Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
:lolzz: :lolzz: :lolzz: :lolzz:

Naked eye друже - ти си легенда!

Од каде бе ти толкаво познавање на црквата :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Ај прочитај ја малце дикусија со членот што ја имав и помисли малце. Не е тешко.
Е сеа е доцна тој го прежали и исплака, истера 3 дена жалост и сега гледа воскреснал, така да за мислење е доцна и тешко. :pos:

Ниту еден руски олигарх, криминалец и бандит близок до Путин не ги испрати своите синови во нивите низ Украина. Тоа е резервирано само за таа тешка и бедна сиротиња која живее по рурална Русија или Кавказот. Дури се зборува дека ќерката на Путин влегла во бизнис со производство на дронови (парите на татичко).

Прегледај го приврзокот 448269
Да,а овие шо ги ловат низ Украина ко кучиња за на фронт сите до еден се синови на Украински олигарси или бандити блиски до Зеленски!:cautious:

Е сеа е доцна тој го прежали и исплака, истера 3 дена жалост и сега гледа воскреснал, така да за мислење е доцна и тешко. :pos:

Касни малце со думањето. А и скаран е со сарказамот.
Автоматски споено мислење:

Од 30 земји кои “сакале” да испратат трупи. Само 6 се спремни за истото. Франција, Британија и Балтикот :pos:
Незнам која е шестата.

Последно уредено:
Ај прочитај ја малце дикусија со членот што ја имав и помисли малце. Не е тешко.

Еј извини но јас пак не го гледам можда само ти го гледаш.:vozbud:

Остај тоа, него дај среди ми некоја работа на завод у Белорусија за комшивче едно прва лига е, сака да спечали некоја рубља има два спрата да досреди до лето.

Еј извини но јас пак не го гледам можда само ти го гледаш.:vozbud:

Остај тоа, него дај среди ми некоја работа на завод у Белорусија за комшивче едно прва лига е, сака да спечали некоја рубља има два спрата да досреди до лето.

А бе комшо, стварно ли? Ти сега у 2025-та очекуваш да ти средам работа у Белорусија, ко да е шо, мес задруга?! Па не е ова “Врати се тито”, другарска линија за вработување! А и какво е тоа комшивче што чека преку туѓа мука да си среди два спрата?!

Права комуњара.
Ај нека земе молерка у рака, нека се фати работа, нека фати и на нашиве простори нешто да пристрада, а не одма “Белорусија”, “рубља”, “две плати и стан”. Епа не оди така брату, ни на времето на Брeжњев не се делеле работи по шема.

А ако е прва лига, нека покаже, нека се проба сам. А ти... ти биди комшо каков што треба — по едно кафе, по една совест, а не врски и “среди ми”.

П.С. Ако го “не гледаш” пак, провери дали си ги отворил очите или само прозорот.

русиве си имаат задача сега да го занимаваат со месеци низ векови долги преговори.
GoQxDXDWgAABel9

Последно уредено:
Супер. Само си знаат што е цената за тоа.

Четири и пол часа преговори Путин и Вајткоф.

Не сум оптимост дека ќе испадне нешто. Русиве си трошат време само и ги занимаваат. Претпоставувам дека од состаноков успешно се договориле за наредниот.

Супер. Само си знаат што е цената за тоа.

Четири и пол часа преговори Путин и Вајткоф.
Мислам дека се РАЗГОВОРИ.
Внимавај повторно да не ти се налепат кога разговорите ќе нема да донесат посакувано решение за нив, ќе пишуваат дека твоите преговори пропаднале или довеле до капитулација на...

Кога си толку запознаен со Русија би требало да знаеш дека во Русија црквата е поделена. Постои Руска задгранична црква која е претставник на десетина милиони руски емигранти и е во 80 годишен спор со бољшевичката црква на Путин. Руската емиграција и дијаспора не оди во сегашната Московска патријаршија и не е дел од истата.

А ако си ти запознаен, ќе дознаеше дека Руската помесна православна Црква/Московската патријаршија, се помири со Руската задгранична Црква од САД во 2007-мата и денес се една Црква.

Поточно, само РПЦ, без задграничниот огранок.

Мислам дека се РАЗГОВОРИ.
Внимавај повторно да не ти се налепат кога разговорите ќе нема да донесат посакувано решение за нив, ќе пишуваат дека твоите преговори пропаднале или довеле до капитулација на...

Разговори, благодарам на исправката.
Не сум оптимост дека ќе испадне нешто. Русиве си трошат време само и ги занимаваат. Претпоставувам дека од состаноков успешно се договориле за наредниот.

Мислам дека Русите не се од вчера ама штом ти викаш дека губеле време ондак погубно би било да дебатираме.

Комплементарно си тераат работа како што тераа до вчера. Вајтков летал до Петерсбург само да пие кафе со Влад.

Бонус. Од коалицијата како ја викаа желни да испратат трупи на Украина. Толку. Rip според Калас. Немале компас кај тераат. Како и за многу работи.

Разговори, благодарам на исправката.

Мислам дека Русите не се од вчера ама штом ти викаш дека губеле време ондак погубно би било да дебатираме.

Комплементарно си тераат работа како што тераа до вчера. Вајтков летал до Петерсбург само да пие кафе со Влад.

Бонус. Од коалицијата како ја викаа желни да испратат трупи на Украина. Толку. Rip според Калас. Немале компас кај тераат. Како и за многу работи.

Ова дискусииве се за да се вепонизира Русија против Кина, го заболеа јајцата Трамп за украина. Русите треба да се тешки наивци да паднат на глупостиве као нивниот најголем непријател одеднаш се осеќа супер комуникативен за договарање.

Од 30 земји кои “сакале” да испратат трупи. Само 6 се спремни за истото. Франција, Британија и Балтикот :pos:
Незнам која е шестата.
Ова е само пување, ништо више! Која војска? Набројаниве може формално и имаат војска, ама замисли го Раџив од Англија, Мустафа од Франција и Андрејс од Балтикот кои ќе тргнат физички во Украина да бранат ЕУ интереси. Наполеончето си игра војна, како да е Не љути се човече!

Ова дискусииве се за да се вепонизира Русија против Кина, го заболеа јајцата Трамп за украина. Русите треба да се тешки наивци да паднат на глупостиве као нивниот најголем непријател одеднаш се осеќа супер комуникативен за договарање.

Ти одговорив јас за тие односи и во темата за Сад. Платонски ги гледаш тие односи Русија-Сад-Кина-Еу. Не е Сад моментално најголем непријател на Русија, туку Европа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom