Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    760
Украинскиот народ не ја сака Русија и не го сака рускиот народ, сами ќе ја изберат Европа. Не дека во Европа ќе им тече мед и млеко ама 100 пати подобро таму отколку под руско влијание, со руски корумпирани татарски политичари кои им ја исцицаа крвта на Украинците. А Русите во Украина не се дома да прават што сакаат, во туѓа држава си ако не ти се свиѓа марш во Русија, стоки татарски. Ако не сакаш Европа врати се на исток кај Русите ,Татарите и Арапите. Слобода за украинскиот народ!
Лол:ROFLMAO:

Интересна работа е што и покрај тврдењата на Русија дека немаат превземено никакви невообичаени движења на Крим, западов се пенави да се прекине воената инвазија(!?!?!). Следно што очекувам е да речат дека воените бази што се отворени на Крим се всушносто воената агресија. Мене ми се чини дека се фингира конфликт помеѓу Русија и Украина.

Интересна работа е што и покрај тврдењата на Русија дека немаат превземено никакви невообичаени движења на Крим, западов се пенави да се прекине воената инвазија(!?!?!). Следно што очекувам е да речат дека воените бази што се отворени на Крим се всушносто воената агресија. Мене ми се чини дека се фингира конфликт помеѓу Русија и Украина.
Дојдени се со некаква цел , или само да се шетаат и парадираат.?

Lia, ne se praj pameten/na :) Amerikancite se plashat od Rusija, toa se dokazha i so Sirija :) Sakaa da ja bombardiraat ne znam shto tamu, Putin im ja kazha prikaznata i chao pozdrav si se vratija nazad :) Sega samo vo senka neshto kao demek diktiraat vo Sirija, ama ne uspeshno :) Ista situacija Gruzija, pochna ratot tamu 2008 vekje zavrshi ratot ovja tek togash pochnaja da jadat ..... protiv Rusive, kaj bea za vreme na ratot? Isto kje bide i tuka, da sakaja da sprechat vojna na Krim sega cela nivna mediteranska/crnomorska flota kje dojdeshe vo Sevastopol ili nekade vo blizina..Ama ne mozhe, zatoa shto tamu ushte Putin gi raskazhuva prikaznite a ne toj obama. Najpametno na Amerive sega im e da si gi poklopat ushite da si kjutat i da gledaat da se izvlechat od recesijata, a ne da se meshaat na Krim...Na 25 maj e referendumot, pa togash kje se odluchi. Rusite vo Ukraina iako se pomalku od 30 procenti igraat vazhna uloga vo politikata, i se ushte tie se koj go diktiraat tempoto :) Edinstveni gubitnici ovde kje stanat Amerikancive koj gi potiknaja protestite, oti mislea deka se kje teche po planot, ama sega kje vidime po koj plan kje teche :) Da ne se "povtoravam", cela Amerika mozhe voda da i nosi na Rusija i na Putin. Inache da potsetam deka ministerot za odbrana Shojgu vekje napomena deka Rusija kje se aktivira vo nadvoreshnata vojna politika i vekje go prati prviot brod vo komunistichka KUBA!!

Овие 3 ги неам гледано али ќе ти дадам еден совет....политички документарци од VICE НЕ ГЛЕДАЈ...ПОГОЛЕМО СРАЊЕ не постои...само погледни ги за Сирија и ќе видиш што ти зборам.
Ние од пред телевизор и компјутер не можеме да знаеме што точно се случува.Ако мислиш за Ground zero Syria тогаш тука нема пропаганда,туку јасно е снимано како сиријската армија напаѓа болници а воедно во таа болница се лекуваат мнозинство обични луѓе.Има некои страшни работи,како деца на кои мозокот им е излезен,бубрегот надвор,без нозе,без раце..

На почеток и јас бев за власта,сега за никој не сум.Граѓанската војна е најтешката војна.Очигледно е дека двете страни прават огромни срања,ама да рушуваш болници и слично тоа е дно дна,тоа не е метод за војување и не се придржуваат до законите на војната.

