Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    800
Сликите не се од НАТО сателит, туку од комерцијална компанија Digital Globe. Таа компанија може да ти продаде снимка од било кој сааат, било кој ден на било кое место во светот.
Гугл сателит како прво не постои, Гугл мапс се збирка на сателитски и улични снимки собирани и купувани скоро 10 години. Како второ, Гугл ги купува своите сателитски снимки од истата таа компанија Digital Globe.

Ти сфаќаш дека кога снимаш цела планета како Digital Globe 24/7 мораш да жртвуваш на квалитет?

И информирај се малку повеќе пред да постираш глупости.

Тој е во право, ти земи информирај се.
Во врска со сателитите и сателитските слики тресиш зелени. Подобро ти е да ја одбегнуваш таа тема оти само излегуваш смешен.

По се изгледа Порошенко нема моќ да ги победи бунтовниците на истокот на земјата и тоа најверојатно ќе значи најголемата победа на Русија над Западот (читај САД) во последните неколку години.

Доколку ова се случи, ова ќе биде последната во низата победи над САД. Грузија, антиракетниот штит, Јужен и Северен поток, Сирија, се само дел од настаните во кои Русија е на позитивната страна од исходот. Кој би рекол пред само 15тина години дека Русија ќе му врзува вакви шлаканици на САД...

Јас би рекол дека текот на настаните е сосема природен, имајќи предвид што се наследи Русија од СССР, како и огромните ресурси што и се на располагање, кои во иднина (а и сега) ќе се користат за наметнување на влијание во светот. Крајно е едноставно, доколку некоја држава влезе во развој (или веќе е развиена) има потреба од енергенси доколку сака да продолжи да ја развива економијата. Што поефтини тоа подобро. Во иднина, покрај Европа, голема потреба од енергенси ќе има и далечниот исток (Ј.Кореја, Кина, Тајван, Виетнам итн) каде Русија има добри предиспозиции за снабдување со истите.

Може да се очекува со голема веројатност дека моќта на Русија во светот ќе продолжи да расте.

Руската економија секој ден се уназадува, руската берза никако неможе да се стабилизира, невработеноста непрекинато расте, сиромаштијата се продлабочува, секој русин сонува за по добар живот надвор од Русија, со ова темпо поради украинската криза ништо не е чудо Русија за неколку месеци да се соочи со економска рецесија, а во тој случај ќе има немири и насилни протести низ улиците на Москва, ќе постои голем гнев кај рускиот народ,од проста причина никој не сака да живее во сиромаштија и бедотија, а инаку се очекува дополнителни економски санкции за Русија од страна на САД и НАТО... Па и не ме чуди фактот што Путин избегава директен конфликт со Украина, Путин изгледа сфати дека Украина не е Грузија, Западниот свет повеќе никогаш нема да дозволи Руска доминација во Киев..

Тој е во право, ти земи информирај се.
Во врска со сателитите и сателитските слики тресиш зелени. Подобро ти е да ја одбегнуваш таа тема оти само излегуваш смешен.
Како е тој во право?
Во право е дека сликата е од НАТО сателит? Не е.
Гугл сателити не постојат, Гугл откупува слики на разно-разни начини.
Сликата којашто тој ја постираше како прво не е сателитска снимка, туку многу личи на слика/снимка од дрон или хеликоптер.

Ај објасни ми како е тој во право кога нема благе везе неговиот пост со реалноста.

Руската економија секој ден се уназадува, руската берза никако неможе да се стабилизира, невработеноста непрекинато расте, сиромаштијата се продлабочува, секој русин сонува за по добар живот надвор од Русија, со ова темпо поради украинската криза ништо не е чудо Русија за неколку месеци да се соочи со економска рецесија, а во тој случај ќе има немири и насилни протести низ улиците на Москва, ќе постои голем гнев кај рускиот народ,од проста причина никој не сака да живее во сиромаштија и бедотија, а инаку се очекува дополнителни економски санкции за Русија од страна на САД и НАТО... Па и не ме чуди фактот што Путин избегава директен конфликт со Украина, Путин изгледа сфати дека Украина не е Грузија, Западниот свет повеќе никогаш нема да дозволи Руска доминација во Киев..

Само Бог знае на што си.

Разбуди се дете, ќебето ти паднало, ќе се преладиш.

Не се сами, прочитај го само постот на Реален и ќе ти стане јасно.

реален користи некоја тешка дрога,изгледа е истата што ја конзумира и игорчете и потрошенко,заедно со америте.

За да кажеш дека економијата во Русија се повеќе се загрозува,дека младите се повеќе сакаат да бегаат од Русија и да кажеш се најлошо за Русија,небаре станува збор за Мијанмар или Сиера Леоне,треба стварно да си забеган и удрен со мокра чорапа по тиквата.

*имињата се намерно со мали букви,бидејќи немаат никакво значење.

Оваа касета се врти секој ден од '91 наваму. Избери едно

red_pill_blue_pill-copy3.jpg

black-guy-laughing-on-boat-gif.gif

Како е тој во право?
Во право е дека сликата е од НАТО сателит? Не е.
Гугл сателити не постојат, Гугл откупува слики на разно-разни начини.
Сликата којашто тој ја постираше како прво не е сателитска снимка, туку многу личи на слика/снимка од дрон или хеликоптер.

Ај објасни ми како е тој во право кога нема благе везе неговиот пост со реалноста.

Жити тебе, сосема е ирелевантно да се занимаваме кој физички ги произвел снимките, поентата е кој ги користи во свои цели?

Споредбата погоре на ироничен начин покажува дека постојат начини да се обезбедат реални снимки без да оставаат простор за домислување и сомнеж.

На тема:

Што е заедничко во последните изданија на Tagesspiegel, Berliner Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Sueddeutsche Zeitung, Volksstimme ?

:гик::свиркам:

Жити тебе, сосема е ирелевантно да се занимаваме кој физички ги произвел снимките, поентата е кој ги користи во свои цели?

Споредбата погоре на ироничен начин покажува дека постојат начини да се обезбедат реални снимки без да оставаат простор за домислување и сомнеж.

На тема:

Што е заедничко во последните изданија на Tagesspiegel, Berliner Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Sueddeutsche Zeitung, Volksstimme ?

:гик::свиркам:
Ми здосади веќе да ви ја објаснувам разликата помеѓу продуктот и сервисот што Google Maps и Digital Globe ги нудат. Ми здосади да ви појаснувам дека сликата од споредбата воопшто не е сателитска снимка, туку слика земена од дрон или хеликоптер. Ми здосади да објаснувам дека Google Maps купуваат и користат сателитски снимки токму од компанијата чии снимки исмејувате.

Ама секој со своето убедување.

Сигурно мислиш на Грција чедо божјо.

Ми здосади веќе да ви ја објаснувам разликата помеѓу продуктот и сервисот што Google Maps и Digital Globe ги нудат. Ми здосади да ви појаснувам дека сликата од споредбата воопшто не е сателитска снимка, туку слика земена од дрон или хеликоптер. Ми здосади да објаснувам дека Google Maps купуваат и користат сателитски снимки токму од компанијата чии снимки исмејувате.

Ама секој со своето убедување.

Никој не ти бараше објаснување, него пред неколку страни нели не беше експерт од сателити и нивните можности?
Сега испадна дека по убедување си специјалист за снимки од дронови или хеликоптери.

Те молам, немој да потиш мадиња со квази објаснувања за да ти се вклопат во убедувањето, како што појасни.

Чек, чек и да не е точно она за Гоогле дека има сателит - НАТО како сериозна воена и напредна сила користи сервиси на очајна компанија која преку ден дава снимки со квалитет бетарот VGA?

Никој не ти бараше објаснување, него пред неколку страни нели не беше експерт од сателити и нивните можности?
Сега испадна дека по убедување си специјалист за снимки од дронови или хеликоптери.

Те молам, немој да потиш мадиња со квази објаснувања за да ти се вклопат во убедувањето, како што појасни.
Не треба да бидеш експерт, треба само да читнеш по каков принцип работат Google Maps а по каков Digital Globe, за да знаеш да не правиш глупи ирационални споредби.
Чек, чек и да не е точно она за Гоогле дека има сателит - НАТО како сериозна воена и напредна сила користи сервиси на очајна компанија која преку ден дава снимки со квалитет бетарот VGA?
Гугл ги користи сателитските снимки на истата ‘очајна‘ компанија, што ти е поентата?

Back
На врв Bottom