на почетокот објаснил дека немаме шанси за озбилно. Мислам дека никогаш нема да го заборавам затоа што ми беше прв, ќе најдам друг знам ама тој бил ПРВ не ќе може да се заборави. Не можам да се помирам со тоа и да го замислам животот без него. Мојот живот се претвори во пекол и најдобро е јас да умрам. Не ќе можам ова да го заборавам. Како да заборавам што да направам?

Имам 25 години и ја изгубив невиноста со дечко што го познавав 6 месеци. Уште на почетокот се договоривме дека ќе се гледаме само за забава и ништо повеќе. Јас уште на почетокот му објаснив дека секс нема да имаме. Дека толку време сум невина затоа што сакам да ја изгубам невиноста со личност што ќе ми значи и ќе му значам и што ќе го сакам и ќе ме сака. Досега таков во мојот живот немало, сум немала никој посебен. Тој не ми веруваше дека сум невина, да не испаднам фалбаџика ама многу убаво изгледам и имам голем број пријатели и познаници. Комуникативна сум и друштвена ама ете во љубовта немав среќа. Јас ко го запознав овој дечко бев многу повредена од еден друг кој ми даваше лажна надеж за некаква озбилна врска а потоа исчезна без збор. Со другиов се тешев и излегував да пополнам време а ништо посебно не ми се свиѓаше. Тој прифати дека нема да имаме секс и рече ќе се дружиме и без секс. Излегувавме заедно на журки, се мувавме само. Ама тој е многу многу сладок, почна се повеќе да ми се свиѓа. 5 месеци се гледав со него и го сретнав пак тој што ме повреди, уште го немав заборавено, не ми беше јасно зошто исчезна така без збор. И кога се сретнавме го прашав и ми рече најголем проблем е што си девица, не го сакам тој терет. Па нели сакаше озбилна врска не само секс за каков терет збориш? Ми рече што поблиски стануваме сигурно ќе дојде и секс а во иднина не знам што би се случило може да се деси да се разделиме, не сакам да ти бидам јас првиот. Јас му реков да не се плаши нема да го терам да ме земе за жена, а во иднина никој нема да знае што ќе биде. Наброја уште неколку причини зошто не сака да биде со мене, сум била неодговорна, многу често сум се журкала сун имала премногу познаници и пријатели и не сакал толку убава девојка покрај себе бил многу посесивен. Ок го сфатив ова како индиректно откачување ама многу ми беше тешко едвај успеав да се опоравам зашто тој беше првиот во мојот живот за кој мислев дека е идеалниот, совршен беше. Не ми беше јасно како можеше после тие 8 месеци блискост со мене за еден ден да одлучи дека не сака да влезе во врска со мене а знаеше 3 месеци дека сум девица, штом тоа било главната причина. Ок не сакаш, не сакаш. Пробував да ги тргнам мислите од него, се ми се собра и со другиот што се гледав за забава после шест месеци ја изгубив невиноста. Од љубопитност можеби, можеби зашто ми стана многу мил, можеби зашто ми се смачи да го барам "вистинскиот" за кој сфатив дека не постои, размислував тогаш сексот е едно а љубовта друго. Ќе уживам во животот и ќе се откажам од барање љубов зашто не верувам мене да ми се случи. Од која причина не знам ама знам дека таа ноќ тоа го сакав со целата душа и го направив. Тој што ми ја зема невиноста беше во шок и не му се веруваше дека навистина бев невина. Ми рече прво ние се среќаваме само за забава немој да мешаш љубов ок? Јас му реков знам јасно ми е од почетокот. После некое време ми рече зошто ја изгуби невиноста со мене? Му реков не сакав веќе да бидам невина имав желба за секс. Ми рече добро ама зошто со мене ? Затоа што ми е убаво со тебе се осеќам убаво со тебе. Ми рече немој така. Во ред е да мислиш на мене и дека ти е убаво со мене ама не премногу да мислиш. И после некое време пак ми спомна. Зошто со мене ја изгуби невиноста? Му реков, до сега чекав да се појави некој посебен што ќе ме сака и почитува, го чекав тој некој "вистинскиот" ама сфатив дека џабе чекам. И ниеден маж не заслужува да му бидеш невина и да ти биде прв затоа што мажите сите се исти. Така да сега се ми е сеедно. И ми рече ЈАС НЕ СУМ ВИСТИНСКИОТ. И веќе тука не можев веќе да ќутам многу ме изнервира, ја превртив масата и му се развикав. ЗНАМ!! И НИКОЈ ОД ТЕБЕ НЕ ОЧЕКУВА ДА БИДЕШ ВИСТИНСКИОТ, 1000 ПАТИ КАЖА НЕ СЕ ПЛАШИ НЕ МОРА ДА МЕ ЗЕМЕШ ЗА ЖЕНА. Ми рече ок извини, извини. После тоа продолживме да се гледаме редовно, само за секс нормално. Тој е една многу добра личност, беше прекрасен со мене, со него ми беше преубаво. Ама јас сега се заљубив во него а тој се поретко се гледа со мене. Јас не можам да го замислам со друга. Ќе умрам. Не сакав да се заљубам во него не знам како се случи, тој нормално не знае. Предходната недела се врати тој што мр остави пред неколку месеци, рече се кае и во моментот не бил спремен за врска а сега е потполно сигурен дека после 5 години неозбилни врски со мене сака да почне озбилна врска. Јас веќе немам чувства за него а невиноста со друг ја изгубив. Нему му реков немам веќе чувства за тебе. Тој мисли лута сум му и му се осветувам ама не е точно. И јас се чудам ама не ни приметив кога го заборавив. Ме боли што него го боли затоа што не може да биде со мене. А јас што да правам со другиов што го сакам премногу? Не сакам да му кажам ќе го изгубам. Без него не можам. Зошто вака ми се случи, несвесно се заљубив не сум луда намерно да се заљубав во некој што уште на почетокот објаснил дека немаме шанси за озбилно. Мислам дека никогаш нема да го заборавам затоа што ми беше прв, ќе најдам друг знам ама тој бил ПРВ не ќе може да се заборави. Не можам да се помирам со тоа и да го замислам животот без него. Мојот живот се претвори во пекол и најдобро е јас да умрам. Не ќе можам ова да го заборавам. Како да заборавам што да направам?