Rusite vo Ukraina iako se pomalku od 30 procenti igraat vazhna uloga vo politikata, i se ushte tie se koj go diktiraat tempoto :)
А фер ли е тоа, во туѓа држава да наметнеш своја политика, да им го диктираш темпото? Тебе убаво ти е Албанците да ти го диктираат темпото и да сакаат да те припијат кон Албанија а ти сакаш во Европа, само затоа што се малцинство и имаат големо влијние? Дај ви се молам, во туѓа држава ќе се правиме газди. Какви луѓе се Русите и што и мислат на Украина ете го слика и прилика Јанукович. Украинците сакаат во Европа не под диктатурата на Путин и крај. Ако на Русите во Украина тоа не им се свиѓа и не мора. Не си дома да поставуваш закони.

Последно уредено:
Дојдени се со некаква цел , или само да се шетаат и парадираат.?
Според Руски извори, никакви дополнителни активности на војската не се превземени, освен засилена стража внатре во базите.

Кој знае што навистина се случува на терен... но тоа што го знаеме е дека оваа недела се смени премиерот на Крим. Новиот премиер е Сергеј Аксјонов, лидер на најголемата проруска партија на Крим. Под негова контрола се безбедносните сили кои деновиве ги заземаа аеродромите во Крим.
Според украинските закони, премиерот на Крим се назначува од Киев, па најверојатно тек ќе се препукуваат за легитимноста на новиот премиер.

Како и да е, премиерот Сергеј Аксјонов денес побара помош од Путин за „да се задржи мирот и добросостојбата на Автономната Република Крим„. Инаку Сергеј Аксјонов привремено ја зема на себе целата контрола врз безбедносните сили на Крим, и ги повика сите командири што не сакаат да се согласат со тоа, да си дадат оставка и да се повлечат од должностите. (извор)

Ne e fer normalno Lia, ama se zboruva za post sovetska republika taka da... Ama ne e fer da se navreduva Rusija na evromajdanot, i da se diktira tempoto na malcinstvoto vo region kade sto tie se i mnozinstvo, kako bi bilo na nashava dijasporata da im diktiraat? PS. Krim otsekogash bil Ruski, ama onoj Nikita ukrainecon im go dade na Ukraina kao prodlabochuvanje na odnosite ne znam shto..

Украинскиот народ веќе си има избрано што сака, а тоа е ЕУ и НАТО, а во Крим народот сака со Русија, затоа што едноставно таму мнозинство се руси,заради тоа велам Крим нека се дава на Русија и нека се куртулат украинците, а инаку вака заради еден Крим сите украинци се заложници на Русија.
Исто и за нас ова важи,заради северозападна Македонија, цела Македонија е заложник!

I nie ne znaeme sho sakaat Ukraincite, Ukraina ne e samo Kiev i ploshtadot na nezavisnosta i 500.000 iljadi demonstranti, mozhebi miren no istokot (Harkov,Krim...) e proruski nastroen :) Da ne zaboravime deka ova e Amerikanska igra a ne protesti poradi prichinava koja se nametnuva...

А фер ли е тоа, во туѓа држава да наметнеш своја политика, да им го диктираш темпото? Тебе убаво ти е Албанците да ти го диктираат темпото и да сакаат да те припијат кон Албанија а ти сакаш во Европа, само затоа што се малцинство и имаат големо влијние? Дај ви се молам, во туѓа држава ќе се правиме газди. Какви луѓе се Русите и што и мислат на Украина ете го слика и прилика Јанукович. Украинците сакаат во Европа не под диктатурата на Путин и крај. Ако на Русите во Украина тоа не им се свиѓа и не мора. Не си дома да поставуваш закони.
Хаха прикаски за мали деца.. Јанукович е еден од најпамените украински политичари досега.. Тој е единствениот кој се обиде да игра и со Русите и со ЕУ (додуша и Тимошенко навремето така правеше) - тоа е единствениот и најисправен, најкорисен потег што некој може да го направи во Украина. Кога тоа ќе му успее некому дури тогаш Украина ќе стане вистински развиена, независна и просперитетна држава. Се додека одат во крајности од Русија до ЕУ ќе страдаат... Само ќе страдаат.
Јанукович се обиде да обезбеди таква позиција за неговата држава, но грдите западни фаци веднаш паднаа во очај и му организираа државен удар. Русите во Украина се дома. Русите во Украина не се доселени пред 40 години како мнозинството Аљбанци од Косово. Русите учествуваа во формирањето на Украина. И тие имаат право да одлучуваат што ќе се случува со нивната држава. Украина е и нивна држава, не е само на Украинците и бандеровските нацисти.
Диктатурата на Путин..:D Ова ми личи на една од омилените пароли на соросоидните исцедоци..Се е диктатура, само нашата диктатура не е диктатура.

