Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    800
Ова е незнам кој напад по ред кај што убиваат цивили. Од почеток на Јуни 2026 до денеска над 200 погинати имаат од нападите на хунтава и Нато. И над 2000 поврдени. Така да тоа незнаеле, не грешка ова она може на тоа Европјаните да им го продаваат.

7 лица починаа од овој напад. Меѓу кои и деца. Над 20 студени ги пеплосаа во Донбас. Студентски дом. Многу бледи изговори со нафтобазиве или воени инсталации. Веќе има патерни на намерно напаѓање на цивили ако некому сеуште не му е јасно.

Каков „патерн“, ова е дефакто со умисла и со план. Сакаат да испровоцираат непромислени реакции, и немаат што да изгубат пошто веќе изгубија.

Види, дека маваа цивили во Донбас намерно со години..
И дека имаат луди наци-фрикови.. и тоа стои!

Ама по експлозијата се гледа дека дронов бил наменет за објект или пловило.
Да сакаа масовно жртви на отворено, ќе беше air-burst со тон шрапнели.
Извини дечко, случајно те убив. Не ми се лути, не сум ја крив, погоден сум у крило :)
Држи извинувањето, нели?
Види, срања се случуваат. Ама не секое второ гаѓање да е цивилен објект. Тогаш нешто не е во винкла.
Со таков дрон, кој го погодил топ од 1950 година, да напаѓаш вила на Путин, ма дај не не дупчи.
Не дека сме ние ајнштајновци, ама ова ептен лито и слабодушно оправдување и вреѓање на нашиот интелект.

Back
На врв Bottom