Не постои дефиниција за тоа како да го заборавиш, остави на времето.

И најголема грешка во мојот живот беше што ја донесов одлуката да уживам во животот и да престанам да ја барам љубовта, мислев ќе ми биде полесно ако имам секс без надеж и љубов само ќе уживам а сега не можам да замислам секс за забава ми се гади.
Мислам дека најпаметна одлука во мојот живот е да умрам ама најреално, овој ми беше прв па така ќе ми биде и последен. И јас нему ќе му бидам прва во нешто па и тој мене ќе ме памети засекогаш. Не можам да се опоравам од ова што ми се случи, никако.

И најголема грешка во мојот живот беше што ја донесов одлуката да уживам во животот и да престанам да ја барам љубовта, мислев ќе ми биде полесно ако имам секс без надеж и љубов само ќе уживам а сега не можам да замислам секс за забава ми се гади.
Мислам дека најпаметна одлука во мојот живот е да умрам ама најреално, овој ми беше прв па така ќе ми биде и последен. И јас нему ќе му бидам прва во нешто па и тој мене ќе ме памети засекогаш. Не можам да се опоравам од ова што ми се случи, никако.

Надополнување на задебеленото: ти престана да ја бараш љубовта, но таа те најде тебе.

Овој со којшто си имала секс немал проблем што си девица, нели? Тоа за него не претставувало „товар“. Тој ти го пружил тоа што си го сакала и што си го барала. Си барала чиста љубов со најпрвиот, тој не бил спремен. Си посакала после секс, чисто за да видиш како е и овој вториов ти се нашол кога ти бил потребен. И јасно ти е дека било само за тоа, не за повеќе.

Е сега оној што не бил спремен, после 5 години неозбилни врски сакал да почне озбилна? И мислел дека 5 години ќе го чекаш? Очигледно заборавил тоа да ти го каже како барање и не си го чекала, што е и нормално. Сега тој страда, но не заради тебе, туку заради него самиот, зашто знае дека те изгубил, а *имал шанса* да биде со тебе. Значи, нему му е жал само за шансата. Ништо лично. На крајот на краиштата, 5 години се занимавал со ништо лично и сега одеднаш му текнало дека сака поинаку? Му требаат околу 5 години за да го поправи својот впечаток кон човештвото.

*Но*...

На овој со којшто си имала секс си му рекла дека не мора да те земе за жена и дека не бараш од него да е вистинскиот. Сепак, како што одминува времето, ти сфаќаш дека се заљубуваш во него. Си му го кажала ли тоа? Дали сега веќе и тебе ти се променува мислењето, како и на оној со којшто си *немала* секс? Дали она што почнало само како желба за уживање во животот се претворило во љубов којашто сакаш да трае подолго и сакаш да се врзеш со овој човек со којшто си имала секс?

Ако да, дали тој тоа го знае?

Ако не го знае, кажи му. И биди спремна дека нема да се согласи на тоа и ќе те остави. Зашто на почетокот твојата врска со него била само заради секс и тој тоа го знаел и се осигурал дека било само заради тоа. Ако сакаш веќе да преминеш во ексклузивна врска со него, тој треба тоа да го знае и да го прифати. А тоа е веќе следно ниво на комуникација, со разговори за такви теми, што треба да го започнеш, ако сакаш врската со него да ти напредува.

Затоа, одложи го малку умирањето - имаш незавршена работа. Што е можно побргу најди се со овој што ти ја земал невиноста и дискутирај дали сака да преминете во ексклузивна врска. Ако не сака, тогаш ќе треба брзо да реагираш и да го побараш повторно овој со којшто си *немала* секс, пред тој да си најде некоја трета. Зашто, каков и да е, тој сепак посакал да биде со тебе и заслужува барем одговор дали ти сакаш да си со него или не (ако овој што ти ја земал невиноста сака да имате врска понатаму, одговорот ќе му се даде автоматски; ако не сака, ќе мора ти да го одбиеш лично, поради која и да е причина)

Исто така: немој да се грижиш ако оној што ти е прв *не* ти биде последен. Во денешно време особено, шансите се еден на милион првиот да ти биде и последен. Има премногу фактори коишто влијаат на тоа и голем дел од нив не можеш да ги контролираш. И не вреди да се умира за тоа.

Затоа, опушти се. Твојот љубовен живот се одвива всушност одлично и ти си многу силна со тоа што си сфатила дека треба самата да ги превземеш работите во свои раце во однос на својата сексуалност. Огромен број од луѓето не го сфаќаат тоа, па после некој друг им е виновен; ти дури имаш и доблест да се грижиш за оној којшто не ти бил прв, а имал шанса. Тоа го можат само силните.

Со лесно.

Ти благодарам ама само да те поправам. Тој другиот не беше со мене 5 години туку имал неозбилни врски 5 години. Со мене се знаеше 8 месеци и уште неколку откако се разделивме. Иначе добар ти е советот ама не можам да му признаам на овој што ми беше прв дека сум заљубена во него зашто тој нема шанси да го прифати тоа и ќе стави крај на се а јас не можам да поднесам да го изгубам. Со него немам шанси за ништо озбилно, тој уште на почетокот тоа го кажа а и двајцата се договоривме да биде така. Тој е тотално ладен во последно време не е како на почетокот, многу се оддалечува од мене. Знам дека му се губи интересот малце по малце. Знам дека ќе биде крај за брзо. А на другиот што се врати по толку време, не му се лутам што тогаш ме одби ама немам веќе чувства за него и не сакам со него ништо да почнувам.

Ти благодарам ама само да те поправам. Тој другиот не беше со мене 5 години туку имал неозбилни врски 5 години. Со мене се знаеше 8 месеци и уште неколку откако се разделивме. Иначе добар ти е советот ама не можам да му признаам на овој што ми беше прв дека сум заљубена во него зашто тој нема шанси да го прифати тоа и ќе стави крај на се а јас не можам да поднесам да го изгубам. Со него немам шанси за ништо озбилно, тој уште на почетокот тоа го кажа а и двајцата се договоривме да биде така. Тој е тотално ладен во последно време не е како на почетокот, многу се оддалечува од мене. Знам дека му се губи интересот малце по малце. Знам дека ќе биде крај за брзо. А на другиот што се врати по толку време, не му се лутам што тогаш ме одби ама немам веќе чувства за него и не сакам со него ништо да почнувам.

Со првиот што те одбил, немаш веќе ни чувства, тргни го од работиве скроз.
Вториов, не си му кажала како се чувствуваш. Пробај да му објасниш, нека знае. Сте се договориле за секс само, не за сериозна врска, но не знам, веројатно е поарно да знае дека си се заљубила во него. И да те одбие, немој толку негативно да размислуваш.
Како тоа бил прв, мора да биде и последен? Си чекала доста време, ок тоа, за накрај да не ни биде од љубов. Значи не ти е толку битно тоа. Зошто си ја репкаш главата за тоа? Се случило што се случило, нема назад. Тоа не значи да се убиваш, боже мили.
И да си имала врска, па да си го направила тоа од љубов, не значи дека тој би бил и последен. Многу се ретки тие што од прва го пронаоѓаат баш оној "вистинскиот".
Немој да си ја оптеретуваш главата со тоа. Ако не можеш да имаш ништо сериозно со типов, со тек на време ќе го заборавиш. Ќе се појави и некој кој стварно ќе те сака, во тоа можеш да си бидеш сигурна. :)

батали го копилето ако не те сака,со сила не бидуе!

Ќе го послушам вашиот совет ама што мислите да не му кажам така директно дека го сакам туку да почекам да видам како ќе се одвиваат работите натака?
Денес бевме на кафе и почнав да му спомнувам некои работи директно. Прво го прашав зошто е толку ладен во последно време и зошто толку ретко се гледаме. Прво рече дека е презафатен со учење и има многу проблеми а после рече дека сме се зближиле многу, сме станале многу блиски и сакал малку да ги олади работите. На што јас му реков ако сме секс пријатели не може да се среќаваме само за секс, треба и да бидеме пријатели па што има лошо во зближувањето. И потоа го прашав дали има уште некоја со која се гледа, па затоа не се гледаме често како порано. Рече дека нема. Му реков, ние сме пријатели биди отворен со мене. Ми рече се колнам дека немам друга. Јас потоа му реков вака: јас и ти се гледаме само за забава и тоа ми е јасно ама јас кога се гледам со некој можам само со еден да се гледам, не можам со други. Ти можеби можеш со уште 10 и тоа си е твој избор. Ама во оваа ситуација двајцата сме еднакви и јас сакам исто да се однесуваме. Тоа значи, ако јас излегувам само со еден тоа ќе треба и ти. Исто вложуваме во ова што го имаме, зашто сепак е некакво пријателство. А кога ќе одлучиме да се разделиме, или можеби кога јас ќе најдам друг или ти друга тоа ќе го кажеме за да и другиот знае што се случува. А додека сме заедно сме само ние двајцата. Сега ако ти сакаш да се гледаш и со други женски јас нема да се гледам со тебе. Ти одлучи си.
По кратко време ќутење ми рече со тебе ќе се гледам. Му кажав дека сега имам многу за учење можеби недела и повеќе нема да можеме да се видиме, рече ок.
Добро ли постапив? Што мислите?
Иначе тој е брутално директен и искрен и се кажува што мисли. Јас мислев нема да го прифати ова ама го прифати. А да лаже не верувам, тој никогаш за ништо не ме излажал секогаш бил директен и искрен.

Ќе го послушам вашиот совет ама што мислите да не му кажам така директно дека го сакам туку да почекам да видам како ќе се одвиваат работите натака?
Денес бевме на кафе и почнав да му спомнувам некои работи директно. Прво го прашав зошто е толку ладен во последно време и зошто толку ретко се гледаме. Прво рече дека е презафатен со учење и има многу проблеми а после рече дека сме се зближиле многу, сме станале многу блиски и сакал малку да ги олади работите. На што јас му реков ако сме секс пријатели не може да се среќаваме само за секс, треба и да бидеме пријатели па што има лошо во зближувањето. И потоа го прашав дали има уште некоја со која се гледа, па затоа не се гледаме често како порано. Рече дека нема. Му реков, ние сме пријатели биди отворен со мене. Ми рече се колнам дека немам друга. Јас потоа му реков вака: јас и ти се гледаме само за забава и тоа ми е јасно ама јас кога се гледам со некој можам само со еден да се гледам, не можам со други. Ти можеби можеш со уште 10 и тоа си е твој избор. Ама во оваа ситуација двајцата сме еднакви и јас сакам исто да се однесуваме. Тоа значи, ако јас излегувам само со еден тоа ќе треба и ти. Исто вложуваме во ова што го имаме, зашто сепак е некакво пријателство. А кога ќе одлучиме да се разделиме, или можеби кога јас ќе најдам друг или ти друга тоа ќе го кажеме за да и другиот знае што се случува. А додека сме заедно сме само ние двајцата. Сега ако ти сакаш да се гледаш и со други женски јас нема да се гледам со тебе. Ти одлучи си.
По кратко време ќутење ми рече со тебе ќе се гледам. Му кажав дека сега имам многу за учење можеби недела и повеќе нема да можеме да се видиме, рече ок.
Иначе тој е брутално директен и искрен и се кажува што мисли. Јас мислев нема да го прифати ова ама го прифати. А да лаже не верувам, тој никогаш за ништо не ме излажал секогаш бил директен и искрен.

Делуваш многу само - сконцентрирано (не даваш доволно информации за неговиот однос коа сте биле на кафе), како и секоја што е западната во некој тежок филм и излезена како од книга. Ја читаш Лајла Грејс и слушаш Лана дел Реј? (не е прашање)

Ај да резимираме. Поради која причина сакаше да бидеш девица до 25? (е прашање)

Поради тоа што сакаше љубов и тотална посветеност, заедништво, предавање, се` како од бајките (што всушност е и многу можно и често во реалноста, барем во 20тите години)?

И заврши со некој кој треба да го замолиш и детално објасниш да не се мафта со други, а за врска не можеш ни да му спомнеш??

Си можела да тераш, у полигамија (ко што многу млади би сакале), ама знам дека кај тебе не е во предвид, поради кое си останала и толку време девица, си сакала со тој што ти е прв да си припаѓате целосно еден на друг, тоа си го сакала.

Заради сето тоа, спомни му врска што побрзо по неколку недели. Ако сеуште не сака, барај си моногамија со друг, или трпи го овој (демек финиов).

И реално, на кој начин се замислуваш со типов? Го сакаш за озбилно, и за во пензионерски денови по икс декади? Или го сакаш на needy начин, плус зошто фетиш ти се игнорантни а харизматични фраерченца?

Ова е моментот во којшто ти си ја поставила врската, т.е. основите за неа. Со други зборови, моментот е „или тие или јас“. И тоа секој би го направил.

Имаш недела дена да го почекаш додека да заврши со учењето. Остави го на мир, бидејќи кајшто учи, уште и ова што си му го кажала ќе му го окупира умот и ќе мора и на тоа да мисли. Но остави го само недела дена, не повеќе; на 7-от ден јави му се по телефон, прашај го до каде е и побарај да се видите (или договорете се да се видите тогаш-и-тогаш, ако сè уште не е готов).

Ако прифати да биде во врска со тебе, тоа значи одговорност и за тебе. Со други зборови, сето она што тој сакал да го прави со други девојки ќе треба да го прави со тебе. Со трети зборови, ти си одговорна за задоволување на неговите желби, апетити, страсти итн итн; тој се откажал од другите девојки, но не од неговите потреби и желби (не ни може да се откаже од нив, сепак е маж) и ќе падне на тебе да му ги задоволуваш.