А кои се браќа со Татарите видовме на Крим. Видовме со кого се гушкаат украинските националисти, баш со тие Татари.

http://brif.mk/?p=133003&utm_source...be%d0%b1%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b5-%d0%b4

Властите од Киев со оружје се обиделе да ја заземат зградата на МВР на Крим, но проруските сили го одбиле нападот

Вооружени напаѓачи од Киев се обидоа да ја заземат зградата на МВР на Крим во раните утрински часови, соопшти руското МНР. Обидот е осуетен од страна на Симфериополскиот одред на самоодбрана, но неколку луѓе се повредени.

-Овој обид ја потврдува намерата на политичките кругови во Киев да ја дестабилизираат состојбата на Крим. Ги повикуваме на воздржаност оние во Киев што даваат вакви налози. Сметаме дека е многу неодговорно додатно да се влошува напнатата ситуација на Крим- соопштува МНР на Русија.
Ако не се лажам ова е прв вооружен инцидент на Крим. Ситуацијата е на чекор да излезе од контрола.

Bravo karane!! Rusite vo Ukraina se od Kievska Rusija :) Putin e edinstveniot svetski lider koj se sprotistavi na onie Ameri, a za vozvrat na toa site sega mu klechat :) Za ruskata vojska i da ne zborime...Samo ne znam shto se chepatat ovie Ukraincive? Sega ushte SSSR bi bila svetska velesila kako shto e sega Rusija, da ne beshe onoj defektashon Gorbachov, koj sega ja odmara dushata so nobelova nagrada za mir u sad! Krim zasluzhuva da bide Ruski :) A inache, Makedonija e mala drzahva, i normalno e deshavanjata od severozapadot (Kade shto se Albancive mnozina) da se reflektira avtomatski na cela Makedonija, bidejkji sme samo 2 milioni zhiteli :) [Latinica oti ne raboti kirilicata :S]

Lia, ne se praj pameten/na :) Amerikancite se plashat od Rusija, toa se dokazha i so Sirija :) Sakaa da ja bombardiraat ne znam shto tamu, Putin im ja kazha prikaznata i chao pozdrav si se vratija nazad :) Sega samo vo senka neshto kao demek diktiraat vo Sirija, ama ne uspeshno :) Ista situacija Gruzija, pochna ratot tamu 2008 vekje zavrshi ratot ovja tek togash pochnaja da jadat ..... protiv Rusive, kaj bea za vreme na ratot? Isto kje bide i tuka, da sakaja da sprechat vojna na Krim sega cela nivna mediteranska/crnomorska flota kje dojdeshe vo Sevastopol ili nekade vo blizina..Ama ne mozhe, zatoa shto tamu ushte Putin gi raskazhuva prikaznite a ne toj obama. Najpametno na Amerive sega im e da si gi poklopat ushite da si kjutat i da gledaat da se izvlechat od recesijata, a ne da se meshaat na Krim...Na 25 maj e referendumot, pa togash kje se odluchi. Rusite vo Ukraina iako se pomalku od 30 procenti igraat vazhna uloga vo politikata, i se ushte tie se koj go diktiraat tempoto :) Edinstveni gubitnici ovde kje stanat Amerikancive koj gi potiknaja protestite, oti mislea deka se kje teche po planot, ama sega kje vidime po koj plan kje teche :) Da ne se "povtoravam", cela Amerika mozhe voda da i nosi na Rusija i na Putin. Inache da potsetam deka ministerot za odbrana Shojgu vekje napomena deka Rusija kje se aktivira vo nadvoreshnata vojna politika i vekje go prati prviot brod vo komunistichka KUBA!!

Во Сирија нема природни богаства нампример како во Ирак,Либија и Авганистан, Американците доколку имаа корист од Сирија до сега ќе се срамнеше 100 пати со се земја,немаше да се праша ниту Русија ниту Кина, исто како што беше и со Југославија,Ирак,Авганистан и Либија.
САД и НАТО со Сирија едноставно си докажаа уште еднаш дека се лицемерни и дека само ради корист интервенираат ако треба у опште да се интервенира некаде во светот,а не за демократија и човекови права како што глумат пред светот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom