Превземање на флеш анимација од туѓ сајт дали е тоа легално?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.735
Поени од реакции
1.341
Има ли закони во македонија кои ја регулираат ова општо прифатена практика?
Дали треба да го контактирам wemaster-от на сајтот за дозвола за користење на анимацијата?
Доколку законите во Македоија не се занимаваат со оваа проблематика дали можам да бидам изведен на меѓународен суд?

абе види вака кај нас незнам дали имаат но копирање туѓа слика можеш да направиш а да не биде plagarism со тоа што ќе наведеш доле техт линкче од кај е земена за да не можат да те тужат или така нешто. на пример слика а.gif. и на сликата доле со текст пишуеш www.test.com/a.gif. нешто така.

На интернет, моеш шо сакаш да правиш. - Рече Кевин Митник. работник во рудници и железарница АД

Ако ја има заштитено анимацијата како свое авторско дело, можеби и би можел да те тужи. Мада, не ми се верува дека некој би тужел некого за „украдена“ анимација. И не, не можеш да бидеш изведен пред меѓународен суд. Во Македонија важат македонски закони. А дали треба да го контактираш? Да, никако нема да ти наштети ако од некого побараш дозвола за нешто што мислиш дека не е дозволено да го сториш. Сепак, анимацијата е негово дело, а не твое.

То цели сајтови се крадат ти за една анимација... :tv:

То цели сајтови се крадат ти за една анимација... :tv:

Ова вистина ме насмеа.
Али добро, ако се работи за толку многу незнам некаква страна...
Пример како T-Home (официјална и да крадат од некоја друга) не иде у обзир...

Али пак е смешно...:pos2:

Хаха си ја читам темава и си се смеам, јас се зезав овие па уште озбилни ми објаснуваат дека немало основа да пратат во Хаг :pos2::pos2:

Јас не знам за какво крадење станува збор ама имам јас 2 флеш интра земано од нет.идеш на преглед на инфото и горе кај адресата ја копираш после отвараш нов таб ,пастираш ја адресата .html го мењаш so .swf и кликаш ентер ако се појаве флешо одеш save page as и автоматски ја снима како флешш документ и после си сменеш шо ти треба у програмо...Овоа со Хром...I за да можеш да си играш со него у флеш ке мора прво да користеш декомпајлер.

Земете некој флеш од фирма како vip , cosmofon , t-mobile и сл и ставете ја на вашијот сајт и ако фе фатат тогаш ке ти мавнат тужба па ке ти го испразнат малце паричникот:nesvest: секако ако има посетеност вашијот сајт ако е некој форум или блог кој го посетуваат 3,4 рица тешко дека ке те видат затоа што и нив не им одговара да те тужат така кога уствари ко да не си ја ни украл :toe:

Море кинезите го „украдоа“ ГУГЛ само лого сменија а ги знаеа кои се па ништо не им направиа не се секирајте за глупости :D :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom