На почетокот на СВО тие планираа да ја завршат брзо и ќе ја завршеа.Несомнено дека ќе се најде и сите ќе го користат. Ама во моментот го нема никој а ни русите. Неспособноста на Русија да ја заврши работата брзо, резултира со 1000 дронови на Москва дневно. Не, не е ова урачунато. И не, не се русите од Москва ОК со ова. Усрани од Путин да секако, ама не им е сеедно.
Ама се вмеша колективниот запад, што сигурно го очекувале тоа и имале план
Кога се вмеша колективниот запад, тогаш се повлекоа од северниот дел на украина
Војната се развлече и влоговите се зголемија
Колективниот запад почна да испраќа оружје во украина
Русија ги активираше фабриките за произвоство на орижје на полн капацитет, почнаа да прават поголеми регрутации
Во моментов, колективниот запад не знам како стои со модерниов начин на војување. Магацините со муниција и оружје веројатно веќе се испразнети.
Да не се потценуваме и кај нас имаше доволно опрема што сета беше испратена таму, а сигурно како независна држава сме имале и голема количина на муниција што сигурно е испратена таму. Сакам да ти доловам слика за нас, како мала држава, колку оружје и муниција земаа од нас,за веќе да не можеме да праќаме.
Да не праиме муабет за Бугарија, Романија, Полска и ред други кои што испраќаа
Сакав да ти доловам дека војната не е баш сама Украина против Русија.
А за дроновите и јас исто мислам, сеуште никој нема решение.
Но Русија покрај што произведува, вложува и во нивен развој, постојано излегуваат со се понови и понови генерации...
Мене највеќе што ме загрижува е што ако Русија испадне победник во војнава, со веќе голема бројка на војници, нов начин на војување и огромна количина на модерна опрема? А НАТО остане статус кво?
После првата светска војна, Велика Британија имала огромна бројка на војници, милиони. Го сметале тоа за опасност, стравувале од државен удар и гледале што е можно поскоро да ги расформираат.
И овде е тоа што ме загрижува ако Русија испадне победник во војнава. Што ќе прават со толку луѓе и опрема. Тогаш колективниот запад наместо да ја ослабне русија, баш ќе го направи спротивното...
Уште на самиот старт кога се замеша западот на ова помислив.
Можеби не сум во право, но постои како опција...

тоа се очекуваше, најголемата рафинерија да ја погоди каде што најмалце очекуваа, апсолутна гудеријанска превара.
Како паѓа мрежа рапидно