- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.359
- Поени од реакции
- 13.152
Во секо општество доминира руљата наспроти елитата, но подобро општество е тоа коешто има поздрава и похегемона елита. Не дека јас и ти сме дел од елитата, не дека сме интелегентни да бидеме дел од елитата, далеку од тоа, но факт е дека без здрава, богата елита нема просперитетна држава и општество, затоа што руља не смее и не треба да владее никогаш.
Во војната победникот одредува кој е агресорот, а кој спасителот. Нема тука нешто ново што јас сум го открил. Не секогаш, но тој што ги има парите тој ја одредува и вистината, но вистината во природата е важна како јас и ти кога стоиме пред Ѓорѓе Иванов, Никола Груевски, Зоран Заев и мислиме колку тие добро му мислат на овој народ.
Јас ти објаснував други работи, а тоа е дека ниеден германски национал-социјалист себеси не се нарекувал „нацист“, туку тој термин “нацист“, “неонацист“, “фашист“ се измислени и форсирани од соросоидната новинарска фела којашто го гризе и уништува секое здраво ткиво во Европа и Америка. Гледај колку страшно и одбивно звучи тоа во очите на обичната руља кога некого нарекуваш “нацист“, а не национал-социјалист. Национал-социјализмот и фашизмот по многу точки се различни и не треба да се ставаат под ист кош.
Многу е неблагодарно во војна да се одредува кој прави злосторства, а кој спасува, затоа што такво не постои. Во очите на еден си спасител, а во очите на друг си злосторник, но еден лав ако не ја изеде срната тој ќе умре од глад исто како и мунгосот ако не ја убие кобрата ќе умре.
Колку и да се големи злосторствата на третиот рајх во очите на еден просечен човек тие се сепак премали во однос колкави се злосторствата на јудаистичката левица во Европа, Америка, Австралија и Нов Зеланд во однос на тоа колкав геноцид, демографско уништување, разорување на моралот, на семејството, на децата, на жената се врши моментално врз белите народи било каде да се населени за коишто никој не е свесен и не зборува или пак мудро се молчи. Една Германија денес изумира популационо со брзина на светлината, а на нејзино место се населува друга популација од други континенти. Зарем тоа не е геноцид? Или мислиш дека природата веќе си го одработува своето и време е веќе да изумрат тие народи коишто го достигнале својот цивилизациски врв?
Сепак на крајот на денот сите одиме и бакнуваме рака на “избраните“! Избраните ќе кажат што да работиме, што да јадеме, како ќе јадеме и кога да умреме.
![]()
Нацист е кратенка од национал-социјалист која победниците во Втората Светска Војна ја имаат прифатено како еквивалентна на самиот израз национал-социјалист и нацистите општо важат за злосторници, исто како и сталинистите, Црвените кмери и бројни други.
Можеш колку сакаш да правиш споредби со други злосторници и да ги правиш нацистите помали злосторници, но останува фактот дека тие се најголемите злосторници за време на Втората Светска Војна и остануваат едни од најголемите злосторници во целиот 20-ти век, со или без јудаистичката левица, зионистите, масоните или не знам кои други заговаратели на кои ќе ти текне.
http://uatoday.tv/politics/preliminary-exit-polls-results-euromaidan-parties-triumph-388142.html
Во изборите ‘фашистичката‘ и ‘нацистичко демонската‘ Украина сепак крајно десничарските и крајно левичарските партии или нема да влезат во парламентот или ќе изгубат многу места.
За првпат комунистичката партија нема да влезе во Парламентот.
Можеби нивната задача беше единствено да го соборат Виктор Јанукович, па сега се задоволни со парите кои ги добиле за сработеното.
Или па допрва ќе покажуваат заби сега кога останаа како куче без коска.