Затоа, биди свесна што значи да се биде во врска со него - веројатно ќе значи повеќе работа за тебе и поголемо обрнување внимание на него. Или, ако сакаш, тој ќе стане голем дел од твојот живот и ќе ти го троши времето и енергијата - можеби за нешто што ти до тогаш си го работела со задоволство (не пример читање книги, слушање музика, излегување со другарки...). Биди спремна на тоа; потроши ги тие 7 дена, додека тој учи, да се спремиш психички за тоа.

Тоа што е брутално искрен и директен е одлична карактеристика. Тоа што му одговараш на соодветен начин значи дека во тебе нашол рамноправен партнер. Тоа што си била девица додека не си се секснала со него е само дополнителен бонус за него, бидејќи твоте потреби и знаења во сексот се мали (освен ако не си се образувала преку книги, филмови итн) и може да те „обучи“ за она што тој смета дека треба да се прави, т.е. за неговиот начин на функционирање во сексот. Од друга страна, секогаш му е ризик дека ти можеби ќе посакаш да се пробаш и со други, бидејќи тој е само еден, па можеби ќе му раскинеш чисто за да видиш дали си го совладала сексот; на него е да направи сè за да не ти текне да побараш друг додека си со него.

Како и да е, ти за него си премија. Нему му е јасно дека тоа и за него повлекува голема одговорност и затоа не му е лесно да донесе таква одлука, особено што до сега она што го барал го добивал кај други девојки, а тебе можеби ќе треба да те обучува за да стаса до таму. Но потенцијалната награда за него е огромна: рамноправен партнер за цел живот, со којшто може да е основа семејство. Затоа, ако е паметен (а бруталната искреност е обично знак за тоа), ќе се согласи да стапите во врска.

Со лесно и сè најдобро.

^ Не го молев, туку сакав индиректно да му укажам некои работи и да ја видам неговата реакција. Прво сакав да видам барем што може да очекувам и колку можам да се надевам. Директно прашање за врска не можев да поставам нарочито после овие неколку недели каде односите ни беа заледени. Тоа што избра да се гледа само со мене е одличен знак и според мене огромен чекор напред за врска. Не можам да поверувам дека ова се случи. Нормално, сега ми е полесно после ова да зборам за врска а тоа ќе го направам после една недела кога ќе се видиме. Ви благодарам вас многу за вашето време и совети, од вас добив храброст да ги земам работите во свои раце. Иначе се што правев досега само патев и чекав тој да даде некој знак. Фала ви. Се надевам после една недела ќе се логирам на форумов за да споделам добра вест.

Ви благодарам вас многу за вашето време и совети, од вас добив храброст да ги земам работите во свои раце. Иначе се што правев досега само патев и чекав тој да даде некој знак. Фала ви. Се надевам после една недела ќе се логирам на форумов за да споделам добра вест.

Поминаа 10 дена веќе. Пукај :)

Поминаа 10 дена веќе. Пукај :)
Немав време многу сум зафатена во последно. Иначе да, со задоволство ќе ви раскажам што се случи.. :-D Ќе пробам на кратко иако не ме бива за кратки верзии јас се раскажувам до детали кога уживам во тоа што го кажувам. Се видовме еднаш и јас уште кога го видов ми помина целиот филм низ главата за една секунда, се што се случуваше меѓу нас. Па тој ако сакаше нешто озбилно со мене зарем ќе имавме ваков почеток? И до сега ништо не се сменило. И немав храброст да отварам такви муабети, решив да не се занесувам и повеќе да не се гледам со него. Ама ноќта све нормално се однесував со него и мислев кога ќе заминам ќе исчезнам. Ама не се деси така зашто неговата ладотија и игнорантност беа неподносливи и не можев да издржам да не предизвикам кавга. А не беше ваков порано. А и јас никогаш не сум направила кавга. Прво тој најладнокрвно со насмевка на лицето ме праша дали сум запознала некој друг за ова време додека не се гледавме. Му реков да, излегувам со еден другар, а ова не е точно нормално. И ништо не ми рече повеќе. Значи не му беше гајле што се гледам со други и зошто да му биде кога е само другар за секс. И наместо во 12 сакаше да заминеме во 11 оти не му се седеше повеќе со мене. И јас му реков не мора да ме возиш до дома со такси ќе си одам, не прифаќаше и ме однеса. И во кола после му спомнав многу работи. Му реков ако немаш трпение да седиш со мене неколку сати зошто воопшто доаѓаш? Ништо не велеше. Пак му реков со сите жени исто вака се однесуваш ? Ми рече не се однесувам добро? Па дали си ваков со сите? И ми рече не знам, не се сите жени исти. Јас ништо веќе не реков, ми рече чао на крајот и толку. Го избришав бројот негов за да не дојдам во искушение да го побарам и мислев дека е крај на светот. Никогаш во животот не сум била толку разочарана. Ама другиот ден на мое големо изненадување ми се јави и ме викна кај него. Го одбив. Ме праша зошто му реков ми помина желбата за забава, доволно ме задоволи. И му реков не ти се лутам напротив секогаш ќе те памтам. Ти ми беше прв а и ми симна голем терет со тоа што ми ја зема невиноста, сега се осеќам слободно и поубаво ми е, можам да имам секс секогаш а и фала на се што ме научи. И тогаш ми се развика: Што сум ти јас тебе овде, машина за секс? :-D Прв пат успеав да го изнервирам и да слушнам како се дере. Нема врска, му реков не дери се сега си и агресивен!!! Нормално дека не ти требам веќе си се зближила со другарот. Му реков да и не само со него. Ми рече не биди детинеста и дојди да збориме. Излегов!!! Дотогаш за мене беше крајот на светот а не можам да поверувам дека вакво нешто се случи после. Излегов и решив да глумам дека сум супер и ми рече од ништо правиш проблем. Синоќа не можев да останам до касно а не дека не сакав. Му реков ок нема врска тоа јас и ти секако не се гледаме веќе. Ми се смачи и од сексот и од тебе и овие тајни средби, не можам повеќе да се гледам со некој што воопшто не ме цени па да на крај памет не му падне дека сум можеби малку добра за озбилна врска. Ми рече: Јас и ти сме во врска од моментот кога ти реков дека ќе се гледам само со тебе. Му реков ова не ми изгледа на врска. И ми рече меѓу нас има љубов, пријателство, имаме редовен секс и не се гледаме со други. Што е тоа ако не е врска? Не можев да сфатам дали до водката е или навистина слушнав дека рече меѓу нас има љубов. Меѓу НАС има љубов !!! Мислев дека срцето не ми беше на место, се изгубив на друга планета бев. Значи и тој е заљубен во мене како јас во него а јас не сум го приметила тоа. А тој мене ме приметил иако јас никогаш не покажав некој знак. Напротив многу пати бев ладна и арогантна со него и изгледав како само за секс го сакам. Се преправав. Многу сум среќна. Толку сум среќна што кога заминав дома саботата на сред улица вреснав колку што ме држи глас, нормално кога замина тој. Не можам да поверувам дека за една недела мојот живот од кошмар се претвори во ваков сон. Ќе го сменам никот во FullAlive !! А иначе муабетот навечерта го оставив недовршен откако рече тој што е ова ако не е врска. Го прекинав муабетот зашто глупо ми беше да продолжувам понатаму и отворив нова тема за тоа дали е уште болен и така натака. Обични муабети. И му реков побарај ме ко ќе си слободен да се видиме. Ова од навика ми излета оти ние пишувавме само кога ќе требаше да се видиме. Ама ми напиша и денес онака ќејф а треба да се видиме дури сабота. Што мислите ќе ја биде врската или не ? Јас мислам да, до сега се беше супер ова се единствените кавги што биле меѓу нас. И да не беше кавгата никогаш немаше да се разјаснат работите меѓу нас за врска. Јас од гордост не дозволував да примети а не па да му спомнам врска. Иако јас лично мислам дека јас и тој не сме во врска од моментот кога се договоривме да се гледаме само ние двајца, туку тоа го размисли тој ноќта кога се скаравме и одлучи да биде со мене. Ама нема врска сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom