Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    800
GMLivGtW0AAKGRf

@Ne_sum_ja сега ќе ги откријат вонземјанските тајни што ги крие како оклопот од адамантиум

На сите Абрамси што им се дадени на Украинците, заштитниот оклоп што е комбинација од осиромашен ураниум и други материјали е изваден.

На сите Абрамси што им се дадени на Украинците, заштитниот оклоп што е комбинација од осиромашен ураниум и други материјали е изваден.

па и овој е солиден ваљда, ќе го исечат со резачка и ќе се види што има унатре. Иако не верувам ништо посебно неоткриено да е.

Али види колку е тежок тенков, две машини треба да го влечат. Овој пристап не ми се свиѓа пошто нереална е тежинава. Реактивниот оклоп е многу полесен а и релативно близок у перформанс со овој.

Дозвола за тргување со руските банки дозволи САД при купување на енергенси.

До Ноември годинава.

Веројатно да ја намалат цената на нафтата пред изборите. Му треба на Бајден за пр.

Изложба на ОТАН опрема во Москва.

уште ли демокративе-северџгани тврдат дека ОТАН не е учесник во војнава?
Вакво јавно понижување на ОТАН не сме имале прилика да гледаме.

Некаде денес прочитав, некој суд во РФ го ставил имотот на Морган под лед, не може да се изнесува надвор од Русија.
Се чека рекација од светилникот на слободата Фашингтон.
Дефинитивно се оди кон WW3...

Изложба на ОТАН опрема во Москва.

уште ли демокративе-северџгани тврдат дека ОТАН не е учесник во војнава?
Вакво јавно понижување на ОТАН не сме имале прилика да гледаме.

Некаде денес прочитав, некој суд во РФ го ставил имотот на Морган под лед, не може да се изнесува надвор од Русија.
Се чека рекација од светилникот на слободата Фашингтон.
Дефинитивно се оди кон WW3...
Уште не го довлечкале абрамсот.

Washington Moves On to Plan B

TitanicWM-600x899.png

ГП
Еве што секој треба да разбере за Украина:

Соединетите Американски Држави веќе преминаа на планот Б. Не, администрацијата на Бајден не издаде официјално соопштение за ова прашање, но промената веќе започна. Трустот во Вашингтон ја напушти секоја надеж дека ќе ја добие војната целосно (план А) и, на тој начин, усвои сосема поинаква стратегија. (План Б) Планот Б е комбинација од два главни елементи:

А - Стратегија за негирање, која е „одбранбен пристап дизајниран да го спречи противникот“ да ги постигне своите цели. Во овој случај, целта е да се продолжи конфликтот што е можно подолго за да се спречи Русите да постигнат јасна победа. Тоа е врвен приоритет.

Б - Да се продолжи со зголемување и интензивирање на асиметричните напади врз виталната инфраструктура и цивилните области во Русија со цел да се нанесе што е можно поголема штета на Русија.

Има доволно показатели за да се говори и тврди за ова што се говори во текстот!

35% од војниците тренирани у странство му ја дувнале кога виделе најмала прилика.

Armed Forces training abroad may be curtailed due to the abundance of “defectors” Ukrainian TG channel "Resident" writes: “ Our source in the OP said that the General Staff does not consider training Ukrainians abroad to be an effective model; last year, almost 20% of men did not return, this year the percentage increased to 35% .” They simply relocated to safer areas.

Back
На врв Bottom